Στη «φόρα» τα ονόματα μεγάλων άσων που έκαναν χρήση φαρμακευτικών ουσιών στο Μουντιάλ του 2010

Στη «φόρα» τα ονόματα μεγάλων άσων που έκαναν χρήση φαρμακευτικών ουσιών στο Μουντιάλ του 2010

Ανάμεσά τους οι Χάιντσε, Κάουτ, Τέβες, αλλά και οι Έλληνες Τζαβέλλας και Καπετάνος - Είχαν πάρει ειδική άδεια από τις αρμόδιες αρχές και δεν θεωρήθηκαν «ντοπέ»

Στη «φόρα» τα ονόματα μεγάλων άσων που έκαναν χρήση φαρμακευτικών ουσιών στο Μουντιάλ του 2010
Στη... φόρα έβγαλαν οι Ρώσοι χάκερς «Fancy Bears» τα ονόματα σπουδαίων άσων του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, που είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών στο Μουντιάλ του 2010, στη Νότια Αφρική.

Πιο συγκεκριμένα, οι «Fancy Bears», οι οποίοι στο παρελθόν είχαν αποκαλύψει αντίστοιχες υποθέσεις στον χώρο του αθλητισμού, έδωσαν στη δημοσιότητα μία λίστα με στοιχεία για παίκτες που φέρονται να είχαν κάνει χρήση φαρμακευτικών ουσιών για θεραπευτικούς λόγους στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Στη λίστα υπάρχουν κορυφαία ονόματα του ποδοσφαίρου, όπως οι Κάρλος Τέβες, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ντιρκ Κάουτ, Γκάμπριελ Χάιντσε, Ντιέγκο Μιλίτο, Βάλτερ Σάμουελ, Μάριο Γκόμεζ, Βιντσέντζο Ιακουίντα και Μάριο Καμορανέζι.

Ανάμεσα στα ονόματα είναι και οι «δικοί μας», Γιώργος Τζαβέλλας και Παντελής Καπετάνος. Ο πρώτος δεν ήταν τελικά στην αποστολή που ταξίδεψε στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, ενώ ο Καπετάνος συμμετείχε στον πρώτο αγώνα εναντίον της Νότιας Κορέας.

Η ουσία που φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει ο Τζαβέλλας είναι η βηταμεθαζόνη, που κατατάσσεται ως προς τη δραστικότητα της στα ισχυρά τοπικά καρτικοστεροειδή και έχει αντιφλεγμονώδη δράση. Από την άλλη, το «Celestone», που αναφέρεται για τον Παντελή Καπετάνο, είναι σκεύασμα που έχει αυξημένη αντιφλεγμονώδη, αντιρευματική και αντιαλλεργική δράση. 
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως επισημαίνει το BBC, οι εν λόγω αθλητές δεν θεωρούνται «ντοπέ», καθώς είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές ότι κάνουν χρήση συγκεκριμένων σκευασμάτων για θεραπευτικούς λόγους και είχαν λάβει το «πράσινο φως» να αγωνιστούν κανονικά με τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Oι χάκερς ισχυρίζονται πως έχουν στα χέρια τους και άλλα στοιχεία, τα οποία θα βγάζουν σταδιακά στην επιφάνεια. Ήδη, αν και δεν αποκάλυψαν ονόματα, ισχυρίζονται ότι υπάρχουν 160 παίκτες, οι οποίοι απέτυχαν να περάσουν τα τεστ για χρήση απαγορευμένων ουσιών. Εξ αυτών, τρεις παίκτες βρέθηκαν θετικοί στην κοκαΐνη και άλλος ένας στη γνωστή ουσία «ecstasy».

Υπενθυμίζεται πως οι «Fancy Bears» είχαν αποκαλύψει το 2016 στοιχεία για συστηματικό ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποκλειστούν μαζικά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης