Στα προημιτελικά του Eurobasket με περίπατο η Ιταλία

Στα προημιτελικά του Eurobasket με περίπατο η Ιταλία

Η Φινλανδία όσο βρισκόταν στο γήπεδό της έπαιζε σπουδαία, αλλά στην πρώτη νοκ άουτ αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη είδε τους Ιταλούς να επικρατούν εύκολα (57-70) και να προκρίνονται στα προημιτελικά

Στα προημιτελικά του Eurobasket με περίπατο η Ιταλία
Η Ιταλία προκρίθηκε στην «οκτάδα» του Eurobasket 2017 επικρατώντας της Φινλανδίας με 57-70 και περιμένουν είτε τους Σέρβους είτε τους Ούγγρους. Οι Σκανδιναβοί άφησαν στο Ελσίνκι την καλή τους απόδοση και δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν το παραμικρό χάρη την άμυνα, τα τρίποντα και τη σοβαρότητα των «ατζούρι».

Η Ιταλία επέβαλλε πλήρως το ρυθμό της και με 6/6 τρίποντα προηγήθηκε από νωρίς με διψήφια διαφορά πόντων η οποία έφτασε στο +15 (15-30, 10'). Οι Φινλανδοί έπαιζαν απαράδεκτη άμυνα και η ποιότητα των αντιπάλων τους (Ντατόμε 9π., Μέλι 10π.) δε γινόταν να το αφήσει ανεκμετάλλευτο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Μάρκο Μπελινέλι είχε κέφια ευστοχώντας με συνέπεια και με όποιον τρόπο ήθελε κι έτσι οι «ατζούρι» αύξησαν τη διαφορά (+19). Από την άλλη πλευρά πάλευε μόνος του ο Σάσο Σάλιν κι έτσι τα πράγματα ήταν πολύ ξεκάθαρα.

Θα περίμενε κανείς από τους Σκανδιναβούς να αντιδράσουν με την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά πλην του Πέετερι Κόπονεν κάτι τέτοιο δε συνέβη και η διαφορά παρέμενε σε ασφαλές επίπεδο για τους Ιταλούς (36-56, 26'). Η λογική χαλάρωση των Ιταλών δεν τους στοίχισε αφού οι αντίπαλοί τους είχαν απογοητευτεί και απλά μείωσαν το σκορ σε 47-58 (32'). Μέχρι το τέλος του αγώνα η εικόνα του ματς δεν άλλαξε κι έτσι η Ιταλία πανηγύρισε την πρόκρισή της στην προημιτελική φάση.
Κλείσιμο

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Ιταλία ξεκίνησε με 6/6 τρίποντα και βρήκε ρυθμό πληγώνοντας τη ψυχολογία των αντιπάλων τους. Στη συνέχεια η σοβαρότητα την οποία έδειξαν τους χάρισε τη νίκη.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάρκο Μπελινέλι σε 30:39 είχε 22 πόντους (1/1δ., 5/8τρ., 5/6β.), 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Λόουρι Μάρκανεν σε 20:26 είχε 4 πόντους (2/5δ., 0/1τρ.) και 3 ριμπάουντ. Άφαντος...

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Από το τζάμπολ του αγώνα η Ιταλία έδειξε τις διαθέσεις της, πήρε διψήφια διαφορά πόντων πολύ νωρίς και στη συνέχεια δεν ανησύχησε καθόλου.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Ντάνιελ Χάκετ τελείωσε με 10 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη.

Πολύ καλός και ο Τζίτζι Ντατόμε με 15 πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Οι Φινλανδοί το τραγικό τους ξεκίνημα. Οι Ιταλοί τίποτα απολύτως.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το τρίποντο του Μάρκο Μπελινέλι από τα 9 μέτρα στα μισά της δεύτερης περιόδου.

Τα δεκάλεπτα: 17-30, 29-48, 42-58, 57-70
ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (Ντέτμαν): Κοϊβίστο 5 (1), Χαφ 6, Λι, Σαλίν 11 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Κότι 4, Κόπονεν 13 (3), Νούτινεν, Ράνικο, Μάρκανεν 4, Γουίλσον 8, Μέρφι 6
ΙΤΑΛΙΑ (Μεσίνα): Χάκετ 10, Μπελινέλι 22 (5), Αραντόρι, Φίλοι 4, Μπιλίγκα 6, Μέλι 10 (2), Κουζίν, Τσιντσαρίνι, Μπάλντι Ρόσι 3 (1), Ντατόμε 15 (1).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης