Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0: Ασπιρίνη για τα play off

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0: Ασπιρίνη για τα play off

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την Λάρισα με γκολ των Λετο και Μπεργκ, παίρνοντας ψυχολογική τόνωση ενόψει πλέι οφ, μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο

Παναθηναϊκός - ΑΕΛ 2-0: Ασπιρίνη για τα play off
Αγωνιστικά ήρεμο απόγευμα για το τριφύλλι στη Λεωφόρο, αφού, ό,τι συνέβη στην εξέδρα κατά τη διάρκεια του πρώτου μέρους με τις αντιδράσεις οπαδών και τα συνθήματα κατά πάντων δεν επηρέασαν τους πράσινους. Αυτοί, πήραν τη νίκη στο τελευταίο ματς της κανονικής διάρκειας της Σούπερ Λιγκ. Ουδέποτε η ΑΕΛ θα μπορούσε να βάλει δύσκολα στην ομάδα του Ουζουνίδη, που από το 49' είχε κλειδώσει το τελικό 2-0, μπαίνει με βαθμό στα πλέι-οφ και συνεχίζει μετά την πικρή εμπειρία της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα.
 
Έτσι ξεκίνησαν:
Ο διαφοροποιημένος Παναθηναϊκός είχε τον Βλαχοδήμο κάτω απ΄τα δοκάρια, τους Κουτρουμπή – Ευαγγέλου στα στόπερ και τους Μέστο και Χουχούμη δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα στην τετράδα της άμυνας. Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είχε παρτενέρ τον Νίκο Μαρινάκη στα χαφ, με τους Βιγιαφάνιες και Χατζηγιοβάνης να κινούνται ως εσωτερικοί χαφ και τον Λέτο να στηρίζει επιθετικά τον Μπεργκ.

Οι βυσσινί παρουσιάστηκαν με τον Θεοδωρόπουλο στα γκολπόστ και τους Ναβάρο, Φάργκας, Γκόλια και Κόντορ στα μετόπισθεν, από δεξιά στ' αριστερά. Οι Αναστασόπουλος και Φατιόν ήταν στα χαφ, ο Αγκάνοβιτς ήταν λίγο πιο μπροστά για να έχει τη στήριξή τους αλλά και να σπρώξει τη μπάλα προς την επίθεση, ενώ ο Βαρέλα κινήθηκε αριστερά και ο Ντέλετιτς δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης ο Ναζλίδης.
Κλείσιμο

Το πήρε πάνω του ο Λέτο

Βλέποντας τον Μπεργκ να πετυχαίνει το δοκάρι στο 11ο λεπτό και γενικότερα να μην αποφέρει καρπούς το κατά διαστήματα γρήγορο ποδόσφαιρο των συμπαικτών του για να βρεθεί ο διάδρομος προς τα δίχτυα, ο Σεμπάστιαν Λέτο το πήρε πάνω του για να κάνει τη διαφορά στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης στη Λεωφόρο. Με τους Χατζηγιοβάνη και Βιγιαφάνιες να συγκλίνουν αρκετά προς το κέντρο και να προσπαθούν να βοηθήσουν τον Σουηδό και τον Αργεντινό στην αναζήτηση του γκολ, ο Παναθηναϊκός ήθελε να εμφανιστεί σοβαρός και να ξεμπερδεύει. Η Λάρισα βρήκε μομέντουμ για λίγα λεπτά κοντά στο ημίωρο, απείλησε με μια κεφαλιά του Γκόλια στο 31' από μακρινή εκτέλεση πλαγίου άουτ και ένα τρομερό σουτ του Φατιόν, αλλά στο 39' μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα της. Από αριστερά ο Μπεργκ βρήκε τον Λέτο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με τη μια σούταρε δυνατά για να νικήσει τον Θεοδωρόπουλο.

Γκολ... κατά λάθος, τέλος στο ματς και τόπος στα νιάτα

Με το ξεκίνημα της επανάληψης, ο Παναθηναϊκός πέτυχε και δεύτερο γκολ, ακόμα κι αν στη συγκεκριμένη φάση δεν το... επιδίωξε και ιδιαίτερα ο Μάρκους Μπεργκ. Στο 49ο λεπτό, από γέμισμα που έκανε από δεξιά ο Μέστο, ο Ναβάρο προσπάθησε να διώξει, όμως έκανε... ασίστ στον επιθετικό των πράσινων που δίχως την παραμικρή κίνηση, σκόραρε από την κόντρα για τολ 2-0 με το οποίο ουσιαστικά το ματς «έσβησε». Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν αντιμετώπιζε δύσκολες καταστάσεις στα δικά της μετόπισθεν, προσπαθούσε να φτιάξει επιθέσεις δίχως όμως να έχει τις σωστές επιλογές ώστε να σημειωθούν κλασσικές ευκαιρίες. Η μπάλα γυρνούσε, ο χρόνος περνούσε, το σκορ και η εικόνα του ματς δεν άφηναν περιθώρια να πιστέψει κανείς ότι μπορούσε ν΄αλλάξει δραστικά κάτι. Το απόλυτα θετικό ήταν η χρησιμοποίηση των πιτσιρικάδων του Παναθηναϊκού και ο χαλαρός τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη ώστε να ξεχαστεί για λίγο ο πόνος από τον πρόσφατο αποκλεισμό από το Κύπελλο...

MVP: Ο Μάρκους Μπεργκ. Με ασίστ στο πρώτο γκολ του Σεμπάστιαν Λέτο και με γκολ, ακόμα κι αν ο ίδιος απλά... βρισκόταν σε ένα συγκεκριμένο σημείο για να κοντράρει πάνω του η μπάλα, ο φετινός αρχισκόρερ του τριφυλλιού ήταν ο MVP.

Στο ύψος του: Ο Στέφανος Ευαγγέλου. Το παιδί έδειχνε να αποπνέει σιγουριά και ψυχραιμία στα μετόπισθεν δίπλα στον Γιώργο Κουτρουμπή. Όσο κι αν δεν μπορεί ν' αποτελέσει ένα από τα πιο σοβαρά κριτήρια το συγκεκριμένο ματς, ο νεαρός στόπερ ήταν σοβαρός και σταθερός...

Αδύναμος κρίκος: Βαρύς, κινήσεις δίχως ουσία, αν η δουλειά του ήταν να κρατήσει απασχολημένους τους αμυντικούς του Παναθηναϊκού, το έκανε σε ελάχιστες περιπτώσεις ο παντελώς ακίνδυνος Θωμάς Ναζλίδης. Μονάχα μια ευκαιρία στο 90ο λεπτό κι αυτή με πολύ κακό σουτ από καλή θέση...

Η γκάφα: Ο Ναβάρο έχρισε σκόρερ... με το ζόρι τον Μάρκους Μπεργκ, από τη στιγμή που η απομάκρυνσή του σε γέμισμα που έγινε από τα δεξιά στην περιοχή του Θεοδωρόπουλου, κόντραρε πάνω στον Σουηδό φορ του Παναθηναϊκού για να καταλήξει η μπάλα στο πλεκτό και να γίνει το 2-0.

Το στραγάλι: Θα ήταν τεράστια έκπληξη αν σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο ρέφερι, Νίκος Πουλημάς, τραβούσε πάνω του την προσοχή. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης ο Τάσος Χατζηγιοβάνης πέφτει πολύ εύκολα σε ένα τράβηγμα που του γίνεται στην περιοχή, δεν είχε αφορμές για να κάνει κάποιο πολύ σοβαρό λάθος.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Το ματς θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Παρ' όλα αυτά ήταν μια ευκαιρία για τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δει τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που πήρε μαζί του στην αποστολή και να πάρουν αρκετό χρόνο συμμετοχής. Κέρδος και ο βαθμός για τα πλέι-οφ που ξεκινούν σε λίγες μέρες.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Χουχούμης, Κουτρουμπής, Ευαγγέλου, Μέστο, Κουρμπέλης (71' Στάικος), Μαρινάκης, Βιγιαφάνιες (63' Μολίνς), Χατζηγιοβάνης (78' Πίσπας), Λέτο, Μπεργκ
Λάρισα: Θεοδωρόπουλος, Αναστασόπουλος, Ναζλίδης, Βαρέλα (57' Μασούρας), Γκόλιας, Αγκάνοβιτς, Κόντορ, Φάρκας, Ναβάρο (85' Κουτσιανικούλης), Φατιόν, Ντέλετιτς (79' Καπός)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης