Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1: Βήμα πρωτιάς για τον Δικέφαλο στη Νέα Σμύρνη

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1: Βήμα πρωτιάς για τον Δικέφαλο στη Νέα Σμύρνη

Το γκολ-καραμπόλα με πρωταγωνιστές Πρίγιοβιτς και Ρισβάνη, έδωσε στον ΠΑΟΚ την εύκολη, αλλά κομβική νίκη στην Νέα Σμύρνη (0-1 τον Πανιώνιο) και περιμένει... γκέλα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο για να αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο την πρωτιά στα πλέι οφ!

Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1: Βήμα πρωτιάς για τον Δικέφαλο στη Νέα Σμύρνη
Ο ΠΑΟΚ ήξερε ότι η νίκη ήταν αυτοσκοπός στη Νέα Σμύρνη κόντρα σε ένα αντίπαλο ο οποίος είχε πολλές απουσίες κι έπαιζε με μισή ομάδα. Ο Δικέφαλος του Βορρά χωρίς να ανεβάσει ταχύτητα εκμεταλλεύτηκε μια κακή στιγμή των γηπεδούχων, έφτασε στο γρήγορο γκολ και στη συνέχεια έκανε σωστή διαχείριση του υπέρ του σκορ κι έφτασε στη νίκη που τον καθιστά φαβορί για την πρώτη θέση των πλέι οφ.

Πως ξεκίνησαν

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε να αντιμετωπίσει αρκετές απουσίες αφού εκτός λόγω τραυματισμού ήταν οι Γεσίλ, Βλάχος, Γιάννιώτης και Σιώπης, ενώ τιμωρημένος ήταν ο Μασούντ. Έτσι, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε μια ενδεκάδα με πολλές αλλαγές η οποία αγωνιζόταν για πρώτη φορά φέτος.

Κλείσιμο
 Οι «κυανέρυθροι» σε διάταξη 4-2-3-1 ξεκίνησαν με τον Μπαντή στο τέρμα και αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Γκιοατά, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή. Κόρμπος και Ταπόκο ήταν τα δύο αμυντικά χαφ. Μασούρας (αριστερά), Σαββίδης (ελεύθερο ρόλο) και Καθάριος (δεξιά) αποτελούσαν την τριάδα πίσω από τον μοναδικό πρωοθημένο Μπεν.

Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του είχε τις δικές του απουσίες, αφού εκτός ήταν οι Σάκχοφ (τιμωρημένος), Βαρέλα  (τραυματίας), Μυστακίδης (τραυματίας). Αντίθετα ξανά διάθεσημος ήταν ο Κρέσπο που εξέτισε την ποινή του.

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1 με τον Γλύκο στα γκολπόστ και τους Μάτος, Πούγγουρα, Κρέσπο, Λέοβατς αμυντική τετράδα. Τσίμιροτ και Κάνιας  ήταν τα δύο αμυντικά χαφ με τους Ενρίκε, Μπίσεσβαρ, Κάμπος να έχουν τις τρεις θέσεις πίσω από τον Πρίγιοβιτς.

Ένα από τα όπλα του Πανιωνίου την φετινή σεζόν είναι το δυνατό ξεκίνημα στους εντός έδρας αγώνες. Οι «κυανέρυθροι» παρά τις απουσίες μπήκαν φορτσάτοι κι έδειχναν πιο ζωντανοί στο παιχνίδι και απείλησαν με το σουτ του Σαββίδη στο 11' το οποίο έδιωξε ο Γλύκος. Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να έχει την κατοχή της μπάλας και να χτυπήσει από τα αριστερά με τον Ενρίκε.

Γκολ από το πουθενά

Κι ενώ ο Πανιώνιος έδειχνε πιο ζωηρός, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που βρέθηκε από το πουθενά μπροστά στο σκορ στο 14' όταν ο Πρίγιοβιτς, μετά από ωραία προσπάθεια του Κάμπος (πέρασε τέσσερις παίκτες) έκανε το γύρισμα για τον συμπαίκτη του με τον Ρισβάνη να κάνει το τάκλιν και άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Όπως ήταν λογικό το γκολ αυτό πάγωσε τους γηπεδούχους με τον Δικέφαλο του Βορρά να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και μάλιστα παραλίγο να κάνει το 2-0 με τον Ενρίκε στο 26', αλλά ο Μπαντής είπε όχι στο σουτ του Βραζιλιάνου.

Απάντησε με Μπεν

Η φάση αυτή ξύπνησε τον Πανιώνιο ο οποίος απάντησε στις ευκαιρίες στο επόμενο λεπτό με τον Μπεν ο οποίος μόνος απέναντι στον Γλύκο δεν κατάφερε να νικήσει τον διεθνή πορτιέρο. Ο Μπεν έδειχνε σε καλή ημέρα αφού η άμυνα του Δικεφάλου του Βορρά δεν μπορούσε να τον αντιμετωπίσει με τον φορ από τις Καμόρες να βγαίνει συνέχεια στην πλάτης των δύο κεντρικών αμυντικών, αλλά τον ίδιο να κολλάει σητν τελική προσπάθεια όπως στην φάση που βγήκε τετ α τετ αλλά καθυστέρησε να πλασάρει με αποτέλεσμα να τον κλείσει ο Πούγγουρας.

Στο 29' είχαμε νέα ευκαιρία από τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ αυτή την φορά και από το 35' και μετά ο ρυθμός έπεσε χωρίς κάτι το αξιόλογο.

Διαχείριση και ροκάνισμα του χρόνου ο ΠΑΟΚ

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε με στόχο να έχει την μπάλα στα πόδια του και παράλληλα να ελέγξει τον ρυθμό αφού είχε και το υπέρ του σκορ. Ο Πανιώνιος όμως συνέχιζε να είναι επικίνδυνος και στο 52' είχε μεγάλη ευκαιρία για το 1-1 αλλά η κεφαλιά του Μασούρα από το ύψος της μικρής περιοχής κατέληξε μόλις άουτ.

Οι γηπεδούχοι παρότι ήταν πίσω στο σκορ έδειχαν περισσότερη όρεξη κι έκαναν μεγακλύτερη προσπάθεια να δημιουργήσουν επιθέσεις και να φτάσουν στην εστία του Γλύκου, την ώρα που ο ΠΑΟΚ έβγαλε κούραση με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου επικίνδυνος δείχνοντας ότι το 1-0 τουν ήταν αρκετό.

Όχι ότι ο Πανιώνιος έκανε φάσεις, αλλά τουλάχιστον με τα νέα πρόσωπα έδειχνε μεγαλύτερη θέληση να κάνει παιχνίδι. Έτσι,. Έπρεπε να φτάσουμε στο 74' για να δούμε την επόμενη επικίνδυνη φάση με τον Πέλκα να βγαίνει μόνος απέναντι στον Μπαντή αλλά ο πορτιέρο των Νεοσμυρνιωτών να λέει όχι.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να απειλήσουν τον ΠΑΟΚ με τους Θεσσαλονικείς να μην ανεβάζουν ποτέ ταχύτητα αφού το 1-0 το κρατούσαν σχετικά άνετα ροκανίζοντας παράλληλα τον χρόνο.

Ενδεκάδες

Πανιώνιος (Μιλόγεβιτς): Μπαντής, Γκιοατά, Ρισβάνης (57' Σταυρόπουλος), Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Ταπόκο, Μασούρας (54' Μαχμούτοβιτς), Σαββίδης (80' Βουκελάτος), Καθάριος, Μπεν

ΠΑΟΚ (Ιβιτς): Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας (46' Μαλεζάς), Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Κάνιας, Ενρίκε (86' Κίτσιου), Μπίσεσβαρ, Κάμπος (66' Πέλκας), Πρίγιοβιτς

MVP: Οι δύο τερματοφύλακες. Μπορεί να μην είχαμε πολλές φάσεις στον αγώνα, αλλά αυτέςπου έβγαλαν οι δύο ομάδες ήταν κλασικές. Τόσο ο Μπαντής όσο και ο Γλύκος κατέβασαν ρολά, ο πρώτος σε δύο τετ α τετ των Ενρίκε και Πέλκα, και ο δεύτερος σε σε τετ α τετ του Μπεν.

Στο ύψος του: Ο Κυριάκος Σαββίδης. Ο μέσος του Πανιωνίου ανταποκρίθηκε ιδανικά στον ρόλο του αντί-Μασούντ κι έδειξε ότι ο Πανιώνιος βρήκε τον επόμενο παίκτη που θα φέρει λεφτά στα ταμεία του. Καλός με την μπάλα κάτω προσπάθησε να μοιράσει παιχνίδι, δοκίμασε τον Γλύκο και γενικότερα έδειξε ότι με συνεχόμενα παιχνίδια στα πόδια του μπορεί να κάνει την διαφορά.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μοχάμεντ Μπεν. Ο επιθετικός του Πσνιωνίου μπαίνει εδώ όχι γιατί έκανε κακή εμφάνιση, αλλά επειδή σε ένα ματς όπου οι Νεοσμυρνιώτες έβγαλαν λίγες φάσεις, έχασε την σπουδαιότερη ευκαιρία της ομάδας του με το τετ α τετ στο πρώτο ημίχρονο.

Η γκάφα: Αναγκαστικά πάει στον Σπύρο Ρισβάνη και το αυτογκόλ του, αφού ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί σε μια φάση που δεν έδειχνε επικίνδυνη. Αν δεν γινόταν η φάση αυτή ίσως η εξέλιξη του παιχνιδιού να ήταν διαφορετική.

Το στραγάλι: Τον εκνευρισμό των γηπεδούχων προκάλεσαν τα σφυρίγματα του Αρετόπουλου. Κυρίως κάποια ανάποδα φάουλ ήταν αυτά που έφεραν τις διαμαρτυρίες του Πανιωνίου. Προς το τέλος του αγώνα δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ σε επίθεση του ΠΑΟΚ ούτε και του Πανιωνίου. Επίσης δεν έχει δοθεί φάουλ υπέρ του Πανιωνίου σε πολύ καλό σημείο έξω από την περιοχή και ενώ ο Πανιώνιος ζητά και πέναλτι για μαρκάρισμα στον Μπεν.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο ΠΑΟΚ με μια επαγγελματική εμφάνιση πέρασε από τη Νέα Σμύρνη με το ισχνό αλλά υπερπολύτιμο 1-0 με το αυτογκόλ του Ρισβάνη στο 14' κι έκανε το αποφασιστικό βήμα για την κατάληψη της πρώτης θέσης των πλέι οφ. Η ομάδα του Ίβιτς δεν ήταν καλή, έβγαλε κούραση αλλά αυτό ουδόλως την απασχολεί από την στιγμή που κατάφερε κάνοντας τα στοιχειώδη να πάρει τη νίκη. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος για άλλο ένα ματς ήταν αξιόμαχος, το πάλεψε, αλλά φάνηκαν ξεκάθαρα οι απουσίες που είχε και πληρώνοντας ένα δικό του λάθος (αυτογκόλ) νξα γνωρίσει την ήττα.

Η βαθμολογία
1.ΠΑΟΚ 8
2.ΑΕΚ 6
3.Πανιώνιος 4
4.Παναθηναϊκός 2
*Εκκρεμεί η απόφαση για την τύχη του αγώνα Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ που διεκόπη στο 55’ κι ενώ ο ΠΑΟ προηγείτο με 1-0
**Παναθηναϊκός και ΑΕΚ έχουν από ένα παιχνίδι λιγότερο
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης