ΑΕΚ-Λάρισα 4-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

ΑΕΚ-Λάρισα 4-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...

Στο άδειο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ έκανε πάρτι κόντρα στην ανύπαρκτη ΑΕΛ που δεν έκανε φάση - Στο 4' με εκπληκτικό ψαλιδάκι ο Μάνταλος και στο 34'ο Κλωναρίδης διαμόρφωσαν 2-0! - Στο 48' ο Αγκάνοβιτς που είχε μπει αλλαγή αποβλήθηκε για αγκωνιά με τον Μπακασέτα στο 74' και τον Αραούχο στο 86' να πετυχαίνουν άλλα δύο γκολ

ΑΕΚ-Λάρισα 4-0: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...
Το ΟΑΚΑ δεν είχε κόσμο λόγω τιμωρίας αλλά αυτό δεν επηρέασε την ΑΕΚ, η οποία πήρε τη νίκη με τον τρόπο που ήθελε: Με σοβαρότητα και χωρίς κούραση. Με τον Μάνταλο να βάζει γκολάρα από νωρίς, τον Κλωναρίδη να κάνει το 2-0 από εκπληκτική προσπάθεια Λιβάια και την τραγική ΑΕΛ να μένει με 10 παίκτες στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, οι Κιτρινόμαυροι δεν συνάντησαν καμία δυσκολία και πήραν το τρίποντο που τους φέρνει στην κορυφή μαζί με τους υπόλοιπους. Σκόραρε ο Μπακασέτας, μπήκε αλλαγή και βρήκε δίχτυα αμέσως και ο Αραούχο!

Το ματς άρχισε όχι απλά ιδανικά αλλά και... πανέμορφα για την ΑΕΚ, αφού ο Μάνταλος έβαλε γκολάρα με ψαλίδι στο 4', μετά την σέντρα του Μπακάκη, για το 1-0. Με το γρήγορο γκολ να είναι ακριβώς αυτό που ήθελε, η Ενωση θεωρητικά μπορούσε στη συνέχεια να διαχειριστεί σωστά το ματς και να απλοποιήσει τα πράγματα. Και αυτό έκανε. Οι Κιτρινόμαυροι πίεζαν ψηλά για να κλέβουν μπάλες και δεν επέτρεπαν στην ΑΕΛ να πλησιάσει στην περιοχή του Ανέστη, με τα λεπτά να περνούν χωρίς μεγάλες φάσεις αλλά και χωρίς ιδιαίτερη κούραση για την ΑΕΚ. 

Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ ήλεγχε την κατάσταση και στο 34', ουσιαστικά, κλείδωσε το τρίποντο, όταν ο Λιβάια έκανε τρομερή προσπάθεια και έδωσε έτοιμο το 2-0 στον Κλωναρίδη. Λίγα λεπτά μετά, στο 40', ο Κροάτης ξανά με ωραία κίνηση πήγε να βάλει το γκολ που άξιζε, τόσο για την ενέργεια του όσο και για τη συνολική παρουσία του, αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Μικρό το κακό, όμως, για τους γηπεδούχους, οι οποίοι πήγαν στα αποδυτήρια με σαφές προβάδισμα.

Κλείσιμο
Βασικά πήγαν στα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι το ματς το πήραν και η επιβεβαίωση ήρθε άμεσα, αφού η ΑΕΛ έμεινε με 10 παίκτες στο 49' λόγω της αποβολής του Αγκάνοβιτς, για αγκωνιά στον Βράνιες, ο οποίος είχε μπει αλλαγή στο 46'! Κάπου εκεί το ματς τελείωσε οριστικά, με την ΑΕΚ απλά να ελέγχει την κατάσταση και να μην φορτσάρει ιδιαίτερα, έχοντας στο μυαλό της και το ματς της Πέμπτης με την Ριέκα στην Κροατία. 

Οι Θεσσαλοί, από την άλλη πλευρά, είχαν στο μυαλό τους το πώς θα δείξουν ένα αξιοπρεπές πρόσωπο για το υπόλοιπο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Αν αυτό οφείλεται σε κακή μέρα ή αν αυτές είναι οι πραγματικές δυνατότητες τους, θα φανεί στην πορεία. Οχι ότι αυτό ενδιαφέρει ιδιαίτερα, πάντως, την ΑΕΚ, η οποία έφτασε στο 3-0 με το σουτ του Μπακασέτα στο 74', είδε ξανά τον Αραούχο στο γήπεδο αφού μπήκε αντί του Λιβάια (76') και φυσικά σκόραρε στο 86' με κεφαλιά (όπως και πέρυσι το πρώτο του γκολ) για το 4-0, πήρε μια ξεκούραστη νίκη και συνεχίζει σε πρωτάθλημα και Europa League.

Man of the match: Ο Μάνταλος. Εβαλε τρομερό γκολ στο 4' για το 1-0 και απλοποίησε πολύ τα πράγματα για την ΑΕΚ.

Αδύναμος κρίκος: Ολη η ομάδα της Λάρισας. Δεν γίνεται να ξεχωρίσει κάποιος, ήταν όλοι τραγικοί.

Στο ύψος του: Ο Λιβάια. Εχει κάνει μαγική ενέργεια στη φάση που έδωσε έτοιμο το 2-0 στον Κλωναρίδη και γενικά επιβεβαίωσε με την παρουσία του ότι ξέρει πολλή μπάλα και ότι μπορεί να βοηθήσει πολύ τους συμπαίκτες του να σκοράρουν.

Η γκάφα: Ο Αγκάνοβιτς μπήκε αλλαγή στο 46' και στο 49' άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες αφού είδε κόκκινη κάρτα για την αγκωνιά στον Βράνιες.

Το στραγάλι: Δεν αντιμετώπισε -και δεν προκάλεσε- κάποιο πρόβλημα ο διαιτητής Ευαγγέλου ή οι βοηθοί του.

Το ταμείο του Gazzetta: Ολα καλά για την ΑΕΚ, η οποία πήρε τη νίκη ξεκούραστα, πάτησε κορυφή μαζί με τις άλλες ομάδες που είναι στους 7 βαθμούς, πανηγύρισε ξανά για τον Αραούχο και ήταν σοβαρή ανασταλτικά. Απέναντι σε αυτή την ΑΕΛ που παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ, βέβαια, θα ήταν και παράλογο να έχει αμυντικά προβλήματα η Ενωση αλλά κάτι τέτοια παράλογα τα συνήθιζαν οι Κιτρινόμαυροι. Φέτος, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι σοβαροί.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης, Βράνιες, Τσόσιτς, Λόπες, Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς, Χριστοδουλόπουλος (69' Μπακασέτας), Μάνταλος (81' Βλαχομήτρος), Κλωναρίδης, Λιβάια (76' Αραούχο). 
ΑΕΛ (Αντρέ Πάους): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Γιοβάνοβιτς (78' Κριζμάν), Φατιόν, Ντέλετιτς (46' Περόνε), Λεοζίνιο (46' Αγκάνοβιτς), Λαγός, Ναζλίδης.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης