ΠΑΟΚ-Ανόρθωση 2-0: Εύκολη νίκη, όχι πειστική εμφάνιση

ΠΑΟΚ-Ανόρθωση 2-0: Εύκολη νίκη, όχι πειστική εμφάνιση

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-0 της Άνόρθωσης χάρις στα γκολ των Κάμπος (10'), Μπανταλόφσκι (17' αυτογκόλ) - Βελτιωμένος αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει ο Δικέφαλος

ΠΑΟΚ-Ανόρθωση 2-0: Εύκολη νίκη, όχι πειστική εμφάνιση
Τι είδαμε απόψε στην άδεια Τούμπα και στο φιλικό κόντρα στην Ανόρθωση; Απαντήσεις σε δύο τρία ερωτηματικά που είχε ο Στανόγεβιτς έξι μέρες πριν από το πρώτο επίσημο αγώνα της νέας περιόδου το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στο Κίεβο.

Είδαμε, ένα βελτιωμένο ΠΑΟΚ, σε σχέση με τα φιλικά στην Ολλανδία, να δουλεύει πολύ και υπομονετικά πάνω στο «χτίσιμο» φάσεων, μέσα από διαρκές passing game και πρέσινγκ ψηλά, να δημιουργεί ευκαιρίες και να φτάνει σωστά και ορθολογικά στην αντίπαλη περιοχή. Το 4-3-3 με τρεις κεντρικούς χαφ κάνει τους «ασπρόμαυρους» πολύ πιο δημιουργικούς στο δεύτερο μισό κομμάτι του γηπέδου.

Έναν κεφάτο, μετά από πολύ καιρό, Τζάλμα Κάμπος, που αρχίζει να ανεβάζει ρυθμό και να δείχνει ότι θα παλέψει σκληρά για να κρατήσει τη θέση του στην ενδεκάδα.

Κλείσιμο
Έναν πολύ καλό και σε δημιουργία και σε εμπνεύσεις, αρχηγό μάλιστα, Δημήτρη Πέλκα, που μπορεί να μην σκόραρε, αλλά ήταν σχεδόν μέσα σ’ όλες τις σημαντικές στιγμές του ΠΑΟΚ πριν γίνει αλλαγή και στη θέση του περάσει ο Γκόικο Τσίμιροτ.

Έναν Ντόριαν Λεβέκ να δικαιολογεί την απόφαση του Στανόγεβιτς να τον χρίσει βασικό στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Γάλλος έχει τρεξίματα, καλά κρατήματα της μπάλας και βγαίνει σωστά στην επίθεση.

Αυτή ήταν η μία όψη του νομίσματος. Η καλή. Στα συν, επίσης, η σταθερότητα του Ροντρίγκο Ρέι κάτω από τα δοκάρια. Αν ξεπεραστεί το πρόβλημα της συνεννόησης με τους υπόλοιπους αμυντικούς, τα πράγματα θα πάνε ακόμη καλύτερα για τον Αργεντινό γκολκίπερ στη συνέχεια.  Μ’ αυτή πάνω – κάτω την συνταγή θα πάει σε έξι μέρες ο ΠΑΟΚ να παίξει κόντρα στην Ολυμπίκ Ντόνετσκ στο πρώτο επίσημο ματς της χρονιάς.

Υπάρχει και η άλλη όψη. Αυτή που θέλει τον Στανόγεβιτς να καλείται άμεσα να βρει λύσεις για τα προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι, που επίσης ήταν φανερό ότι υπάρχει. Ειδικά όταν η Ανόρθωση, ξεπερνώντας το σοκ από τα δύο γρήγορα γκολ, βγήκε στην επίθεση και πάτησε στην περιοχή του Ρέι.

Ο κόσμος του «Δικεφάλου» περιμένει πολλά περισσότερα από το δίδυμο Μακ και Πρίγιοβιτς, το οποίο με εξαίρεση μια φάση στο 69ο λεπτό, δεν μπόρεσε να συνεργαστεί, ενώ ο Σλοβάκος στις δύο καλές στιγμές που είχε δεν κατάφερε να σκοράρει.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΠΑΟΚ

Ο Στανόγεβιτς παράταξε τον ΠΑΟΚ με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα και σχηματισμό, που έπαιξε ο «Δικέφαλος» στο τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους κόντρα στον Άγιαξ. Με το Ροντρίγκο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, να παίρνει για πρώτη φορά γεύση από Τούμπα, και τους υπόλοιπους δέκα σε παράταξη «4-3-3».

Η τετράδα στην άμυνα είχε ένα νέο πρόσωπο, αυτό του Γάλλου Ντόριαν Λε για μια θέση στο αρχικό σχήμα.  

βέκ στο αριστερό άκρο, οι υπόλοιπο τρεις οι ίδιοι και απαράλλαχτοι με πέρσι (Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο).

Ο Κάνιας ήταν ο καθαρός κόφτης σε θέση «6» και μπροστά του δύο «οχτάρια» (στο επιθετικό σκέλος), τον αρχηγό του ΠΑΟΚ σήμερα, Δημήτρη Πέλκα, και τον Εβγέν Σάχοφ.

Οι τρεις της μεσοεπιθετικής γραμμής ήταν δεξιά ο Κάμπος, στα αριστερά ο παλιός γνώριμος των ΠΑΟΚτσήδων, Ρόμπερτ Μακ, με τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Η Ανόρθωση παρουσιάστηκε στην Τούμπα με πολλά νέα πρόσωπα, γνώριμα πάντως στους Έλληνες φιλάθλους, όπως ο Σίλντενφελντ κι ο άρτι αφιχθείς Ντάνιελ Πράνιτς.

«ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ» ΜΕ ΓΚΟΛΑΡΑ ΑΠΟ ΚΑΜΠΟΣ

Πέρσι ο Κάμπος είχε σκοράρει στο πρώτο επίσημο ματς (με τον Άγιαξ στο Αμστερνταμ) της χρονιάς, φέτος σκόραρε στο πρώτο, έστω κι ανεπίσημο, ματς στην Τούμπα!

Με τη βολίδα του Αγκολέζου μέσου πριν καν συμπληρωθούν 10’ λεπτά στο φιλικό, ο «Δικέφαλος» μπήκε μπροστά στο σκορ (1-0) και ο Τζάλμα έδειξε με το… καλησπέρα αποφασισμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του τη φετινή χρονιά.

Στο 16’ το αυτογκόλ του Μπανταλόφσκι, στην προσπάθεια του Πρίγιοβιτς, έβαλε τους ασπρόμαυρους μπροστά με 2-0, με τις δύο ομάδες να… επιστρέφουν στο γήπεδο κάπου γύρω στο 30ο λεπτό. Μέσα σε τέσσερα λεπτά, ΠΑΟΚ και Ανόρθωση, δημιούργησαν τέσσερις ευκαιρίες για γκολ κι αυτό γιατί η κυπριακή ομάδα βρήκε χώρους και τρόπους για να πατήσει στην άμυνα του «Δικεφάλου».  

Ο Λέο Μάτος πρόλαβε τον Καρλίτος (32’), ο Δημήτρης Πέλκας σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Χαρούς (33’), ο Παλάνκα (35’) απείλησε με την απευθείας εκτέλεση φάουλ την εστία του Ρέι και ο Ρόμπερτ Μακ (36’) με σουτ στην κίνηση άγγιξε το 3-0.

ΛΙΓΕΣ ΦΑΣΕΙΣ, ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΑ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με δοκάρι για την Ανόρθωση, στην προβολή της μπάλας από τον Ντόριαν Λεβέκ (50’) πάνω στην προσπάθεια να σταματήσει τον Καμαρά. Ο Γάλλος αμυντικός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ στο 54’, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό, με το Μάκ στο 59’ να φτάνει εκ νέου κοντά στο γκολ, ωστόσο ο Χαρούς του είπε «όχι».

Από το 60’ και μετά, οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές, ο Στανόγεβιτς είδε την ομάδα του και στο «4-2-3-1» περνώντας στο γήπεδο τους Μπίσεσβαρ, Ενρίκε, Ουάρντα και Τσίμιροτ.

Με πολλά νεύρα και άνευ λόγου αψιμαχίες και αντεγκλήσεις φτάσαμε στο τέλος του φιλικού χωρίς τίποτα να αλλάξει, καθώς στο 84’ ο Πρίγιοβιτς, με σουτ στην κίνηση και σουτ, υποχρέωσε τον Χαρούς σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Βαρέλα, Κρέσπο, Μάτος, Λεβέκ, Κάνιας, Πέλκας (61’ Τσίμιροτ), Σάχοφ (72’ Μπίσεσβαρ), Μακ (72’ Ουάρντα), Κάμπος (72’ Πέδρο Ενρίκε), Πρίγιοβιτς
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Ρόνι Λέβι): Χαρούς, Αρτυματάς (71’ Φερέιρα) , Σίλντενφελντ, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς (57’ Κβέσιτς), Βίκτορ, Σεχού, Ράγιος, Παλάνκα (57’ Ματθαίου), Καρλίτος (71’ Αλβες), Καμαρά (84’ Οικονομίδης).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης