ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-1: Είχε το μυαλό της αλλού και το πλήρωσε!

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-1: Είχε το μυαλό της αλλού και το πλήρωσε!

Με 9/11 αλλαγές στο αρχικό σχήμα λόγω του τελικού κυπέλλου που ακολουθεί, η ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα. Προηγήθηκαν με Λίλα οι γηπεδούχοι, ισοφάρισαν με γκολάρα Πατίτο οι Κιτρινόμαυρο

ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ 1-1: Είχε το μυαλό της αλλού και το πλήρωσε!
Ο τελικός του κυπέλλου είναι προτεραιότητα για την Ενωση και αυτό αποδείχθηκε στους Ζωσιμάδες, όπου ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Με τους Τσιγκρίνσκι-Σιμόες να είναι οι μόνοι βασικοί που επιλέχθηκαν για την αρχική 11άδα, ο Μανόλο Χιμένεθ βρήκε την ευκαιρία να ξεκουράσει τους παίκτες του, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι αυτό θα είχε επιπτώσεις στην απόδοση της ομάδας του.

Αυτό φάνηκε στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο ο ΠΑΣ προηγήθηκε με το γκολ του Λίλα και την λάθος αντίδραση του Μπάρκα, αλλά στην επανάληψη η ΑΕΚ ανέβηκε, ισοφάρισε με γκολάρα Πατίτο και είχε ευκαιρία για να πάρει και τη νίκη.
 
Από τα πρώτα λεπτά ήταν φανερό ότι η ΑΕΚ δεν είχε, με αυτή την 11άδα, ομοιογένεια και πως ο Βάργκας θα ήταν αυτός που θα αναλάμβανε να φτιάξει φάσεις. Οπως, για παράδειγμα, έκανε στο 11' με την ωραία σέντρα για τον Πέκχαρτ αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε την κεφαλιά και το σουτ στην επαναφορά κόντραρε. Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή της Ενωσης στο πρώτο μέρος, με τον ΠΑΣ από την άλλη πλευρά να δυσκολεύεται στο μεγαλύτερο διάστημα να περάσει την σέντρα με αξιώσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν κυρίως κάποια (κακά) σουτ του Λίλα ή κάποιες ημιτελείς προσπάθειες όταν έβγαιναν στην κόντρα, με συνέπεια τα λεπτά να περνάνε χωρίς κάτι αξιόλογο.

Κλείσιμο
Ενα σουτ του Πέκχαρτ στο 30', μετά από νέα ωραία προσπάθεια του Βάργκας, ήταν μια... κάτι σαν ευκαιρία για την ΑΕΚ, η οποία πάντως «κατάφερε» να βρεθεί πίσω στο σκορ! Στο 38' ο Λίλα σούταρε εκτός περιοχής και η μπάλα έσκασε μπροστά στον Μπάρκα, ο οποίος έχει ευθύνη για το γεγονός ότι έγινε το 1-0. Σκορ που έμεινε ως το τέλος του πρώτου 45λεπτου, το οποίο δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση μετά το γκολ του ΠΑΣ.

Στο ξεκίνημα του δεύτερου η Ενωση έδειξε διάθεση να πιέσει για την γρήγορη ισοφάριση αλλά δεν τα κατάφερε αφού στην καλύτερη της στιγμή, στο 54', ο Πασχαλάκης απέκρουσε το σουτ του Αϊντάρεβιτς. Οι Κιτρινόμαυροι γκρίνιαξαν για κάποιες λάθος διαιτητικές αποφάσεις, ο Χιμένεθ έβγαλε τον Βάργκας για να βάλει τον Πατίτο (59') και το ματς συνεχιζόταν με τους Κιτρινόμαυρους να προσπαθούν για την ισοφάριση και τον ΠΑΣ να έχει χώρους για κάποια κόντρα, σαν κι αυτή που τελείωσε άσχημα ο Καρανίκας στο 66'.

Στο επόμενο λεπτό ο Χιμένεθ έβαλε και τον Μάνταλο αντί του Αλμέιδα, γυρίζοντας το σύστημα σε 4-2-3-1 (10άρι ο Μάνταλος, αριστερά ο Πατίτο, δεξιά ο Μπακασέτας, κορυφή ο Πέκχαρτ), για να ολοκληρώσει τις κινήσεις του με την είσοδο του Γαλανόπουλου αντί του Σιμόες. Η ΑΕΚ ήταν μπροστά ψάχνοντας το 1-1 αλλά ο ΠΑΣ, όπως προαναφέραμε, είχε χώρους για αντεπιθέσεις και σε μια τέτοια, στο 75', πήγε για το 2-0 από την εκπληκτική ενέργεια του Ζάιρο και το δυνατό γυριστό του Μαμπουλού αλλά ο Μπάρκας απέκρουσε. Δύο λεπτά μετά, σε νέα κόντρα, δεν χρειάστηκε να αποκρούσει κανείς αφού ο Κούτρης σούταρε άουτ, με τους γηπεδούχους να αποτυγχάνουν ξανά να τελειώσουν το ματς.

Και αφού δεν το τελείωσαν, στο 80' ο Πατίτο με τέλειο πλασέ εκτός περιοχής άφησε άγαλμα τον Πασχαλάκη για το 1-1! Η Ενωση είχε, πλέον, μεγαλύτερη ηρεμία και είχε και χρόνο για να ψάξει το δεύτερο γκολ που θα της έδινε τη νίκη αλλά στο 89' ο Πέκχαρτ αστόχησε, μετά την κάθετη του Μάνταλου, σφραγίζοντας την ισοπαλία στους Ζωσιμάδες.

Man of the match: Ο Πατίτο. Μπήκε στο ματς ως αλλαγή στο 59' αντί του Βάργκας, πήρε πρωτοβουλίες, ισοφάρισε για την ΑΕΚ με πανέμορφο γκολ και θα μπορούσε να φτιάξει τις προϋποθέσεις και για το 1-2 αλλά οι συμπαίκτες του δεν αξιοποίησαν τις ενέργειες του.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αϊντάρεβιτς. Ηταν ο χειρότερος του αγώνα αφού δεν βοήθησε την Ενωση σε κανένα τομέα. Καθυστερούσε την ανάπτυξη της ομάδας του, δεν πρόσφερε κάτι ανασταλτικά, δεν έκανε γενικά τίποτα σωστό.

Στο ύψος του: Ο Πασχαλάκης ήταν εκεί όποτε τον χρειάστηκε ο ΠΑΣ, αντιδρώντας σωστά. Στο γκολ του Πατίτο δεν έχει καμία ευθύνη.

Η γκάφα: Την έκανε ο Μπάρκας στη φάση του 1-0 αφού το σουτ του Λίλα δεν ήταν από αυτά που δεν πιάνονται. Κάθε άλλο...

Το στραγάλι: Δεν επηρέασε την εξέλιξη του παιχνιδιού η διαιτησία, αν και δεν έλειψαν κάποια λάθη.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Μανόλο Χιμένεθ ήθελε να ξεκουράσει τους παίκτες του ενόψει του τελικού του κυπέλλου και το έκανε. Ο Γιάννης Πετράκης, από την άλλη, ήθελε μια καλή εμφάνιση από τον ΠΑΣ στο τελευταίο του ματς για φέτος. Με λίγα λόγια, αυτό που ήθελαν, το πέτυχαν και οι δύο πλευρές.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Ζάιρο, Νικολιάς, Ναδάλες (52' Κούτρης), Λίλα (88' Κοζορώνης), Μαυροπάνος, Γαρουφαλιάς, Καρανίκας, Μαμπουλού, Ακόστα.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Βινίσιους, Σιμόες (74' Γαλανόπουλος), Αϊντάρεβιτς, Βάργκας (59' Πατίτο), Μπακασέτας, Αλμέιδα (67' Μάνταλος), Πέκχαρτ.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης