Θιγάντα: «Ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει να... θαυμάσει το γήπεδο»

Θιγάντα: «Ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει να... θαυμάσει το γήπεδο»

Ο προπονητής της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Κίκο Θιγάντα, μίλησε για τον επαναληπτικό με τον Παναθηναϊκό ξεκαθαρίζοντας πως τίποτα δεν έχει τελειώσει 

Θιγάντα: «Ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει να... θαυμάσει το γήπεδο»
Το σκορ του πρώτου αγώνα δίνει ένα τεράστιο προβάδισμα στους Βάσκους, αλλά ο προπονητής της Αθλέτικ φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους τι είχε συμβεί μέχρι το 60’ στη Λεωφόρο αλλά και το πατατράκ που κινδύνεψε να πάθει χθες το βράδυ η Σεβίλλη (είχε κερδίσει 2-1 την Μπασακσεχίρ στην Τουρκία και στον επαναληπτικό το ματς ήρθε 2-2 με τους Τούρκους να έχουν δοκάρι στο 93’)
 
Αναλυτικά όσα είπε ο τεχνικός των Βάσκων:

«Δεν υπάρχει σιγουριά. Είδαμε χθες τι έγινε με τη Σεβίλλη. Ξέρουμε ότι αυτά τα ματς είναι όλα ή τίποτα. Εμείς θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τα πόδια στην γη. Ξέρουμε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα έρθει να θαυμάσει το γήπεδο. Σε γενικές γραμμές ξέρουμε ότι η Λα Λίγκα είναι πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό και έχουμε σεβασμό για τον αντίπαλό μας. Τα πρώτα 60’ στη Λεωφόρο ήταν καλύτεροι από εμάς και ξέρουμε ότι στην Ευρώπη πάντα συναντάς μεγάλους αντιπάλους».

Κλείσιμο
Για τον αντικαταστάτη του Ντε Μάρκος:
«Έχω επιλέξει παίκτη αλλά θα δείτε αύριο ποιος θα είναι».

Για τα συνεχόμενα παιχνίδια:
«Ξέρουμε ότι το στρες μας επηρεάζει και η απόδοση που έχουν οι παίκτες δεν είναι πάντα ίδια. Είναι δύσκολο οι παίκτες να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλα τα ματς και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε».

Για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος: «Από την πρώτη μέρα φάνηκε ότι έχουμε ενέργεια».

Για τις μεταγραφές του Παναθηναϊκού: «Έχω μεγάλο σεβασμό για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Είμαστε ενήμεροι για τις αλλαγές που έγιναν στην ομάδα, αλλά η βασική ιδέα της ομάδας είναι η ίδια καθώς είναι ίδιος ο προπονητής».

Για τον Αντούριθ και την διαχείρισή του: «Στόχος είναι να ακολουθήσει τέτοιο πρόγραμμα ώστε να είναι σε καλή κατάσταση σε όλη τη διάρκεια της σεζόν».

Για το πως περιμένει τον Παναθηναϊκό να παραταχθεί στο αυριανό παιχνίδι: «Γνωρίζουμε πως ο Παναθηναϊκός ήρθε να διεκδικήσει τις πιθανότητες του για την πρόκριση, εμείς όμως στην έδρα μας μπορούμε να κάνουμε πολύ καλά πράγματα».

Μπενιάτ: «Από την αρχή για τη νίκη ο Παναθηναϊκός»
Η Μπιλμπάο θέλει να μην δώσει δικαιώματα στον Παναθηναϊκό στην έδρα της και ο Μπενιάτ παραδέχθηκε ότι στο πρώτο ματς οι παίκτες του Ουζουνίδη έπαιξαν αρκετά καλά, αλλά τόνισε ότι δεν σκέφτεται καν το ενδεχόμενο ήττας.
Αναλυτικά:

Για το πρώτο ματς στην Αθήνα και τις διαφορές στο Μπιλμπάο: «Είδαμε το ματς αρκετές φορές σε επανάληψη. Καταλάβαμε τα λάθη που κάναμε και θέλουμε να τα διορθώσουμε. Αν παίξουμε όπως συνηθίζουμε στην έδρα μας δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το πως θα παίξει η ομάδα του: «Εμάς δεν μας αρέσει το ρίσκο. Θα βγούμε στο γήπεδο ψάχνοντας τη νίκη και θα δούμε στο τέλος τι θα καταφέρουμε».

Για το αν υπάρχουν σκέψεις ήττας: «Εμείς το να χάσουμε δεν το σκεφτόμαστε καν. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε τον αγώνα».

Για το πως περιμένει τον Παναθηναϊκό: «Νομίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα βγει από την αρχή για να πάρει τη νίκη. Εμείς έχουμε ως στόχο μας τη νίκη. Σαφώς και είναι καλύτερη ομάδα ο Παναθηναϊκός από την Ντιναμό Βουκουρεστίου και αυτό φάνηκε στο πρώτο ματς».

Για το αν τον ανησυχεί η εικόνα του πρώτου ματς: «Ο Παναθηναϊκός έπαιξε αρκετά καλά, εμείς όχι τόσο. Ο Παναθηναϊκός αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε να σκοράρει και εμείς αυτή τη φορά θα προσέξουμε τις λεπτομέρειες».

Για την εικόνα στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος: «Σε γενικές γραμμές είναι σαφές ότι υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και προς τα εκεί πάμε».

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης