Europa League: Ο θριαμβευτής ΠΑΟΚ, η σκληρή ΑΕΚ και ο επιπόλαιος Παναθηναϊκός

Europa League: Ο θριαμβευτής ΠΑΟΚ, η σκληρή ΑΕΚ και ο επιπόλαιος Παναθηναϊκός

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Λουτσέσκου και νίκη 3-1 με ανατροπή για τον Δικέφαλο του Βορρά - Παρότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 58' η ΑΕΚ άντεξε και έδειξε ότι μπορεί να προκριθεί - Ο Παναθηναϊκός αυτοκτόνησε αφού σε 7 λεπτά το υπέρ του 2-0 έγινε 2-3

Europa League: Ο θριαμβευτής ΠΑΟΚ, η σκληρή ΑΕΚ και ο επιπόλαιος Παναθηναϊκός
Θετικό ήταν το πρόσημο για τις ελληνικές ομάδες που αγωνίστηκαν στο Europa League το βράδυ της Πέμπτης, δίνοντας συνέχεια στη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός επί της Ριέκα. Αν μάλιστα ο Παναθηναϊκός δεν πάθαινε ένα 7λεπτο μπλακ άουτ που το κόστισε μια απίστευτη ήττα, τότε θα μιλούσαμε για βραδιά-όνειρο.

Τα καλά αποτελέσματα είχαν αντίκτυπο και στην ειδική βαθμολογία της UEFA, καθώς η Ελλάδα πλέον βρίσκεται στην 14η θέση και μια ανάσα από την 13η θέση που έχει η Τσεχία. Ταυτόχρονα απομακρύνθηκε τόσο από τους Ελβετούς όσο και από τους Κροάτες. 

Πολλά θα κριθούν από τους επαναληπτικούς αγώνες και κυρίως αν θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κλείσιμο
Αναλυτικά η βαθμολογία:

12η Αυστρία 26.225
13η Τσεχία 25.775
14η ΕΛΛΑΔΑ 25.400
15η Ελβετία 25.000
16η Κροατία 24.250

Η Ελλάδα λοιπόν πήρε ακόμα 300 πόντους (200 από ΠΑΟΚ, 100 από ΑΕΚ) την ίδια ώρα που οι Τσέχοι πήραν μόλις 250 από τη νίκη της Βικτόρια Πλζεν επί της ΑΕΚ Λάρνακας. Ομως το πρόβλημα είναι οι Αυστριακοί που ξεφεύγουν μιας και οι νίκες της Σάλτσμπουργκ και της Αούστρια Βιέννης έδωσαν στην χώρα τους συνολικά 500 βαθμούς. 


Θρίαμβος ΠΑΟΚ, ιδανικό ντεμπούτο Λουτσέσκου

Μεγάλη εμφάνιση έκανε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει στην Τούμπα από την Έστερσουντ στο 21ο λεπτό, δεν πτοήθηκε, προσπάθησε και όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά και να κάνει ολική ανατροπή, φτάνοντας στο τελικό 3-1.

Ο ΠΑΟΚ πήγε να βγάλει μόνος του τα μάτια του, ευτυχώς, όμως, το ρίσκο που πήρε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στο ντεμπούτο του στον ασπρόμαυρο πάγκο, του βγήκε. 

Στο β’ μέρος ο «Δικέφαλος» είχε δύο γκολ, ένα δοκάρι, γενικά από το 63’ και μετά, όταν ο Ρουμάνος τεχνικός αποφάσισε να ρισκάρει και να βάλει στο ματς τον Πέλκα, ήταν η ομάδα που κυριάρχησε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

Μέχρι τότε τα προβλήματα ήταν πολλά, για έναν αγχωμένο ΠΑΟΚ, που αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε πολλά λεπτά για να συνέλθει, να φτιάξει φάσεις ακόμη και μετά το 1-1 με τον Μάτος.

Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα είναι καλό σημάδι. Κι όπως είπε ο Λουτσέσκου το τελικό 3-1, έτσι όπως ήρθε, ανήκει στους παίκτες…

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (74’ Ενρίκε), Σάχοφ (63’ Πέλκας), Μακ (81' Αθανασιάδης), Βαρέλα        

ΕΣΤΕΡΣΟΥΝΤ (Γκρέιαμ Πότερ): Κεϊτά, Πέτερσον, Παπαγιαννόπουλος, Αϊες, Σεμά (71’ Γκερό), Βίντγκρεν, Μπασιρού, Νούρι, Μενσά, Μουκιμπί (71’ Μπέργκβιστ), Γκοντός (81' Μπιόρκστρεμ).



Πολύ σκληρή για να πεθάνει η ΑΕΚ

Τι κι αν έμεινε με 10 παίκτες από το 58' εξαιτίας της - αυστηρής - αποβολής του Λιβάγια; Τι κι αν έπαιζε εκτός έδρας; Η ΑΕΚ δεν... μάσησε και έφυγε αλώβητη (0-0) από την έδρα της Μπριζ, δείχνοντας ότι μπορεί να προκριθεί.

Ο Μανόλο Χιμένεθ έλεγε στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης ότι η ΑΕΚ είναι το φαβορί. Μετά το πρώτο ματς στο Jan Breydel, μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να μην αλλάζει τρομερά τις ισορροπίες του ζευγαριού αλλά σίγουρα δίνει πίστη στην Ενωση ότι μπορεί να τα καταφέρει στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ, αφού είδε ότι απέναντι της δεν έχει μια καλύτερη ομάδα. Αν και με 10, οι Κιτρινόμαυροι του 3-5-2 έμειναν προσηλωμένοι στο πλάνο τους, έκαναν αυτό που έπρεπε για να μην απειληθούν ουσιαστικά καθόλου και αν ήταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαν να είχαν βάλει γκολ από νωρίς.

Κλαμπ Μπριζ (Ιβάν Λέκο): Χόρβαθ, Σίμονς, Βόσεν (57' Γουέσλεϊ), Παλάσιος (72' Ρεφαέλοβ), Λιμπόμπ, Βανάκεν, Ντένσβιλ, Βόρμερ, Νακαμπά, Ντένις (80' Ντιαμπί), Μέχελ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Ανέστης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες (86' Αϊντάρεβιτς), Γαλανόπουλος, Μάνταλος (73' Γιόχανσον), Κλωναρίδης (58' Χρισατοδουλόπουλος), Λιβάια.



Έχυσε την καρδάρα με το γάλα ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο, σκορπίζοντας ενθουσιασμό στη Λεωφόρο, όμως έμεινε από δυνάμεις και οι Βάσκοι το εκμεταλλεύτηκαν, πετυχαίνοντας σε έξι λεπτά την ολική ανατροπή (3-2).

Ο Παναθηναϊκός έκανε το τέλειο ημίχρονο κόντρα στους Ισπανούς. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη παρουσιάστηκε άριστα διαβασμένη, απόλυτα συγκεντρωμένη πάνω στο χορτάρι και η εικόνα του «τριφυλλιού» παρέπεμπε σε μια καλοκουρδισμένη μηχανή με έντεκα γρανάζια που το ένα λειτουργούσε για το άλλο και όλα μαζί για το σύνολο.

Οι «πράσινοι» είχαν απάντηση στην πίεση ψηλά των Βάσκων και δεν ρίσκαραν ούτε στιγμή να πουλήσουν «κατοχή» έξω από την περιοχή. Όσες φορές δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις, ο Παναθηναϊκός σήκωνε την μπάλα με στόχο το κεφάλι του Μολίνς ή του Άλτμαν. Όταν ο αντίπαλος είχε την μπάλα, οι γηπεδούχοι ήταν σωστά τακτοποιημένοι στα 2/3 του αγωνιστικού χώρου και κατάφεραν να βγάλουν... off την επιθετική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

Το «τριφύλλι» από νωρίς είχε σκορ που τον έβαζε γερά στο κόλπο της πρόκρισης και απλά έπρεπε να διαχειριστεί σωστά το προβάδισμα των δύο τερμάτων που εξασφάλισε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου! Μέχρι το 68' οι Βάσκοι ήταν ακίνδυνοι, πιο πολύ φαινόταν πως θα έρθει ένα τρίτο «πράσινο» γκολ παρά αυτό που ακολούθησε στην πραγματικότητα...

Το τέρμα του Αντούριθ στο 68' μείωσε το σκορ για τους Βάσκους και σε εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός κατέρρευσε. Το όνειρο έγινε εφιάλτης μέσα σε έξι λεπτά. Στο 71' ο Ντε Μάρκος έπιασε ξανά την άμυνα στον ύπνο για το 2-2 και στο 74΄ ο Αντούριθ με πέναλτι έφερε την ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ρέις, Μολέντο, Κουτρουμπής, Χουλτ, Λουντ, Ζέκα, Κουρμπέλης, Καμπέσας (84' Δώνης), Άλτμαν (51' Λουτσιάνο), Μολίνς (73' Χατζηγιοβάνης)

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Χοσέ Άνχελ Θιγάντα): Ερερίν, Όσκαρ ντε Μάρκος, Ετσέιτα, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Βέσγκα, Μπενιάτ (77' Μικέλ Σαν Χοσέ), Λέκουε (57' Ινιάκι Γουίλιαμς), Ραούλ Γκαρσία, Μουνιαΐν (85' Σουσαέτα), Αντούριθ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης