Όταν ο Μπράιν Ρόμπερτς νικούσε τον Ολυμπιακό των Παπαλουκά, Σπανούλη Τεόντοσιτς

Όταν ο Μπράιν Ρόμπερτς νικούσε τον Ολυμπιακό των Παπαλουκά, Σπανούλη Τεόντοσιτς

Όταν ο Μπράιν Ρόμπερτς νικούσε τον Ολυμπιακό των Παπαλουκά, Σπανούλη Τεόντοσιτς
Ο Μπράιαν Ρόμπερτς είναι πλέον παίκτης Ολυμπιακού, επιστρέφοντας στην Ευρώπη από το ΝΒΑ μετά από 6 χρόνια και το Eurohoops θυμάται τις αναμετρήσεις του Αμερικανού γκαρντ κατά των “ερυθρολεύκων” τη σεζόν 2010-11 όταν έπαιζε στην Μπάμπεργκ ως συμπαίκτης του Κάιλ Χάινς.

Ο 31χρονος πλέι μέικερ έβαλε το πρωί της Κυριακής (23/7) την υπογραφή του στο συμβόλαιο, που του είχε αποστείλει ο Ολυμπιακός, και θα βρεθεί, έστω και μια εξαετία μετά, στα ίδια μέρη, όπου απογείωσε την καριέρα του, ο τότε συνοδοιπόρος του, Κάιλ Χάινς, που φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα την επόμενη, αμέσως, σεζόν, κατακτώντας δύο σερί Ευρωλίγκες.

Ο Ρόμπερτς, ωστόσο, βρέθηκε την ίδια σεζόν στο κορυφαία πρωτάθλημα του κόσμου, όπου μέχρι και φέτος, είχε μια αξιοπρόσεκτη παρουσία με τους Πέλικανς, τη Σάρλοτ και το Πόρτλαντ, έχοντας 314 συμμετοχές και 6,6 πόντους (2,3 ασίστ) στο ενεργητικό του.

Ωστόσο, μετά από μισή ντουζίνα χρόνια, ακολουθεί κι αυτός την διαδρομή του πρώην συμπαίκτη του και γίνεται κάτοικος Πειραιά για τα επόμενα 2 χρόνια.

Ο Ρόμπερτς έχτισε το όνομα του στην Μπάμπεργκ όπου αγωνίστηκε από το 2009 ως το 2012. Άγνωστο στο ευρύ κοινό τότε η Μπάμπεργκ, είχε παίξει κατά του Ολυμπιακού τη σεζόν 2010-11, την πρώτη μετά την επιστροφή του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον πάγκο του.
Κλείσιμο

Στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στη Γερμανία, ο Μπράιαν Ρόμπερτς, ο Κάιλ Χάινς και οι συμπαίκτες τους επιφύλαξαν μία τεράστια έκπληξη στον Ολυμπιακό που έφυγε ηττημένος από το Μπάμπεργκ με 73-61.

Ο Ρόμπερτς είχε πετύχει τότε 23 πόντους σε 27 λεπτά προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού, έχοντας 2/2 βολές, 3/5 τρίποντα και 6/9 δίποντα. Στο ίδιο ματς ο Κάιλ Χάινς σημείωσε 14 πόντους.

Στη ρεβάνς του ΣΕΦ ο Ολυμπιακός πήρε το αίμα του πίσω νικώντας εύκολα με 86-69 παρότι δεν περιόρισε τον Χάινς (15π.), αλλά αν μη τι άλλο κράτησε χαμηλά τον Ρόμπερτς (13π. με 0/4 τρίποντα) συγκριτικά με το ματς στη Γερμανία.

Εκείνη τη σεζόν ο Ρόμπερτς είχε 12,8 πόντους μέσο όρο με 93% στις βολές (πολύ δυνατό του σημείο) και 2,3 ασίστ, δηλαδή με τον Ολυμπιακό πέτυχε και τις δύο φορές παραπάνω πόντους από το μέσο όρο του.

Η επόμενη σεζόν (2011-12) δεν ήταν τόσο αποδοτική στην Ευρωλίγκα (8,6 πόντους και 2,2 ασίστ), ωστόσο κατάφερε να ανοίξει το δρόμο για το ΝΒΑ και να αγωνιστεί εκεί για έξι χρόνια με αξιοπρεπή παρουσία ως αναπληρωματικός γκαρντ τις περισσότερες φορές (16,6′ μέσο όρο).

Πηγή: www.eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης