Τα «γυμνά οπίσθια» του ελληνικού ποδοσφαίρου: Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στον τελικό της ντροπής

Τα «γυμνά οπίσθια» του ελληνικού ποδοσφαίρου: Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στον τελικό της ντροπής

Θλιβερά επεισόδια με 70 τραυματίες «αμαύρωσαν» την δήθεν... γιορτή στο Πανθεσσαλικό - Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, ωστόσο η αστυνομία δεν προέβη σε καμία σύλληψη! - Το ματς είχε και... τρίτο ημίχρονο, με τον Σαββίδη να «τρολλάρει» τον μαινόμενο Μελισσανίδη, που χαρακτήρισε «στημένο» τον επόπτη Καλφόγλου

Τα «γυμνά οπίσθια» του ελληνικού ποδοσφαίρου: Κυπελλούχος ο ΠΑΟΚ στον τελικό της ντροπής
«Μαύρη» ήταν η χθεσινή μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Και αυτό, όχι λόγω του κοινού χρώματος, που υπάρχει στις εμφανίσεις και των δύο ομάδων, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, που συνέθεσαν το ζευγάρι του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, αλλά εξαιτίας των θλιβερών επεισοδίων πριν από την έναρξη της αναμέτρησης
, που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Μάλιστα, το μέγεθος τους ήταν τέτοιο, που ήταν υπαρκτό το ενδεχόμενο ακόμα και αναβολής του αγώνα. Λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, υπήρξε έκτακτη σύσκεψη, για την οποία ενημερώθηκαν τόσο ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, προκειμένου να ανάψει τελικά το πράσινο φως για την διεξαγωγή του τελικού, υπό τον φόβο ότι μια αναβολή θα οδηγούσε στα χειρότερα!

Κλείσιμο
Μολότοφ, δακρυγόνα, μαχαίρια, πέτρες, ρόπαλα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, αποτέλεσαν τα... πυρομαχικά, με τα οποία οι στρατοί των δύο ομάδων συγκρούστηκαν εντός και εκτός Πανθεσσαλικού, τόσο μεταξύ όσο και με την Αστυνομία, που, όταν τα πράγματα... ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, φάνηκε ανίκανη να επιβάλει την τάξη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των τραυματιών φέρεται να έφτασε στους 70, αλλά δεν υπήρξε καμία σύλληψη!

Τελικά, στον αγώνα που άρχισε με ημίωρη καθυστέρηση (21:00 αντί για 20:30), ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ με 2-1, κατάφερε να κερδίσει το 5ο Κύπελλο στην ιστορία του και να φέρει στον Λευκό Πύργο το τρόπαιο έπειτα από 14 χρόνια.

Και το «τρίτο» ημίχρονο της αναμέτρησης όμως ήταν... γεμάτο, μετά και το γκολ-οφσάιντ του Ενρίκε στο 81', το οποίο έδωσε τη νίκη και τον τίτλο στους Θεσσαλονικείς.













Τα παράπονα της ΑΕΚ ήταν έντονα και εκφράστηκαν από τον πλέον αρμόδιο. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν έξαλλος με τον επόπτη Καλφόγλου, που δεν υπέδειξε πως ο παίκτης του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ και τον χαρακτήρισε «στημένο».

Από την μεριά του, ο Καλφόγλου φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τους ανθρώπους της Ένωσης γι' αυτό του το λάθος και να είπε ότι θα παραιτηθεί!

Όσο για τον μεγάλο νικητή της βραδιάς; Ο πανευτυχής ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων, Ιβάν Σαββίδης, τα είδε όλα από... άλλη σκοπιά. Τόνισε πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» θα έπρεπε να είχε πάρει και τις δυο κούπες στην Ελλάδα, «τρόλλαρε» τον φίλο του, Δημήτρη Μελισσανίδη και συνεχάρη τους ιθύνοντες για την διοργάνωση του τελικού, λέγοντας πως, τελικά, όλα πήγαν καλά...

Τελικά, θα λέγαμε εμείς, η εικόνα του οπαδού της ΑΕΚ με το κατεβασμένο παντελόνι και το κατεβασμένο εσώρουχο, είναι ίσως η πιο ενδεικτική για την «γύμνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου...
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης