Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1: Προηγήθηκε, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1: Προηγήθηκε, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα

Ο Τσάβες με το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα έδωσε το προβάδισμα στους πράσινους στο 72', αλλά ο Πλατανιάς που είχε αρκετές φάσεις ισοφάρισε στο 78' με τον Κοροβέση και διεκδίκησε ακόμη και τη νίκη

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 1-1: Προηγήθηκε, αλλά γλίτωσε τα χειρότερα
Με την Μπιλμπάο την περασμένη Πέμπτη προηγήθηκε 2-0 και σε έξι λεπτά δέχθηκε τρία γκολ. Με τον Πλατανιά σήμερα στην Κρήτη πήρε ξανά το προβάδισμα χάρις στο παρθενικό γκολ του Τσάβες με την πράσινη φανέλα στο 72', αλλά σε... έξι λεπτά δέχθηκε την ισοφάριση από τους Κρητικούς που είχαν χάσει πολλές ευκαιρίες στο 0-0 και θα μπορούσαν στο φινάλε να πάρουν και τη νίκη.

Έτσι ξεκίνησαν
Ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με 3-4-2-1. Ο Ομπερχάουσερ ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Ντικαμονά, Καρυπίδης και Πλιάτσικας η τριάδα στα στόπερ. Κρος και Αγγελόπουλος οι δύο αμυντικοί μέσοι. Αριστερό χαφ ο Βάντερσον, δεξί ο Στάθης. Ντεβέσα και Ενσικουλού πίσω από την Μπούτνικ.
Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκίνησε με 4-4-1-1. Με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τον Κολοβέτσιο κατ' ανάγκη αριστερό μπακ, τομ Γιόχανσον δεξί και τον Μολέδο με τον Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Κουρμπέλης και Ζέκα στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Δεξί «φτερό» ο Καμπέσας, αριστερό ο Λουντ, ο Λουτσιάνο σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον «φουνταριστό» Μολίνς.

Κλείσιμο
Πίεση και μπακ τον έβγαλαν οff!

Καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού ο Μαρίνος Ουζουνίδης δούλεψε πολύ την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού από τα άκρα, στηριζόμενος αρκετά και παίρνοντας πράγματα από τους Κουλιμπαλί και Χουλτ. Οι απουσίες των βασικών μπακ του «τριφυλλιού» στέρησαν μεγάλη από την δημιουργική δύναμη των «πρασίνων», καθώς ο Γιόχανσον ήταν φανερά ανέτοιμος ενώ ο Κολοβέτσιος όσο και αν το πάλεψε και ήταν καλός, δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αρκετά «ρήγματα» στην άμυνα του Πλατανιά.

Η ομάδα του Παράσχου στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα πίεζε έξω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και εμπόδισε σε μεγάλο βαθμό το «τριφύλλι» να κυκλοφορήσει σωστά την μπάλα. Αντίδοτο δεν βρέθηκε και είναι ενδεκτικό πως η μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν στο 7' με τον Μολίνς μετά το γύρισμα του Λουντ να «τσιμπάει» την μπάλα από εξαιρετική θέση αλλά να αστοχεί.

Το ματς ήταν στα μέτρα των γηπεδούχων που με εξαιρετική ανασταλτική λειτουργία αποδιοργάνωσαν το παιχνίδι του Παναθηναϊκού-που φάνηκε επηρεασμένος από την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Μπιλμπάο τρεις μέρες πριν- και απείλησαν μάλιστα στο 40' με το σουτ του Ντεβέσα που έβγαλε ο Βλαχοδήμος.

Τσάβες και... δώρο!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς ήταν ανώτερος, περιόρισε σε παθητικό ρόλο τον Παναθηναϊκό και μάλιστα είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ. Στο 55' και στο 70' ο Βλαχοδήμος με εξαιρετικές αποκρούσεις κράτησε όρθιο το «τριφύλλι» στις ευκαιρίες του Μπούτνικ και του Ντεβέσα και κόντρα στην ροή του ματς, οι «πράσινοι» κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ.
Από το 64' ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς τον Τσάβες και τον Χατζηγιοβάνη αντί των Μολίνς και Λουντ που «έσκασαν» και στο 72' ο Αργεντινός στράικερ άνοιξε λογαριασμό με την πράσινη φανέλα. Η καταπληκτική έμπνευση του Λουτσιανό έβγαλε μόνο του τον «comandante» και εκείνος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στο πλεκτό.

Ο Πλατανιάς, όμως, δεν τα παράτησε και βρήκε άμεση αντίδραση από το δώρο που έκανε η άμυνα του αντιπάλου. Ο Κοροβέσης από το ύψος του πέναλτι... ξεχάστηκε από τον Κουτρουμπή και με προβολή έγραψε το 1-1!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Πλατανιάς έπαιξε με παίκτη παραπάνω μετά τον τραυματισμό του Μολέδο, πίεσε αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το αριθμητικό πλεονάκτημα και η ισοπαλία παρέμεινε μέχρι το φινάλε.

MAN OF THE MATCH: Νίκος Κοροβέσης. Ήρθε από τον πάγκο και έδωσε στον Πλατανιά αυτό που του έλειψε για να πιστοποιήσει την καλή του εικόνα. Την ουσία στο «τελείωμα». Ισοφάρισε με εξαιρετική προβολή και ήταν ιδιαίτερα απειλητικός για την άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Οκτώ λεπτά χρειάστηκε για να κάνει... σεφτέ με την φανέλα της νέας του ομάδας. Ο Αντρές Τσάβες άνοιξε λογαριασμό με εξαιρετική κίνηση και πλασέ αλλά το γκολ του δεν έφτανε για να φύγει με την νίκη από τα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός.
Στο ύψος του και κορυφαίος του «τριφυλλιού» σε διάρκεια απόδοσης, ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος που έκανε ότι μπορούσε και είχε μερικές μεγάλες επεμβάσεις για να κρατήσει το μηδέν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ρόμπιν Λουντ. Ο Φινλανδός ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν κατάφερε να φανεί και να δημιουργήσει, δείχνοντας ξεκάθαρα πως έχει ανάγκη από ανάσες.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Κουτρουμπής... ξέχασε τον Κοροβέση, δεν είχε σωστή τοποθέτηση στην φάση του γκολ και ο Παναθηναϊκός το πλήρωσε ακριβά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Παπαπέτρου στο 28' δεν δίνει πεντακάθαρο φάουλ του Ντικαμονά στον Καμπέσας που έμπαινε περιοχή από δεξιά. Μαρκάρισμα με τις τάπες που «σήκωνε» και κόκκινη κάρτα, καθώς ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Στο 49' ο Καμπούρης λανθασμένα υποδεικνύει σε θέση οφ-σάιντ τον Μολίνς. Λάθος οφ-σάιντ και στον Ενσικουλού στο 60' από τον Φωτόπουλο. Στο 62' ο Παπαπέτρου χάρισε την δεύτερη κίτρινη, άρα κόκκινη, στον Μπούτνικ για αντιαθλητικό μαρκάρισμα στον Μολέδο.

Στο φινάλε ο Κοροβέσης πέτυχε το 2-1 αλλά ο ρέφερι υπέδειξε επιθετικό φάουλ του Ενσικουλού πάνω στον Μολέδο και σταμάτησε την φάση πριν σκοράρει ο παίκτης του Πλατανιά.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ξεκίνημα με το αριστερό για τον Παναθηναϊκό στο νέο πρωτάθλημα, καθώς εκτός από τους δύο πόντους που πέταξε στα Πλατανιά, φαίνεται πως χάνει για μεγάλο χρονικό διάστημα και τον Ροντρίγκο Μολέδο που τραυματίστηκε στο χέρι!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης