UEFA: Κορυφαία ελληνική ομάδα στο Champions League ο Παναθηναϊκός

UEFA: Κορυφαία ελληνική ομάδα στο Champions League ο Παναθηναϊκός

Αν και η τελευταία συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ήταν το 2011

UEFA: Κορυφαία ελληνική ομάδα στο Champions League ο Παναθηναϊκός
Μπορεί η τελευταία συμμετοχή του Παναθηναϊκού σε ομίλους του Champions League να έγινε το 2011, ωστόσο οι ένδοξες πορείες και οι μεγάλες νίκες του παρελθόντος κατατάσσουν το «τριφύλλι» ως την πιο επιτυχημένη ελληνική ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Αυτό προκύπτει από την λίστα που δημοσίευσε η UEFA η οποία περιλαμβάνει την κατάταξη όλων των ευρωπαϊκών συλλόγων στην ιστορία του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από το 1955 μέχρι σήμερα. 

Έτσι λοιπόν, το «τριφύλλι» βρίσκεται στην 23η θέση της κατάταξης έχοντας συγκεντρώσει 143 πόντους σε 28 συμμετοχές, την ώρα που ο Ολυμπιακός βρίσκεται στην 29η θέση με 134 βαθμούς, έχοντας μάλιστα δύο συμμετοχές περισσότερες, δηλαδή 30. 

Κλείσιμο


Σε ό,τι έχει να κάνει με τους έτερους ελληνικούς εκπροσώπους η ΑΕΚ βρίσκεται στην 69η θέση με 52 πόντους και 14 συμμετοχές, ενώ ο ΠΑΟΚ στην 236η με 6 συμμετοχές και 8 βαθμούς. Η τελευταία ελληνική ομάδα της λίστας είναι η Λάρισα, η οποία βρίσκεται στην 348η θέση με 1 συμμετοχή και 2 βαθμούς. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Παναθηναϊκός είναι η κορυφαία ελληνική ομάδα στο Champions League, υπολογίζοντας ακόμα και από το 1993 που η διοργάνωση πήρε τη μορφή που έχει μέχρι και σήμερα. 

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης