Ολυμπιακός: Η ομάδα των final 4!

Ολυμπιακός: Η ομάδα των final 4!

Όλα είναι έτοιμα για το πρώτο τζάμπολ του 30ου Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και το Eurohoops σας παρουσιάζει ΟΛΑ τα στατιστικά των παικτών που απαρτίζουν τα ρόστερ των Ολυμπιακού, Φενερμπαχτσέ, Ρεάλ Μαδρίτης και ΤΣΣΚΑ Μόσχας στις προηγούμενες συμμετοχές τους σε τελική τετράδα.

Ολυμπιακός: Η ομάδα των final 4!
ι φράσεις “τα στατιστικά και οι αριθμοί δεν παίζουν μπάσκετ”, “οι παραδόσεις είναι για να σπάνε” και “κάθε Final 4
είναι ξεχωριστή υπόθεση ” είναι ορισμένα από τα “κλισέ” που χρησιμοποιούν προπονητές και παίκτες λίγο πριν τα σπουδαία “ραντεβού”, όπως αυτό της Πόλης.

Παρόλα αυτά, τα προαναφερθέντα στοιχεία αποτελούν “πυξίδα” για το τι θα παρακολουθήσουμε στο φετινό
Final 4
Κλείσιμο
. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι τα φέρνουν ως… παράδειγμα και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές όταν παραστεί ανάγκη, είναι οι “καλύτεροι φίλοι” των δημοσιογράφων, ενώ ισχύει πάντα η άποψη πως όποιος ξεχνά το παρελθόν του, δεν έχει μέλλον.

Έτσι λοιπόν το Eurohoops:

– έψαξε και βρήκε όλα τα ενδιαφέροντα στατιστικά των παικτών που στελεχώνουν τους τέσσερις “μονομάχους” του “Σινάν Ερντέμ Ντομ” στις προηγούμενες συμμετοχές τους σε τελική τετράδα.

– Εν συνεχεία, φτιάξαμε τέσσερις πίνακες (έναν για κάθε ομάδα) στους οποίους παρουσιάζονται τα στατιστικά όλων των καλαθοσφαιριστών στις προηγούμενες φορές που πήραν μέρος στα κορυφαία “ραντεβού” (συμμετοχές σε Φάιναλ φορ, αγώνες, λεπτά συμμετοχής, πόντοι, ριμπάουντ, ασσίστ, αξιολόγηση, νίκες-ήττες και τίτλοι).

– Τέλος τα αθροίσαμε και βγάλαμε τα συνολικά στατιστικά του ρόστερ κάθε ομάδας σε Φάιναλ φορ.

Έτσι προέκυψε η καλύτερη ομάδα βάσει:

1. Ποσοστού κατάκτησης του τροπαίου.

2. Ποσοστού νικών σε Φάιναλ φορ.

3. Συνολικών συμμετοχών σε Φάιναλ φορ.

4. Συνολικών αγώνων σε Φάιναλ φορ.

Ιδού τα αποτελέσματα…

1. Ολυμπιακός: 17 συμμετοχές, 32 αγώνες, 71,9% ποσοστό νικών, 52,9% ποσοστό κατάκτησης τροπαίου.



Το έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού αποτελείται από παίκτες… κομμάντος των Φάιναλ φορ! Μπορεί οι αθλητές των “ερυθρολεύκων” με εμπειρία σε τελική τετράδα να είναι οι λιγότεροι (7) σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που βρίσκονται στην Πόλη και ως εκ τούτου να έχουν πιο λίγες συμμετοχές και αγώνες στο κορυφαίο ραντεβού της σεζόν, αλλά όποτε βρεθούν εκεί πραγματοποιούν… ζημιές στους αντιπάλους τους.

Δεν είναι τυχαίο ότι στο 52,9% των περιπτώσεων που έλαβαν μέρος σε Φάιναλ φορ, το κατέκτησαν κιόλας, μετρώντας συνολικά 9 κούπες. Τεράστιο ποσοστό, αν αναλογιστεί κανείς την δυσκολία και την κρισιμότητα αυτών των αγώνων. Όσον αφορά τις συνολικές νίκες, αυτές είναι 23 έναντι μόλις 9 ηττών.

Οι πιο “μπαρουτοκαπνισμένοι” σε τέτοιες καταστάσεις είναι οι αρχηγοί, Βασίλης Σπανούλης και Γιώργος Πρίντεζης, οι οποίοι θα αγωνιστούν για πέμπτη φορά σε τελική τετράδα της Ευρωλίγκας, έχοντας πανηγυρίσει τίτλο στις πέντε από τις προηγούμενες οκτώ συμμετοχές τους. Legends.



* Ο Βαγγέλλης Μάντζαρης ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού την σεζόν 2012-13 (και για αυτό του μετρήσαμε την συμμετοχή στο Φάιναλ φορ και το τρόπαιο), όμως δεν αγωνίστηκε λόγω τραυματισμού.

2. Ρεάλ Μαδρίτης: 20 συμμετοχές, 40 αγώνες, 62,5% ποσοστό νικών, 35% ποσοστό κατάκτησης τροπαίου.



Δεύτεροι σε ποσοστό επιτυχίας σε Φάιναλ φορ είναι οι παίκτες της Ρεάλ Μαδρίτης (35%). Το ρόστερ της “βασίλισσσας” αποτελείται από εκπληκτικούς καλαθοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν αφήσει το στίγμα τους κατά το παρελθόν σε τελική τετράδα της Ευρωλιγκας. Άλλωστε είναι εννιά διαφορετικοί, ενώ μετρούν συνολικά 20 συμμετοχές και 40 αγώνες στο κορυφαίο ραντεβού της σεζόν. Επίσης έχουν συνολικά 25 νίκες και 15 ήττες στα προηγούμενα Φάιναλ φορ που έλαβαν μέρος.

Πιο έμπειροι από τους υπόλοιπους είναι οι Σέρχιο Γιουλ και Φελίπε Ρέγες που έχουν από τέσσερις συμμετοχές, λίγο πριν μπουν στην “μάχη” του “Σινάν Ερντέμ Ντομ”. Αξίζει να αναφέρουμε ότι κανείς παίκτης των Μαδριλένων δεν μετρά παραπάνω από ένα τρόπαιο, ενώ όλοι το κατέκτησαν στον τελικό της Μαδρίτης το 2015.



3. ΤΣΣΚΑ Μόσχας: 44 συμμετοχές, 80 αγώνες, 58,8% ποσοστό νικών, 31,8% ποσοστό κατάκτησης τροπαίου.



Συνολικά έντεκα παίκτες της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχουν ξαναβρεθεί σε Φάιναλ φορ, περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη ομάδα που λαμβάνει μέρος στο φετινό “ραντεβού’ της Πόλης. Το άθροισμα των συμμετοχών σε τελική τετράδα της Ευρωλίγκας όλων των αθλητών της “ρωσικής αρκούδας” είναι 44 (!), ενώ παράλληλα μετρούν 80 αγώνες και έχουν πατήσει παρκέ κάτι παραπάνω από 1627′. Παρόλα αυτά βρίσκονται στην τρίτη θέση σε ποσοστό κατάκτησης τροπαίου με 31,8% και συνολικών νικών (58,8%).

Οι Μοσχοβίτες έχουν στο ρόστερ τους τον παίκτη με το ρεκόρ συμμετοχών σε Φάιναλ φορ. Ο λόγος για τον Βίκτορ Κριάπα, ο οποίος θα λάβει μέρος για 11η φορά σε τελική τετράδα. Πραγματικά εντυπωσιακός αριθμός που είναι δύσκολο να καταρριφθεί από κάποιον άλλο παίκτη στο μέλλον. Ο Μίλος Τεόντοσιτς ακολουθεί με επτά συμμετοχές, ενώ αυτός που έχει κατακτήσει τα περισσότερα τρόπαια είναι ο Κάιλ Χάινς με τρία.



4. Φενερμπαχτσέ: 18 συμμετοχές, 35 αγώνες, 48,6% ποσοστό νικών, 22,2% ποσοστό κατάκτησης τροπαίου.


Το ρόστερ της “οικοδέσποινας” Φενερμπαχτσέ έχει το μικρότερο ποσοστό κατακτήσεων (22,2%) και συνοίκών νικών (48,6%) από τους συμμετέχοντες στο φετινό Φάιναλ φορ, παρότι ο κόουτς της ομάδας, Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο πολυνίκης και πιο έμπειρος του θεσμού. Οι συνολικές παρουσίες τους είναι 18 και οι αγώνες τους 35.

Εννιά παίκτες της έχουν βρεθεί στο κορυφαίο “ραντεβού” με μπροστάρηδες τους Κώστα Σλούκα και Πέρο Άντιτς που μετράνε από τέσσερις παρουσίες. Σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι το έμψυχο δυναμικό της Φενέρ είναι το καλύτερο βάσει ranking (10,1 PIR)  σε Φάιναλ φορ από τα υπόλοιπα τρία.




Πηγή : www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης