Αντώνης Φώτσης: Η νύχτα που έγραψε ιστορία με 24 ριμπάουντ! (VIDEO)

Αντώνης Φώτσης: Η νύχτα που έγραψε ιστορία με 24 ριμπάουντ! (VIDEO)

Ο Αντώνης Φώτσης έχει συνδέσει όσο λίγοι το όνομα του με την φανέλα του Παναθηναϊκού όμως την σπουδαιότερη επίδοση του, που την ίδια στιγμή αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, την πέτυχε με τα χρώματα της Ντιναμό Μόσχας!

Αντώνης Φώτσης: Η νύχτα που έγραψε ιστορία με 24 ριμπάουντ! (VIDEO)
Τι έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν ακούει το όνομα του Αντώνη Φώτση; Πρώτα από όλα ο Παναθηναϊκός, μετά οι τίτλοι (19 στο σύνολο με τα πράσινα), στη συνέχεια τα δεκάδες μεγάλα σουτ αλλά και ένας χαρακτήρας που παρέμεινε χαμηλών τόνων παρ’όλες τις μεγάλες του επιτυχίες.

Ο αγαπημένος “Batman” της πράσινης εξέδρας πέρασε συνολικά 4 θητείες στον Παναθηναϊκό και φόρεσε επίσης τη φανέλα του Ηλυσιακού, των Γκρίζλις, της Ρεάλ Μαδρίτης, της Αρμάνι Μιλάνο και της Ντιναμό Μόσχας. Με την τελευταία μάλιστα “έγραψε” τα καλύτερα νούμερα της καριέρας του αγωνιζόμενος σε 22 αγώνες στην Ευρωλίγκα με μέσο όρο 13.8 πόντους (44.3% στα τρίποντα), 7 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 17.2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Οι σημαντικές βραδιές το διάστημα που αγωνίστηκε στη Ρωσία ήταν πολλές για τον Αντώνη Φώτση, όμως αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε έναν αγώνα τότε αυτός θα ήταν απέναντι στην Μπενετόν στις 21 Μαρτίου του 2007 (νίκη με 68-65) και το τρομερό νταμπλ-νταμπλ των 22 πόντων και των 24 ριμπάουντ. επίδοση που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας!

Ναι, όσο απίστευτο και αν ακούγεται, ο 26χρονος τότε Φώτσης μάζεψε 9 αμυντικά ριμπάουντ – 15 επιθετικά και τρέλανε την στατιστική χωρίς κανείς να έχει καταφέρει να τον ξεπεράσει μέχρι και σήμερα!

Στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Μιρσάντ Τουρκσάν με 23 ριμπάουντ, στην τρίτη ο Ντονάτας Μοτιεγούνας με 21 και αν κρίνουμε από τις επιδόσεις του σύγχρονου μπάσκετ τότε το ρεκόρ του Αντώνη Φώτση πολύ δύσκολα θα απειληθεί. Πραγματικά μοναδικός…
Κλείσιμο

Παρακολουθήστε Highlights της συγκεκριμένης αναμέτρησης




Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης