Ο Μπόγρης σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA

Ο Μπόγρης σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA

Η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη είναι η πρώτη κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ μπάσκετ, αφού νίκησε στην έδρα της την Μπάνβιτ 63-59 και κατέκτησε το τρόπαιο

Ο Μπόγρης σήκωσε το Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA
Η Τενερίφη του Γιώργου Μπόγρη νίκησε την Μπάνβιτ 63-59 στον τελικό του φάινοαλ φορ του Τσάμπιονς Λικγ που διεξήχθη στην πρωτεύουσα των Κανάριων Νήσων και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της νεοσύστατης διοργάνωσης της FIBA, αφήνοντας την πρώην ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με το παράπονο για την προσπάθεια που κατέβαλε. 

Έτσι, ο Έλληνας διεθνής σέντερ κατέκτησε το δεύτερο ευρωπαϊκό του τρόπαιο, μετά την Ευρωλίγκα με τον Παναθηναϊκό το 2011 στη Βαρκελώνη. 

Το μας ήταν δραματικό σε όλη τη διάρκεια του και κρίθηκε με το τρίποντο του Ουάιτ που διαμόρφωσε το 63-57 στα τελευταία δευτερόλεπτα. 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν νευρικά και ήταν άστοχες, με τον Γκριγκόνις να κάνει το 9-5 και τον Ουάιτ το 16-10 για τους Ισπανούς στο πρώτο δεκάλεπτο,. Ο Θίοντορ ανέλαβε δράση και μείωσε και τους Τούρκους και ο Κοκσάλ ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους, όπως έληξε και το ημίχρονο. 

Στην τρίτη περίοδο, οι Ντούρνεκαμπ και Γκριγκόνις με δύο τρίποντα διαμόρφωσαν το 40-34 και ο πρώτος έφερε και το +9. Ο Θίοντορ μείωσε στο -3 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου. Στην τέταρτη περίοδο, ο Όρελικ με τρίποντο μείωσε σε 55-51 και ο Θίοντορ σε 55-53. Ο Γκριγκόνις άρχισε να «βομβαρδίζει» από τα 6.75 και έφερε το 58-53, όμως ένα 4-0 σερί της Μπάνβιτ μείωσε σε 58-57. 
Κλείσιμο

Ο Ουάιτ με βολές στο 1’42΄΄ έγραψε το 60-57, με τον ίδιο να βάζει ένα καθοριστικό τρίποντο στο 1’01΄΄, διαμορφώνοντας το 63-57. 
Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Μάριους Γκριγκόνις, ο οποίος αναδείχθηκε και πολυτιμότερος του τελικού, έχοντας 18 πόντους με 4/7 τρίποντα. Εξαιρετικός ο Ουάιτ με 14 πόντους. 

Ο Γιώργος Μπόγρης είχε 2 πόντους με 1/6 σουτ και 6 ριμπάουντ. 

Για την Μπάνβιτ, ο πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, Τζόρνταν Θίοντορ, είχε 17 πόντους και 9 ριμπάουντ, με τον Κούλιγκ και Ορελικ να έχουν από 13 πόντους.

Πηγή: sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης