Παρτίζαν-Ολυμπιακός 1-3: Δείτε τα γκολ

Παρτίζαν-Ολυμπιακός 1-3: Δείτε τα γκολ

Με δύο γκολ (το ένα πιο όμορφο από το άλλο) του Μπεν στο 5' και στο 56΄ κι άλλο ένα του Εμενίκε στις καθυστερήσεις ο Ολυμπιακός άλωσε το «Partizana Stadion» και έβαλε τις βάσεις για να περάσει στα play offs του Champions League

Παρτίζαν-Ολυμπιακός 1-3: Δείτε τα γκολ
Οταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό από την Βέροια τον Απρίλιο του 2015 ήταν τέτοιο το... κακό το μάτι από τους φιλάθλους των «ερυθρολεύκων» που το παιδί υπέστη ρήξη χιαστών στο τελευταίο παιχνίδι κόντρα στον Πανθρακικό! 

Ο Μπεν (περί ου ο λόγος) στο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι του 2017 έγινε ξανά... Big. Αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του (έξι μήνες στο Ρέντη και έξι μήνες στην Λιβαδειά δανεικός) έκανε μια εξαιρετική σεζόν πέρσι στη Νέα Σμύρνη (9 γκολ και 3 ασίστ) για να επιστρέψει στο λιμάνι.

Κλείσιμο
Και τι... επιστροφή. Εκκωφαντική. Στο πρώτο του επίσημο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (παρά το γεγονός ότι αποκτήθηκε από το καλοκαίρι του '15) έβαλε δύο γκολ μέσα στο Βελιγράδι κόντρα στην Παρτίζαν και ουσιαστικά στέλνει τους «ερυθρόλευκους» στα play off του Champions League. Τα... φαντάσματα της Μπερ Σεεβά θα χρειαστούν ακόμα 90 λεπτά για να εξαφανιστούν. Αλλά ο Ολυμπιακός (κυρίως του δευτέρου ημιχρόνου) δείχνει μια τελείως διαφορετική ομάδα σε σχέση με την περσινή.

Παρά το γεγονός ότι η ατυχία χτύπησε την πόρτα με τον Φορτούνη (εκτός αποστολής λόγω στομαχικών διαταραχών) ο Ολυμπιακός εμφάνισε (ποιοτικές) λύσεις. Ο Μάριν ήταν εξαιρετικός για 60 λεπτά, ο Μπεν ο κρυφός «άσος» στο μανίκι και ο Εμενίκε η επιλογή που «κλείδωσε» την πρόκριση. Να περάσει ο επόμενος...

ΒΙG BEN ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ
Μπορεί η λογική να έλεγε ότι η Παρτίζαν θα εκμεταλλευόταν την έδρα και θα έμπαινε δυνατά στο παιχνίδι, εντούτοις η μαχητικότητα του Μπεν και η τεχνική του Μάριν έβαλαν τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ μόλις στο 6'. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά έκλεψε την μπάλα και ο Γερμανός βρήκε -με τρομερή πάσα- πάνω στον βηματισμό τον Μπεν ο οποίος με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ για τους «ερυθρόλευκους».

Η Παρτίζαν όμως αντέδρασε άμεσα. Εκμεταλλεύτηκε την πολύ κακή ανασταλτική λειτουργεία του Ολυμπιακού που φάνηκε να μην έχει καθόλου χημεία και τέσσερα λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσια με την κοντινή προβολή του Ταβάμπα (ήταν και τυχερός μιας και η μπάλα κόντραρε και στο κορμί του Καπίνο). Γκολ το οποίο ανέδειξε σε πολύ μεγάλο βαθμό το αμυντικό πρόβλημα που είχε ο Ολυμπιακός σε όλο το πρώτο μέρος.

Οι Σέρβοι με το γκολ απέκτησαν ψυχολογία αλλά και κατοχή μπάλας όμως δεν μπόρεσαν να βρουν καθαρή ευκαιρία για δεύτερο γκολ (ο Φιγκέιρας σταμάτησε τον Τζούρτζεβιτς στο 25', ο Ρομαό το σουτ του Μίλετιτς και ο Γιάνκοβιτς δεν πρόλαβε στο 38') και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το 1-1.


BIG BEN ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
Οσο... μέτριος ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, τόσο βελτιωμένος εμφανίστηκε στο δεύτερο. Ο Σεμπά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο 49' (χαμένο πλασέ), ο Λεονάρντο σπατάλησε την μοναδική ευκαιρία των Σέρβων στο δεύτερο μέρος (51' πλασέ άουτ) και από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος στο Βελιγράδι.

Σε αυτό βοήθησε και το (δεύτερο) απίθανο γκολ του Μπεν. Ο 28χρονος επιθετικός πέτυχε γκολ επιπέδου... Champions League στο 56' (πλασέ στο απέναντι «γάμα») και ο Ολυμπιακός έκανε ότι ήθελε χωρίς να απειληθεί σοβαρά από εκείνο το σημείο κι έπειτα από την Παρτίζαν (μοναδική φάση η κεφαλιά του Οστοϊτς στο 73').

Οι «ερυθρόλευκοι» όσο πέρναγαν τα λεπτά έδειχναν και καλύτερο πρόσωπο και στο τελευταίο δεκάλεπτο οι αλλαγές του Χάσι βοήθησαν κι άλλο την ομάδα. Οι Πάρντο και Ζντιέλαρ έδωσαν ανάσες και τρεξίματα στον Ολυμπιακό και ο Εμενίκε που μπήκε στο 88' σκόραρε στο 91' για να τελειώσει την πρόκριση (μισό γκολ του Φιγκέιρας με απίστευτη πάσα 35 μέτρων και το άλλο μισό τελείωμα-κλάσης από τον Νιγηριανό).

Ο Ολυμπιακός δεν είναι ακόμα έτοιμος. Κι αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη νίκη μέσα στο Βελιγράδι. Και με σημαντικές απουσίες (Φορτούνης, Ομάρ, Μποτία τραυματίες). Τα αστέρια πλησιάζουν ξανά...

Mvp: Θέλει και ρώτημα; Τούρμπο-Μπεν. Ο 28χρονος επιθετικός έβαλε δύο σπουδαία γκολ και ήταν αυτός που χάρισε το μεγάλο-διπλό μέσα στο Βελιγράδι.
Αδύναμος κρίκος: Τζούρτζεβιτς. Δεν εμφανίστηκε ποτέ στο παιχνίδι. Δεν απείλησε ποτέ την εστία του Καπίνο.
Στο ύψος του: Μάρκο Μάριν. Για 60 λεπτά ήταν εξαιρετικός. Εβγαλε την ασίστ στο 0-1 και έκανε πολλές κινήσεις για να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.
Η γκάφα: Μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε. Εάν πρέπει να βρούμε κάτι οπωσδήποτε μάλλον θα σταθούμε στην πάσα-σέντρα του Σεμπά στην αντεπίθεση του Ολυμπιακού που... χάλασε ένα εύκολο γκολ.
Το στραγάλι: Ο Ιταλός Μάσα δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός καθάρισε την πρόκριση από το πρώτο παιχνίδι στα τέλη Ιουλίου. Το 1-3 δεν αφήνει αμφιβολίες για την ρεβάνς και οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν χρόνο για να γίνουν καλύτεροι ενόψει των play off.

Οι συνθέσεις:
Παρτίζαν (Μίροσλαβ Τζούκιτς): Κλιάγιτς, Βουλίσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Οστοϊτς, Μίλετιτς, Γιάνκοβιτς (82' Πάντιτς), Λεονάρντο, Εβερτον, Κόσοβιτς, Τζούρτζεβιτς, Ταβάμπα
Ολυμπιακός (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Σιώπης, Οφόε, Μάριν (80' Ζντιέλαρ), Σεμπά, Καρσελά (80' Πάρντο), Μπεν (88' Εμενίκε).
Πηγή:www.gazzetta.gr

Θυμηθείτε την εξέλιξη του αγώνα όπως την παρακολουθήσατε μέσα από το www.protothema.gr.

93': Τέλος του αγώνα! Ο Ολυμπιακός θριάμβευσε με 3-1 στην έδρα της Παρτίζαν και είναι με το ενάμιση πόδι στα play off του Champions League

92': Φάουλ κερδίζει ο Σεμπά κι ο Ολυμπιακός μπορεί να απειλήσει και με τέταρτο γκολ, αλλά ο Σεμπά επιλέγει την πάσα στον Πάρντο και η μπάλα χάνεται

91' ΓΚΟΛ: Ασίστ του Φιγκέιρας στον Εμενίκε και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα αποφεύγει τον Κλάγιτς και πετυχαίνει το 1-3!

90': Φάουλ για τους Σέρβους... Βγαίνει ο Καπίνο και μπλοκάρει... 

88': Εμενίκε αντί του απόλυτου πρωταγωνιστή του αγώνα Μπεν!

87': Νέα ένταση στον αγωνιστικό χώρο με τους παίκτες της Παρτίζαν να επιτίθενται στον Οτζίτζα που προσπάθησε να καθυστερήσει την εκτέλεση φάουλ! Κάρτα στον Λεονάρντο...

85': Ο Λεονάρντο προσπαθεί να μπει στην περιοχή και πέφτει πάλι με θεαματικό τρόπο χωρίς να τον έχει ακουμπήσει κανείς...

84': Με συνεχόμενες σέντρες προσπαθούν οι Σέρβοι να απειλήσουν αλλά δεν έχει πρόβλημα η άμυνα του Ολυμπιακού.

80': Πάρντο και Ζντιέλαρ αντί των Καρσελά, Μάριν

79': Νέο κόρνερ για τους Σέρβους διώχνουν εύκολα οι αμυντικοί

78': Κίτρινη για διαμαρτυρία στον Φιγκέιρας...

75': Σέντρα σουτ του Λεονάρντο κανείς στην πορεία της μπάλας...

73': Κεφαλιά του Όστοϊτς η μπάλα γλείφει το δοκάρι του Καπίνο!

69': Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Σεμπά όμως να καταφέρνει να μην κάνει ούτε πάσα, ούτε σουτ

69': Ο Λεονάρντο μπαίνει στην περιοχή, προσποιείται και πέφτει στο χόρτο πανεύκολα με τον Ιταλό διαιτητή να δείχνει παίζεται...

65': Ο Ολυμπιακός έχει πλέον περισσότερους χώρους για να απειλήσει αλλά λείπει η καλή τελική πάσα ή προσπάθεια

56' ΓΚΟΛ: ΤΡΟΜΕΡΟ γκολ από τον Μπεν! Ο επιθετικός του Ολυμπιακού βγήκε στην κόντρα, προσποιήθηκε και με ένα εξαιρετικό αριστερό έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι της Παρτίζαν για το 1-2! Καταπληκτικό ντεμπούτο για τον Μπεν με δύο γκολ!

51': Μεγάλη ευκαιρία για την Παρτίζαν με τον Λεονάρντο να αστοχεί από πλάγια θέση.

49':Ο Σεμπά ευνοείται από τις κόντρες και βγαίνει τετ α τετ με τον Κλαγιτς να διώχνει σωτήρια

49': Σέντρα του Κούτρη, ο Μπεν με κεφαλιά στέλνει τη μπάλα άουτ

47': Ο Γιάνκοβιτς μπαίνει από τα δεξιά κάνει το γύρισμα και ο Ρέτσος απομακρύνει

46': Έναρξη του β' ημιχρόνου

ΕΝΤΑΣΗ κατά την αποχώρηση των παικτών! Οι ερυθρόλευκοι δέχθηκαν πολλά αντικείμενα και ένα εξ αυτών χτύπησε τον Κούτρη στην κοιλιά και προκλήθηκε αναταραχή, αλλά η ένταση σταμάτησε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

45'+1': Τέλος του πρώτου ημιχρόνου

45':Ο Λεονάρντο δεν αφήνει τη μπάλα στον Μίλετιτς και υποδείχθηκε σωστά σε θέση οφσάιντ

42': Ο Λεονάρντο βρίσκει τον Τζούρτζεβιτς στην περιοχή κι ο τελευταίος κάνει την παράλληλη σέντρα με τον Ρομάο να διώχνει την τελευταία στιγμή προ του Γιάνκοβιτς!

41': Λάθος του Οφόε ο Τζούρτζεβιτς βγαίνει στην κόντρα, αλλά ο Οφόε διορθώνει και κερδίζει το άουτ

40': Έχουν ισορροπήσει ξανά οι δύο ομάδες και πλέον βλέπουμε μάχες στο κέντρο και πολλά λάθη..

30': Νέο κόρνερ ο Τσίρκοβιτς πιάνει την κεφαλιά, αλλά μπλόκαρε εύκολα ο Καπίνο

29': Ο Λεονάρντο κάνει φοβερή προσπάθεια, γυρίζει τη μπάλα κι ο Κούτρης παραχωρεί κόρνερ. Διώχνει ο Οφόε σε πλάγιο

27': Σέντρα ο Καπίνο διώχνει με γροθιά και το σουτ του Μίλετιτς κοντράρει στο σώμα του Ρομαό

27': Ο Ολυμπιακός πουλάει πολύ εύκολα τη μπάλα στο χώρο μεσαίας γραμμής

26': Ο Γιάνκοβιτς μπαίνει στην περιοχή, αλλά πέφτει πολύ εύκολα

24': Επικίνδυνη σέντρα στην περιοχή με τον Φιγκέιρας την τελευταία στιγμή να διώχνει πριν ο Τζούρτζεβιτς να γίνει επικίνδυνος

20': Πάντως οι ερυθρόλευκοι προσπαθούν συνεχώς με βαθιές μπαλιές να βρουν παίκτες πίσω από την πλάτη της Σερβικής άμυνας, αλλά το γκολ το πέτυχαν με τη μπάλα... κάτω.

19': Ο Ολυμπιακός μετά το εκρηκτικό πρώτο 15λεπτο φαίνεται να γυρίζει λίγο πιο πίσω την άμυνα του

16': Διώχνουν οι αμυντικοί αυτή τη φορά

15': Εκτελείται το κόρνερ κι έχουμε καινούργιο κόρνερ από τα δεξιά αυτή τη φορά...

14': Κόρνερ κερδίζει ο Σεμπά. Κροτίδα κοντά στον Μάριν που διαμαρτύρεται με τον Ιταλό διαιτητή Μάσα να ζητά να γίνουν συστάσεις...

12': Φάουλ κερδίζει ο Μάριν σε καλή θέση, πλάγια δεξιά όπως επιτίθεται ο Ολυμπιακός

10' ΓΚΟΛ: Κενό στην άμυνα του Ολυμπιακού, ο Καπίνο διώχνει το πλασέ του Ταβάμπα η μπάλα κοντράρει πάνω του και καταλήγει στα δίχτυα των ερυθρόλευκων. Πολύ τυχερό γκολ!

7': Λάθος του Ρομαό, ο Γιάνκοβιτς σε καλή θέση αστοχεί!

6' ΓΚΟΛ: Ο Ολυμπιακός έκλεψε ψηλά, ο Μπεν έδωσε στον Μάριν, ο Γερμανός ελίχθηκε ωραία και την κατάλληλη στιγμή έκοψε στον Μπεν ο οποίος άφησε πίσω του δύο αμυντικούς και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό! Ιδανικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους!!!

4': Κίτρινη στον Σιώπη

3':Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο μέχρι στιγμής 

1': Ο Μπεν έκανε την μπαλιά στον Καρσελά, αλλά ο Βελγο-μαροκινός δεν μπόρεσε να ξεφύγει από τον τελευταίο αμυντικό της Παρτίζαν.

1': Σέντρα στον αγώνα. 

21:43: ΣΟΚ για τον Ολυμπιακό! Ο Φορτούνης τραυματίστηκε στο ζέσταμα και στη θέση του μπήκε ο Σεμπά:

21:40: Σχεδόν κατάμεστο το γήπεδο της Παρτίζαν κι ανάμεσα στους θεατές και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Οι ενδεκάδες:
Παρτίζαν: Κλιάγιτς, Ταβάμπα, Βουλίσεβιτς, Τσίρκοβιτς, Γιάνκοβιτς, Όστοϊτς, Έβερτον, Ν. Μίλετιτς, Κόσοβιτς, Τζούρτζεβιτς, Λεονάρντο.
Στον πάγκο βρίσκονται οι: Στεφάνοβιτς, Μιχάϊλοβιτς, Ζουμά, Γιέβτοβιτς, Ίλιτς, Πάντιτς, Μίλετιτς.
Ολυμπιακός: Καπίνο, Φιγκέϊρας, Κούτρης, Ρομαό, Ρέτσος, Σιώπης, Οφόε, Σεμπά, Μάριν, Καρσελά, Μπεν.
Στον πάγκο του Ολυμπιακού βρίσκονται οι: Γιαννιώτης, Βούκοβιτς, Εμενίκε, Ζντιέλαρ, Σισέ, Πάρντο και Σεμπά.

Βίντεο από τη βροχή αντικειμένων στον Ολυμπιακό - Κούτρης: «Αν με έβρισκε στο κεφάλι θα έμενα»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης