Απίστευτο: Τέσσερα συστήματα σε μία εβδομάδα έπαιξε ο Βαλβέρδε στην Μπάρτσα!

Απίστευτο: Τέσσερα συστήματα σε μία εβδομάδα έπαιξε ο Βαλβέρδε στην Μπάρτσα!

Τα έχει βρει σκούρα ο Ερνέστο Βαλβέρδε στο ξεκίνημά του στην Μπαρτσελόνα προσπαθώντας να βρει τη νέα αγωνιστική ταυτότητα της ομάδας

Απίστευτο: Τέσσερα συστήματα σε μία εβδομάδα έπαιξε ο Βαλβέρδε στην Μπάρτσα!
Η φυγή του Νεϊμάρ και οι δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης έχουν φέρει γκρίνια στους Καταλανούς, η οποία καταλάγιασε λιγάκι χάρη στη νίκη επί της Μπέτις στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

Για να φτάσει όμως σ’ αυτή τη νίκη ο Βαλβέρδε χρειάστηκε να καταφύγει στο τέταρτο (!) διαφορετικό σύστημα μέσα σε μόλις τρία παιχνίδια! 

Ακούγεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό και δείχνει πόσο πολύ «ψάχνεται» ακόμη ο Ερνέστο προκειμένου να βρει την κατάλληλη χημεία και διάταξη για την ομάδα του. 

Για την ακρίβεια, στο ματς Μπαρτσελόνα-Ρεάλ ο Ερνέστο έπαιξε 4-3-3. Το αποτέλεσμα, όμως, ήταν καταστροφικό: συντριβή με 3-1 μέσα στο σπίτι του από τους Μαδριλένους. 

Στη ρεβάνς του Σούπερ Καπ ο Βαλβέρδε παρέταξε τους Καταλανούς στο Μπερναμπέου με 3-5-2. Τζίφος. Το σκορ είχε διαμορφωθεί σε 2-0 από το ημίχρονο υπέρ της Βασίλισσας. Και ούτε το 4-4-2 με το οποίο αποφάσισε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε τα πράγματα… 
Κλείσιμο



Χρειάστηκε λοιπόν να καταφύγει σε άλλο σύστημα, το τέταρτο κατά σειρά μέσα σε μόλις μία εβδομάδα (!), για να πάρει αποτέλεσμα ο Βαλβέρδε: απέναντι στην Μπέτις έπαιξε με 4-2-3-1 και είδε ανακουφισμένος τους παίκτες του να παίρνουν το ματς από το πρώτο ημίχρονο με 2-0 στο καλύτερο ματς της Μπαρτσελόνα επί Ερνέστο. 

Βέβαια, δεν ήταν μόνο η διάταξη που έκανε τη διαφορά σε αυτόν τον αγώνα συγκριτικά με τη διπλή μονομαχία κόντρα στη Ρεάλ. Ήταν και η πίεση που έβγαλε ψηλά η Μπάρτσα σχεδόν σε όλο το 90λεπτο, η ενέργεια που της έδωσαν οι Ντεουλοφέου, Αλκάθερ και Σέρτζι Ρομπέρτο, το δίδυμο των Μπουσκέτς και Ράκιτιτς στο κέντρο και η επιστροφή του Μέσι σε ρόλο «ψευτοεννιαριού» πίσω από τον Αλκάθερ που έδωσε μεγάλη ελευθερία κινήσεων στον Λίο.

Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης