Στανόγεβιτς: «Έτσι θα είναι ο δικός μου ΠΑΟΚ» (βίντεο)

Στανόγεβιτς: «Έτσι θα είναι ο δικός μου ΠΑΟΚ» (βίντεο)

Ο Σέρβος τεχνικός παρουσιάστηκε και επίσημα από την ασπρόμαυρη ΠΑΕ το μεσημέρι της Πέμπτης (22/6) - «Θέλω έναν πιο επιθετικό ΠΑΟΚ», υποστήριξε και ανέλυσε τη φιλοσοφία του

Στανόγεβιτς: «Έτσι θα είναι ο δικός μου ΠΑΟΚ» (βίντεο)
Ο Λούμπος Μίχελ παρουσίασε στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μέσω της σημερινής συνέντευξης Τύπου, τον Σάσα Στανόγεβιτς, που για πρώτη φορά μίλησε για τα όνειρα, τους στόχους και τις φιλοδοξίες που έχει αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία του «Δικεφάλου».
 
«Είχαμε 15 ονόματα στη λίστα και σε αυτή ήταν μέσα από την πρώτη στιγμή και ο κύριος Στανόγεβιτς. Αναλύσαμε τα πάντα για αυτόν και η τελική απόφαση πάρθηκε έπειτα από έρευνα και ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έγινε ο προπονητής μας. Είναι νεαρός με πολύ μεγάλη εμπειρία. Δεν τον επιλέξαμε την τελευταία στιγμή, προκρίθηκε στην τελευταία τετράδα», εξήγησε στην αρχική του τοποθέτηση ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ.

Τα κριτήρια της επιλογής του ήταν όπως τόνισε ο κ. Μίχελ «όλα εκείνα που θα μας οδηγήσουμε σε μια ομαλή μετάβαση», καθώς όπως είπε «ο κ. Στανόγεβιτς έχει την ίδια αντίληψη με τον προηγούμενο προπονητή, έχει πάνω από 200 παιχνίδια στην πλάτη του, ελπίζουμε να είναι το ίδιο επιτυχημένος, όσο και στην Παρτιζάν».

Κλείσιμο
«ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ»!

Από την πλευρά του ο Σάσα Στανόγεβιτς αναφέρθηκε περισσότερο στο στυλ ποδοσφαίρου που θέλει να παίξει ο ΠΑΟΚ υπό την καθοδήγηση του και γύρω από τον τρόπο δουλειάς που θα κάνει στη νέα του ομάδα.

«Το να μιλήσω για συστήματα είναι κάτι που ανήκει στο παρελθόν. Θα παίξω με δύο επιθετικούς, αυτό είναι το στυλ μου, αυτό είναι που θέλω να κάνω στον ΠΑΟΚ. Να φτιάξουμε μια ομάδα που θα παίζει επιθετικά. Θα είναι περισσότερη ώρα στην επίθεση», ξεκαθάρισε ο Σέρβος τεχνικός.



Σ’ ότι αφορά τους στόχους που έχει θέσει ως προπονητής του ΠΑΟΚ; «Η περασμένη σεζόν ήταν επιτυχημένη για τον ΠΑΟΚ. Ήρθα εδώ για να ανεβάσουμε το επίπεδο του ΠΑΟΚ. Έχουμε τα πάντα μας λείπουν ελάχιστα πράγματα, Δεν μπορώ και δεν πρέπει να υπόσχομαι πράγματα, δεν είναι σωστό. Θέλω να δείτε τον τρόπο δουλειάς, το στυλ ποδοσφαίρου που θα παίξουμε, πως θα δουλέψουμε για να μπορείτε να μας κρίνετε. Θα δείτε το δικό μου ΠΑΟΚ, αυτόν που θέλω να δημιουργήσω», τόνισε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο Σέρβος τεχνικός εξήγησε και πως θα επιδιώξει να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του:

«Θέλω να τελειώνουμε τις φάσεις σε 12-13, ενώ πριν ο ΠΑΟΚ έκανε περίπου 20 δευτερόλεπτα. Να είμαστε πιο επιθετικοί και να μην υπάρχουν στατικοί παίκτες όταν βρισκόμαστε στην επίθεση, όπως επίσης και να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις. Να πρεσάρουμε τον αντίπαλο ψηλά. Σε δέκα μέρες θα μπορείτε να δείτε τι θέλω να κάνω στην ομάδα και να αντιληφθείτε τη δουλειά μου».



Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ

Ένα από τα πολλά ερωτήματα που δέχθηκε ο νέος προπονητής του «Δικεφάλου» αφορούσε και την απόφαση του να εργαστεί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα στην Κίνα.

«Ήμουν στην Παρτιζάν σε μία εξαιρετική περίοδο για εμένα. Πήγα στην Κίνα γιατί εκείνη τη στιγμή ήταν μία χώρα που μπορούσες να δουλέψεις για ένα πολύ καλό συμβόλαιο και να αντιμετωπίσεις άλλους γνωστούς μεγάλους προπονητές και παίκτες εκεί. Το ποδόσφαιρο εκεί ήταν σε διαρκή ανάπτυξη. Το κίνητρο μου είναι στην Ευρώπη και για αυτό είμαι εδώ. Να κάνω κάτι για το κλαμπ και για εμένα, να είμαστε επιτυχημένοι με τον ΠΑΟΚ», υποστήριξε.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ...

Όπως είπε ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς είχε μια τηλεφωνική επικοινωνία με τον συμπατριώτη του και προκάτοχό του, Βλάνταν Ίβιτς. «Μίλησα με τον Βλάνταν, αλλά έπειτα από όσα έγιναν δεν ήθελα να του κάνω πολλές ερωτήσεις. Ήθελα να του εκφράσω τον σεβασμό μου. Έχουμε χρόνο να μιλήσουμε», παραδέχθηκε ο 43χρονος τεχνικός.

Για το θέμα της μη παραμονής του Βλάνταν Ίβιτς ο Λούμπος Μίχελ από την πλευρά του σχολίασε:

«Έτσι είναι η ζωή στο ποδόσφαιρο. Υπήρχαν λόγοι και από τις δύο πλευρές και από τη δική μας και από την πλευρά του Βλάνταν. Ήμουν αυτός που προσπάθησε να μείνει ο κ. Ιβιτς στην ομάδα. Όμως, πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά, όχι πίσω. Ο Βλάνταν παραμένει φίλος μου, χτες ήταν στο γραφείο μου. Πρέπει να αποδεχθούμε ότι έγινε. Υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι και από τις δύο πλευρές που μας οδήγησαν στη διακοπή της συνεργασίας».



ΤΙ ΣΥΜΒΑΝΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ

Εκτός από τα θέματα του Βιεϊρίνια, του Περέιρα και του Εντόι, ο Λούμπος Μίχελ, κυρίως, αλλά και ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς αναφέρθηκε στις μεταγραφικές αναζητήσεις του «Δικεφάλου».

«Η αλλαγή των προπονητών και των συστημάτων που παίζει ο καθένας τους ασφαλώς και έχει επίπτωση στην στρατηγική μας γύρω από την ενίσχυση της ομάδας. Ψάχνουμε σίγουρα έναν τερματοφύλακα, μετά τον τραυματισμό του Παναγιώτη Γλύκου, επέστρεψε ο Ζάιρο που μπορεί να παίξει ως δεύτερος επιθετικός και πριν από τις 15 Ιουλίου θα είμαστε έτοιμοι από κάθε άποψη για να μπούμε στο νέο πρωτάθλημα», υποστήριξε ο Σλοβάκος αθλητικός διευθυντής τονίζοντας ότι και ο Μάριος Σιαμπάνης είναι ένας από τους τερματοφύλακες, που βάσει και του συμβολαίου του, πρέπει να πάρει ευκαιρίες και αγώνες.

«Ναι, αυτή την στιγμή ψάχνουμε έναν τερματοφύλακα, κι αφού παίξουμε με δύο επιθετικούς, θα χρειαστούμε έναν καθαρόαιμο στράικερ», απάντησε ο κ. Στανόγεβιτς. «Εχω εικόνα για το ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά μετά από μια εβδομάδα προπονήσεων και πριν πάμε στην Ολλανδία θα έχω μια καλύτερη εικόνα για όλο το ρόστερ της ομάδας. Για τον ΠΑΟΚ της περσινής σεζόν δεν μπορώ να πω τώρα τι χρειάζεται η ομάδα, είμαι ικανοποιημένος από το ρόστερ που βρήκα, έχω ό,τι χρειάζομαι, στο ποδόσφαιρο πάντα χρειάζεσαι προσθήκες για να γίνεις καλύτερος. Είμαι εδώ να δείξω στην ομάδα πως θέλω να παίξει. Έχω παίκτες και στόχος είναι να αναπτύξω κι άλλο την ομάδα, στο μέλλον θα δείτε πως θα παίξουμε και τις αλλαγές που θα φέρω στην ομάδα.», πρόσθεσε.



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης