Μιλόγεβιτς: «Το μυαλό θέλει, τα πόδια δεν μπορούν...»

Μιλόγεβιτς: «Το μυαλό θέλει, τα πόδια δεν μπορούν...»

Ο προπονητής του Πανιώνιο κάλυψε τους παίκτες του για τη μέτρια εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο καθώς όπως παραδέχθηκε υπάρχει πολύ μεγάλη κούραση

Μιλόγεβιτς: «Το μυαλό θέλει, τα πόδια δεν μπορούν...»
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς στάθηκε στον παράγοντας κόπωση των παικτών του μετά την ήττα (1-0) του Πανιωνίου από τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως το αγωνιστικό πλάνο δεν βγαίνει στο χορτάρι όταν τα πόδια δεν μπορούν ν' ακούσουν το μυαλό...

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κόουτς των κυανέρυθρων στη συνέντευξη Τύπου:

Για το ματς:
«Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Εμείς ήρθαμε να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε. Δεν ήμασταν καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Μιλήσαμε πριν το ματς για το πλάνο βάσει του οποίο δεν μας εξέπληξε ο Παναθηναϊκός ούτε με τα πρόσωπα ούτε με τον τρόπο του παιχνιδιού του. Ούτε εμείς ούτε ο αντίπαλος μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό σε τόσο λίγες μέρες. Στο πρώτο δεν ήμασταν καλοί. Αυτά τα στοιχεία που έχουμε, φάνηκε ότι δεν μπορούσαμε να τα βγάλουμε στο γήπεδο. Καμιά φορά το μυαλό θέλει αλλά τα πόδια δεν ακούνε από την κούραση.

Ξέραμε ότι θα δεχθούμε πίεση και ενέργεια από τα πρώτα λεπτά. Με το λάθος που κάναμε δεχθήκαμε το γκολ και από εκεί και πέρα φάνηκε ότι όποιος βάλει το γκολ θα κερδίσει. Μετά είναι δύσκολο να βρεθεί δύναμη για αντίδραση.

Κλείσιμο
Παρά την κούραση μπήκαμε αποφασισμένοι στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός γύρισε φυσιολογικά και επέλεξε την κόντρα επίθεση κι εμείς ανεβήκαμε μπροστά. Είχαμε προετοιμαστεί για τον τρόπο που θα έπαιζε ο Παναθηναϊκός. Αν έμπαινε γκολ η ευκαιρία του Λάμπρου θα ήταν διαφορετικό το σκορ. Οι παίκτες μου είχαν κουράγιο, είμαστε έτοιμοι για το τελευταίο παιχνίδι στην έδρα μας με την ΑΕΚ. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και περιμένουμε να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο να αποχαιρετήσει τους παίκτες για τη φετινή σεζόν».

Για την έλλειψη τόλμης στο πρώτο ημίχρονο:
«Αν παίζεις με τον Παναθηναϊκό και βγεις μπροστά, ο αντίπαλος μπορεί να σου δημιουργήσει πρόβλημα. Το σίγουρο είναι να μην αφήνεις χώρο πίσω κι όταν γίνεται αυτό, δεν μπορείς να βγεις μπροστά.

Δεν είχαμε φρεσκάδα. Κάναμε λάθη. Έχω πει ξανά ότι βλέπετε το παιχνίδι, ένα καλό πεντάλεπτο με υψηλή ένταση και μετά... δεν βλεπόταν το ματς. Κι εμείς και ο Παναθηναϊκός ήμασταν κουρασμένοι. Οι παίκτες έπεφταν μόνοι τους από τις κράμπες. Όποιος δεν έχει παίξει μπάλα δεν μπορεί να καταλάβει. Καθένας πρέπει να έχει δύναμη και κίνητρο. Δεν είναι όλοι οι παίκτες το ίδιο. Υπάρχει και σωματική κούραση και ψυχολογική και ένταση και πίεση... Είναι φυσιολογικό. Εγώ το καταλαβαίνω γιατί ξέρω τι μπορούν να κάνουν οι παίκτες μου.

Όταν είσαι τόσο κουρασμένος και γυρνάς με τη μπάλα, βλέπεις όλους τους παίκτες... ίδιους αν είσαι κουρασμένος. Τα πλέι-οφ είναι ματς υψηλής έντασης. Προσπαθούμε, αλλά...».

Για το γεγονός πως το πλάνο του δεν βγήκε:
«Για εμένα είναι καθαρά θέμα κούρασης. Όταν δεν πας πρώτος στη μπάλα, στη μονομαχία, δεν έχεις δύναμη, δεν μπορείς να πάρεις μπρος. Στο δεύτερο μέρος είναι διαφορετικό γιατί πλέον δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Ρισκάρεις. Και πάλι όμως γίνονται λανθασμένες πάσες γιατί δεν ακούνε τα πόδια αυτό που λέει το μυαλό».

Για τα πλέι-οφ και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσα από τη διαδικασία:
«Όταν ήμουν και στη Σερβία ήμουν παρών στις συζητήσεις για τα πλέι-οφ. Όχι όμως σε τόσο λίγες μέρες. Είναι καλό μοντέλο, αλλά καμια φορά όταν είναι έτσι η διαμόρφωση, δεν υπάρχει κέρδος. Μπορεί κάποιος να τραυματιστεί σοβαρά. Εμένα μου αρέσει, σαν προπονητή, να παίζουν πάλι 5-6 ομάδες ένα μινι – πρωτάθλημα. Οι κορυφαίοι παίζουν μεταξύ τους. Είναι κουραστικό και για τους οπαδούς πλέον. Ο οπαδός θέλει να βλέπει θέαμα και είναι δύσκολο αυτό. Οι παίκτες είναι νευρικοί, τσακώνονται, εύκολα τινάζεται οτιδήποτε στον αέρα. Είναι θέμα κούρασης. Είναι ενδιαφέρον να υπάρχουν πλέι-οφ όπου θα κρίνεται το πρωτάθλημα. Αρκεί να είναι διαφορετικός ο προγραμματισμός. Είναι και πάλι δύσκολο όμως αφού ξεκινούν τα ευρωπαϊκά ματς πολύ νωρίς με τα προκριματικά».

Για το ματς με την ΑΕΚ:
«Για εμένα κάθε ματς είναι τελικός. Δεν το βλέπω διαφορετικά. Δεν υπάρχει δυνατότητα να διαλέγουμε παιχνίδια. Από την πρώτη αγωνιστική μέχρι και την τελευταία είναι τελικοί αυτά τα ματς. Θέλω οι παίκτες μου να τα βλέπουν όλα σαν τελικούς γιατί δεν μπορείς να διαλέγεις τον αντίπαλο. Μόνο έτσι έχεις πρόοδο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης