Μπαρτσελόνα: Το “διαβατήριο” για το ΝΒΑ!

Μπαρτσελόνα: Το “διαβατήριο” για το ΝΒΑ!

Ο Αλεξάντερ Βεζένκοφ επιλέχθηκε στο Νο57 του φετινού ντραφτ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και άνοιξε έτσι το δρόμο για μία πιθανή συμμετοχή του στο ΝΒΑ! Να ήταν ο μόνος από την ομάδα της Βαρκελώνης που το καταφέρνει τα τελευταία χρόνια; Όχι δα…

Μπαρτσελόνα: Το “διαβατήριο” για το ΝΒΑ!
Ούτε ο πρώτος θα είναι ο πρώην παίκτης του Άρη- αν το καταφέρει- και προφανώς ούτε ο τελευταίος. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η Μπαρτσελόνα εξελίχθηκε στην ομάδα που αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για πάρα πολλούς παίκτες που μετέβησαν αμέσως μετά στο ΝΒΑ και είτε συνεχίζουν εκεί είτε δεν τα κατάφεραν να παγιώσουν τη θέση τους στην κορυφαία λίγκα και επέστρεψαν.

Πέντε πρώην παίκτες της Μπαρτσελόνα έπαιξαν φέτος στο ΝΒΑ, τέσσερις με απευθείας μετάβαση στην Αμερική και ένας με άλλον ενδιάμεσο σταθμό. Μιλάμε για παίκτες των “μπλαουγκράνα” μέσα στα τελευταία 3-4 χρόνια και όχι παλιότερους, όπως για παράδειγμα ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο.

Ο Μάριο Χεζόνια, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο Άλεξ Αμπρίνες, ο Τόμας Σατοράνσκι και ο Τζο Ινγκλς έπαιξαν φέτος ή και τα προηγούμενα χρόνια (ο Κροάτης, ο Βραζιλιάνος και ο Αυστραλός συγκεκριμένα) σε ομάδες του ΝΒΑ και ενώ η τελευταία τους ομάδα στην Ευρώπη ήταν η φημισμένη Μπάρτσα, που δεν μπόρεσε να τους κρατήσει αλλά σε αρκετές περιπτώσεις πληρώθηκε αδρά για να σπάσει τα συμβόλαια εισπράττοντας τη σχετική ρήτρα για να υπογράψουν.

Κλείσιμο
Ο Ίνγκλς μόνο διαφοροποιείται από τους προηγούμενους καθώς πριν πάει στο ΝΒΑ πέρασε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και μάλιστα κατέκτησε την Ευρωλίγκα το 2014! Είναι όμως αυτός που μέχρι τώρα κάνει και την καλύτερη καριέρα με τους Γιούτα Τζαζ, έχοντας αποκτήσει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Σολτ Λέικ Σίτι.

Περιμένουμε, βεβαίως, την εξέλιξη που θα έχει ο Σατοράνσκι στην Ουάσινγκτον και την αντίστοιχη του Αμπρίνες δίπλα στον Ράσελ Ουέστμπρουκ στους Θάντερ.

Είχε προηγηθεί ο δικός μας, Κώστας Παπανικολάου, που έπαιξε σε Ντένβερ και Χιούστον για ενάμισι χρόνο πριν επιστρέψει στον Ολυμπιακό από όπου πήγε στην Μπάρτσα. Στην ίδια λίστα αυτών που επέστρεψαν δηλαδή, περιλαμβάνεται και ο Τίμπορ Πλάις που μετά την Μπασκόνια έπαιξε με τους Καταλανούς και αμέσως μετά πήγε στο ΝΒΑ χωρίς επιτυχία. Επέστρεψε και έπαιξε στη Γαλατάσαραϊ φέτος.

Ο Βεζένκοφ ίσως να είναι αυτός που θα πάρει τη σκυτάλη από την ομάδα της Βαρκελώνης που έχει αναπτύξει διαφορετική σχέση με το κορυφαία πρωτάθλημα στο κόσμο.

Σίγουρα, θα ακολουθήσει ακόμα ένα, ο Ρόντιονς Κούρουκς, ο Λετονός φόργουορντ που απέσυρε φέτος τη συμμετοχή του στο ντραφτ την τελευταία στιγμή ώστε να πάρει λεπτά συμμετοχής με την ομάδα του Σίτο Αλόνσο και να ανεβάσει έτσι τις μετοχές του στην επόμενη διαδικασία. Και ποιος ξέρει πόσοι ακόμα θα το κάνουν…

Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης