Βίντεο: Έχασε βαθμούς η Σίτι, 1-1 με την Έβερτον

Βίντεο: Έχασε βαθμούς η Σίτι, 1-1 με την Έβερτον

Σε ένα πολύ δυνατό ματς στο Etihad, η Εβερτον άναψε κόκκινο με γκολ του Ρούνεϊ στην Σίτι, που αν και έπαιζε για 45' με δέκα παίκτες, έβγαλε ψυχή και πήρε βαθμό στο φινάλε με τον Στέρλινγκ (1-1)

Βίντεο: Έχασε βαθμούς η Σίτι, 1-1 με την Έβερτον
Αν και έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, είναι μάλλον επιτυχία, οι Citizens υπέστησαν την πρώτη τους απώλεια για τη σεζόν 2017-18 και βρέθηκαν δύο βαθμούς πίσω από την Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα είχε φάσεις και δοκάρι, βρέθηκε όμως να χάνει από την Εβερτον και να παίζει με δέκα και παρόλα αυτά πίεσε ασφυκτικά στο δεύτερο μέρος και πήρε τον βαθμό που άξιζε. Στο 44' αποβλήθηκε για την Σίτι ο Κάιλ Γουόκερ και στο 88' για την Εβερτον ο Σνάιντερλιν. Τα 200 γκολ έφτασε στην Premier League ο Γουέιν Ρούνεϊ, με 8 Αγγλους στην 11άδα παρατάχθηκαν τα Ζαχαρωτά.

Χρησιμοποιώντας σούπερ επιθετικογενές σχήμα, ο Πεπ Γουαρδιόλα θέλησε να πνίξει την Εβερτον, όμως σύντομα κατάλαβε ότι αυτό δεν θα ήταν τόσο εύκολο. Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν, που έβαλε 8 Αγγλους στην 11άδα, έριξε πολλά γκάζια στο τερέν του Etihad και έκανε δύσκολα τα πράγματα για τους Πολίτες. Υστερα από κάποιες προσπάθειες εκατέρωθεν που δεν ήταν ικανές να κάνουν ζημιά, οι γηπεδούχοι έδειξαν την ποιότητά τους δημιουργώντας φάσεις. Στο 26' ήρθε η πρώτη, όταν ο Πίκφορντ απέκρουσε το σουτ του Οταμέντι και στη συνέχεια ο Αγουέρο αντί να εκτελέσει μέσα από την περιοχή επέλεξε λόμπα, την οποία έκοψε εύκολα σε κόρνερ ο Γιαγκέλκα. Ο Αργεντινός επιθετικός έδειξε έλλειψη αυτοπεποίθησης και στο 33' όταν στην κόντρα ο Ντε Μπρόινε τον έβγαλε σε καθαρό τετ-α-τετ δεν τελείωσε καν τη φάση αν και είχε χώρο και χρόνο και στο τέλος κόπηκε.

Στο επόμενο λεπτό ο Κουν δημιούργησε με ωραία μπαλιά με το εξωτερικό αλλά το πλασέ του Σίλβα πήγε στο δοκάρι και στο 36' η Εβερτον κόντρα στη ροή των ευκαιριών, άνοιξε το σκορ. Ο Κάλβερτ-Λιούιν έκανε ωραία προσποίηση και έδωσε στον Ρούνεϊ και εκείνος με το αριστερό σκόραρε κάνοντας το 0-1 και φτάνοντας τα 200 γκολ στην Premier League [μόλις ο 2ος που φτάνει σε αυτό το επίπεδο μετά τον Σίρερ]. Στο 43' είχε νέα καλή στιγμή η Σίτι αλλά μετά τη σέντρα του Αγουέρο, το βολέ του Γκαμπριέλ πήγε στα χέρια του Πίκοφορντ. Η... καταστροφή για την Σίτι ήρθε στο 44' όταν ο Κάιλ Γουόκερ είδε μάλλον αυστηρή δεύτερη κίτρινη για αγκωνιά στον Κάλβερτ-Λιούιν και άφησε την ομάδα του για 45' με δέκα παίκτες.

Κλείσιμο
Στην επανάληψη ο Γκουαρδιόλα έβαλε Στέρλινγκ αντί Γκάμπριελ και η Σίτι πίεσε πάρα πολύ παρά το αριθμητικό μειονέκτημα έχοντας σταθερά την κατοχή. Στο 62' ο Κούμαν γύρισε από άμυνα τριών σε τετράδα για να ελέγχει περισσότερο το κέντρο, ενώ ο Πεπ έβαλε τον Ντανίλο, που έδωσε μεγάλη ώθηση. Μέχρι το 70' οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν πρόβλημα, όμως ύστερα από εκείνο το σημείο οι φάσεις άρχισαν να έρχονται για την Σίτι. Στο 71' το σκαστό σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα πέρασε άουτ και στο 74' ο Στέρλινγκ δεν σούταρε καλά μετά την πάσα του Αγουέρο. Στο 77' ο Ντανίλο πλάσαρε μέσα από την περιοχή με το αριστερό αλλά απέκρουσε ο Πίκφορντ αλλά στο 83' ο Αγγλος keeper δεν μπορούσε να κάνει κάτι στο βολέ του Στέρλινγκ ύστερα από απομάκρυνση του Χόλγκεϊτ (1-1). Στο 88' ο Σνάιντερλιν είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στον Αγουέρο.

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Κομπανί, Οταμέντι, Γουόκερ, Στόουνς (65' Ντανίλο), Φερναντίνιο, Σίλβα, Ντε Μπρόινε, Σανέ (69' Μπερνάρντο Σίλβα), Αγουέρο, Ζεσούς (46' Στέρλινγκ).

Εβερτον (Ρόναλντ Κούμαν): Πίκφορντ, Γιαγκέλκα, Γουίλιαμς (62' Κλάασεν), Κιν, Χόλγκεϊτ, Μπέινς, Σνάιντερλεν, Γκουεγ, Ντέιβις (62' Σίγκουρντσον), Κάλβερτ-Λιούιν, Ρούνεϊ (90' Μπέσιτς).

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης