Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1: Θρυλική ανατροπή πρόκρισης!

Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1: Θρυλική ανατροπή πρόκρισης!

Η Ριέκα κόντρα στη ροή του αγώνα προηγήθηκε στο 42' με τον Έμπερ! - Η είσοδος του Φορτούνη στο 65' έφερε τα πάνω κάτω καθώς στο 66' έδωσε την ασίστ στον Οφόε για το 1-1 και στο 93' από το δικό του φάουλ ο Ρομαό με κεφαλιά πέτυχε το 2-1 σε μια απίστευτη ανατροπή! - Δείτε σε βίντεο τα γκολ του αγώνα

Ολυμπιακός-Ριέκα 2-1: Θρυλική ανατροπή πρόκρισης!
Από την κόλαση της εντός έδρας ήττας, στον παράδεισο μιας τεράστιας θρυλικής ανατροπής που του επιτρέπει να βλέπει πιο καθαρά την επιστροφή του στους ομίλους του Champions League! Αρκεί να έχει την στοιχειώδη ευστοχία (που δεν απόψε) στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης...

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε εξασφαλίσει από σήμερα το εισιτήριο για την ποδοσφαιρική ελίτ της Ευρώπης, αλλά είδε τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου να εφαρμόζεται με τον πλέον σκληρό τρόπο.

Με τον Μπέσνικ Χάσι να ξαφνιάζει επιλέγοντας τον Μάριν αντί του Φορτούνη, ο Ολυμπιακός από τα πρώτα λεπτά πήρε τα ηνία του αγώνα, αλλά όση ρέντα είχε ο Μοχάμεντ Μπεν στο Βελιγράδι όπου πέτυχε τα δύο γκολ με την Παρτίζαν, άλλη τόσο γκαντεμιά είχε σήμερα.

Κλείσιμο
Ο Γάλλος επιθετικός των ερυθρόλευκων ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, χάνοντας όμως τη μία ευκαιρία μετά την άλλη, αστοχώντας σε σουτ, κεφαλιές και φτάνοντας στο σημείο να κλωτσά ο ίδιος το δοκάρι ξεσπώντας!

Κι όλα αυτά σε ένα πρώτο ημίχρονο που οι ερυθρόλευκοι δεν ήταν καταιγιστικοί, αλλά είχαν τον έλεγχο του αγώνα κι ενώ όλα έδειχναν ότι το γκολ αργά ή γρήγορα θα έρθει, ήρθε το σοκ από τους Κροάτες.

Η Ριέκα είχε κάποιες σποραδικές αντεπιθέσεις, χωρίς καμία τελική προς την εστία του Ολυμπιακού όμως στο 42’ ο Έμπερ βρέθηκε στην κορυφή της περιοχής και με ξερό σουτ πάγωσε το «Γ. Καραϊσκάκης» πετυχαίνοντας το 0-1.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παραλίγο να προκαλέσει νέο έμφραγμα όταν βγήκε απέναντι από τον Καπίνο, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού με το αριστερό του πόδι παραχώρησε το κόρνερ. Κι αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία των πρωταθλητών Κροατίας στο παιχνίδι…

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό εμφανώς σοκαρισμένο από την απρόσμενη εξέλιξη και την Ριέκα να δίνει ακόμη περισσότερο χώρο… Στο πρώτο τέταρτο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν τρόπο για να γίνουν απειλητικοί κι ο Χάσι έστω και με μικρή καθυστέρηση αποφάσισε να ρίξει στο ματς τον Φορτούνη.

Στο 65’ ο Τρικαλινός πήρε τη θέση του Σεμπά και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα έδωσε την ασίστ στον Οφόε που με ασύλληπτο σουτ πέτυχε το 1-1 βάζοντας φωτιά στο Καραϊσκάκη!!!

Οι ερυθρόλευκοι πλέον άρχισαν να πιέζουν ακόμη περισσότερο, χωρίς όμως να δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ, ενώ στις φάσεις που ήταν απειλητικοί ο Σλούγκα έμοιαζε ανίκητος.

Στο 83’ άλλαξαν τα αριθμητικά δεδομένα με την δικαιολογημένη αποβολή του Ζούτα και το τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν ένα ερυθρόλευκο σφυροκόπημα.

Στο 90’ ο Ανδρούτσος είδε την κεφαλιά του να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι της Ριέκα και εκεί οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το 1-1 θα είναι το τελικό σκορ, αλλά ο Ρομαό είχε άλλη γνώμη.

Στο 90’+3 ο Φορτούνης κέρδισε το φάουλ κι έστησε τη μπάλα στα δέκα μέτρα έξω από την περιοχή της Ριέκα. Ο Τρικαλινός μέσος σούταρε με δύναμη, με τον Σλούγκα να διώχνει δύσκολα με γροθιές, ωστόσο ο Ομάρ γύρισε τη μπάλα άμεσα στην περιοχή κι ο Ρομαό με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα λυτρώνοντας τους συμπαίκτες του και τον κόσμο που ξέσπασε σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων σήμερα, το τελικό σκορ σίγουρα αδικεί τους πρωταθλητές, καθώς θα μπορούσε να είχε ένα πολύ πιο ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά θα πρέπει να δείξει ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και να έχει περισσότερη ουσία (ευστοχία) στον επαναληπτικό για να «καθαρίσει» την πρόκριση, απέναντι σε μια δεμένη ομάδα η οποία όμως σήμερα είχε την τύχη με το μέρος της...

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι):
Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Οτζίτζα (79' Ανδρούτσος), Ζιλέ, Σεμπά (65' Φορτούνης), Μαρίν (75' Πάρντο), Καρσελά, Μπεν
ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Εμπερ (88' Μάρτριτς), Γκοργκόν (77' Στρίνιτς), Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (72' Γιέλιτς)



All goals & Highlights - olympiacos vs rijeka 2... από Soccer_LENS

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr

90'+5': Τέλος του αγώνα

90'+3' ΓΚΟΛ: Το εκτελεί ο Φορτούνης διώχνει ο Σλούγκα αλλά στην επαναφορά ο Ρομαό με κεφαλιά από κοντά πετυχαίνει το 2-1!!!


Alaixys Romao GOAL Olympiacos (Gre) 2-1 (Cro... από fififilive

90'+2': Φάουλ για τον Ολυμπιακό, στον άξονα της εστίας της Ριέκα, περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή. Ο Φορτούνης πάνω από τη μπάλα. 

90': Δοκάρι για τον Ολυμπιακό! Ο Κούτρης έκανε την σέντρα ο Ανδρούτσος έπιασε την κεφαλιά με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του Σλούγκα και να καταλήγει άουτ!

89': Τρομερή η πίεση των ερυθρόλευκων στα τελευταία λεπτά!

88': Ο Μάρτιτς κλείνει τις αλλαγές με τον Μάρτιτς αντί του Έμπερ.

88': Νέα προσπάθεια του Πάρντο, αλλά κακή σέντρα

87': Ο Πάρντο μπαίνει στην περιοχή, αλλά η σέντρα του απομακρύνεται.

86': Όλος ο Ολυμπιακός μπροστά για το γκολ της ανατροπής και της νίκης.

84': Ο Φορτούνης επιχειρεί την απευθείας εκτέλεση και η μπάλα περνάει άουτ!

83': Δεύτερη κίτρινη κι αποβολή για τον Ζούτα! Φάουλ για τον Ολυμπιακό σχεδόν στην πλάγια γραμμή της μεγάλης περιοχής από τα δεξιά.

80': Ο Μίσιτς εκτελεί το φάουλ, αλλά ο Καπίνο δεν ανησυχεί.

79': Ανδρίτσος αντί Οφόε η τελευταία αλλαγή του Ολυμπιακού.

77': Έξω ο Γκοργκόν μέσα ο Τσίρνιτς για την Ριέκα.

77': Ο Κούτρης κερδίζει το κόρνερ και συναγερμός στα καρέ της Ριέκα, αλλά η φάση σταματά για επιθετικό φάουλ του Ζιλέ.

75': Πάρντο αντί Μάριν η δεύτερη αλλαγή του Χάσι.

74': Σουτ του Μάριν μπλοκάρει ο Σλούγκα.

72': Αλλαγή και για την Ριέκα με τον Γιέλις να παίρνει τη θέση του Γκαβράνοβιτς

70': Κόρνερ με τον Φορτούνη, διώχνουν ξανά σε κόρνερ οι Κροάτες, με τον Σλούγκα να απομακρύνει.

66' ΓΚΟΛ: Ο Φορτούνης στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα μπαίνει στην περιοχή και γυρίζει στον Οφόε ο οποίος με ασύλληπτο σουτ ισοφάρισε σε 1-1!!!


Vadis Odjidja-Ofoe GOAL HD - Olympiacos (Gre) 1... από fififilive

65': Φορτούνης αντί Σεμπά!

63': Ο Χάσι φωνάζει τον Φορτούνη ο οποίος σε λίγο θα είναι η πρώτη αλλαγή των ερυθρόλευκων.

56': Ο Μάριν κερδίζει φάουλ ακριβώς στη γωνιά της μικρής περιοχής με τον διαιτητή να κάνει κίνηση να βγάλει κάρτα, αλλά αυτή θα ήταν η δεύτερη για τον Μαλέζ και το... μετάνιωσε! Ο Μάριν εκτέλεσε το φάουλ χωρίς να ανησυχήσει ο Σλούγκα!

51': Πιέζει ο Ολυμπιακός με τον Καρσελά όμως να σουτάρει ψηλά και άστοχα!

49': Κόρνερ για τους Κροάτες απομακρύνει η άμυνα των ερυθρόλευκων.

47': Περνά ανεκμετάλλευτο το φάουλ που εκτέλεσε ο Σεμπά.

46': Έναρξη του Β' ημιχρόνου χωρίς αλλαγές

45'+3': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου! Ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλες ευκαιρίες, αλλά η Ριέκα στην πρώτη δική της άνοιξε το σκορ βάζοντας δύσκολα στους ερυθρόλευκους!

45'+2': Ο Σεμπά εκτελεί το φάουλ διώχνουν οι αμυντικοί.

45': Εκτελείται το κόρνερ, διώχνει ο Σεμπά

44': Κόρνερ για τον Ολυμπιακό, διώχνουν οι Κροάτες που βγαίνουν στην κόντρα με τον Έμπερ να φτάνει απέναντι στον Καπίνο, ο οποίος με το αριστερό πόδι σώζει τον Ολυμπιακό και παραχωρεί το κόρνερ!

42' ΓΚΟΛ: Ο 'Εμπερ βρέθηκε με τη μπάλα μέσα στην περιοχή και με ξερό σουτ την έστειλε στη δεξιά γωνία του Καπίνο! Αυτή ήταν η πρώτη τελική των Κροατών προς την εστία του Ολυμπιακού, με τους ερυθρόλευκους να πληρώνουν τον περίφημο νόμο του ποδοσφαίρου αφού έχασαν τρομερές ευκαιρίες νωρίτερα.


Heber GOAL HD - Olympiacos 0 - 1 Rijeka - 16... από footballgoalshow

40': Νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία από τον Μπεν! Ο Οφόε του έβγαλε την σέντρα πάρε-βάλε κι ο Γάλλος από τη γραμμή της μικρής περιοχής έστειλε τη μπάλα άουτ! Δεν τον θέλει η μπάλα σήμερα!

37': Κίτρινη κάρτα στον Ζιλέ που χρησιμοποίησε το χέρι του σε εναέρια διεκδίκηση.

35': Στα άλλα σημερινά παιχνίδια Σέλτικ-Αστάνα 1-0, Χαποέλ Μπερ Σεβά-Μάριμπορ 1-1, Μπασακσεχίρ-Σεβίλλη 0-1, Νάπολι-Νις 1-0. Μόνο στο Καραϊσκάκη δεν έχει σημειωθεί κάποιο γκολ.

32': Υποδειγματική αντεπίθεση για τους ερυθρόλευκους με τον Μπεν να αφήνει στον Μάριν, αλλά ο Σλούγκα έδιωξε και πάλι το σουτ του Γερμανού!

31': Δυνατό σουτ από τον Αυστριακό, δεν ανησυχεί ο Καπίνο.

31': Φάουλ για την Ριέκα στον άξονα της εστίας του Ολυμπιακού, περίπου 20 μέτρα έξω από την περιοχή με τον Γκοργκόν να το εκτελεί.

30': Ο Μπεν μόνος του στην περιοχή πιάνει την κεφαλιά, αλλά η μπάλα καταλήγει αδύναμα πάνω στον Σλούγκα!

28': Εξαιρετικό κόψιμο του Ζιλέ στην επίθεση των Κροατών, αλλά η κάθετη του Μάριν προς τον Μπεν καταλήγει άουτ.

27': Άστοχο σουτ του Μπεν.

25': Οι ερυθρόλευκοι φτάνουν εύκολα στην περιοχή της Ριέκα, αλλά μέχρι στιγμής τους λείπει η καλή τελική προσπάθεια.

22': Πάσα του Καρσελά στον Σεμπά που κάνει την σέντρα σουτ και ο Σλούγκα διώχνει σε κόρνερ. Διώχνουν οι αμυντικοί, αλλά η κατοχή παραμένει στον Ολυμπιακό

21': Αντεπίθεση της Ριέκα με τον Έμπερ να κερδίζει το πρώτο κόρνερ για τους Κροάτες το οποίο περνά ανεκμετάλλευτο.

19': Στην εκτέλεση ο Σεμπά, αλλά η μπάλα περνά χωρίς να τη βρει κανείς...

18': Ο Μάριν νικά στο σπρίντ τον Ελέζ και κερδίζει το φάουλ (που είναι σαν κοντινό κόρνερ) από τα αριστερά, αλλά και την πρώτη κάρτα για παίκτη της Ριέκα.

15': Νέα καλή στιγμή με τον Μπεν να σουτάρει και πάλι ψηλά άουτ μετά το γύρισμα του Ομάρ.

13': Από την εκτέλεση του κόρνερ δεν έδιωξαν σωστά οι αμυντικοί, όμως ο Ρέτσος πήρε τη μπουκιά από το στόμα του Μάριν και η αδύναμη κεφαλιά του κατέληξε στον Σλούγκα!

12': Νέα τρομερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Οι ερυθρόλευκοι έκλεψαν στη μεσαία γραμμή, ο Μπεν έβγαλε μαγική ασίστ, αλλά ο Σλούγκα έδιωξε με τα πόδια το πλασέ του Σεμπά! 

9': Η απάντηση της Ριέκα ήταν άμεση. Ο Έμπερ βγήκε στην κόντρα κι από πλάγια θέση πλάσαρε άστοχα.

7': Τεράστια χαμένη ευκαιρία από τον Μπεν! Ο Καρσελά έδωσε την ασίστ στον Γάλλο ο οποίος υπό πίεση από τη γωνία της μικρής περιοχής πλάσαρε ψηλά άστοχα! Πρώτη σημαντική στιγμή για τον Ολυμπιακό.

6': Αντεπίθεση της Ριέκα, ο Ρέτσος δύο φορές καταφέρνει και διώχνει τις σέντρες των Κροατών.

5': Ο Μάριν το εκτελεί με πάσα προς τον Μπεν, αλλά διώχνουν οι αμυντικοί.

4': Ωραία προσπάθεια του Μάριν, η μπάλα φτάνει αριστερά στον Κούτρη που προσπαθεί να μπει στην περιοχή, αλλά κερδίζει το κόρνερ.

1': Σέντρα στον αγώνα με την Ριέκα να έχει την πρώτη επίθεση.

-Οι δύο ομάδες επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του αγώνα.

-Εκπλήξεις από τον Μπέσνικ Χάσι στον καταρτισμό της ενδεκάδας, αφού έμειναν εκτός οι Φορτούνης, Βούκοβιτς, ενώ παίζουν βασικοί οι Οφόε (αμφίβολος λόγω τραυματισμού), Μάριν, Ζιλέ με τον Ρομαό να αγωνίζεται ξανά ως κεντρικός αμυντικός.

Διαιτητής ο Γερμανός ο Φέλιξ Ζουάγερ, α' βοηθός ο Μάρκο Ασμίλερ, β' ο Γιαν Σέιντελ και επιπρόσθετοι οι Ντάνιελ Σίμπερτ, Πάτρικ Ίτριχ. Τέταρτος ο Ράφαελ Φολτίν.

Αναλυτικά οι ενδεκάδες:
Ολυμπιακός: Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ρέτσος, Ρομαό, Κούτρης, Ζιλέ, Οφόε, Σεμπά, Καρσελά, Μάριν, Μπεν. 
Στον πάγκο: Γιαννιώτης, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ, Βούκοβιτς, Ανδρούτσος, Φιγκέιρας, Πάρντο
Ριέκα:
Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελέζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μάλες, Μίσιτς, Γκόργκον, Έμπερ, Γκαβράνοβιτς.
Στον πάγκο της Ριέκα: Πρσκάλο, Πούντσετς, Ματέι, Τσίρνιτς, Ντζόκοβιτς, Μάρτιτς, Γέλιτς

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης