Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-2: Διπλό στο... χαλαρό

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-2: Διπλό στο... χαλαρό

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (Τσόρι, Ελιονούσι) και δύο δοκάρια του Καρντόσο, ο πρωταθλητής Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το Αγρίνιο κι ολοκλήρωσε την σεζόν με το 2-0 επί του Παναιτωλικού

Παναιτωλικός - Ολυμπιακός 0-2: Διπλό στο... χαλαρό
Σούπερ ματς δεν έγινε στο Αγρίνιο όμως ο πρωταθλητής Ολυμπιακός έκλεισε ως πρώτος έναντι όλων με την χρονιά με το σωστό κλείσιμο. Επικράτησε με 2-0 στο Αγρίνιο του Παναιτωλικού με γκολ του Τσόρι ενδεχομένως στο τελευταίο ματς του Αργεντίνου στους Πειραιώτες (σ.σ. το άλλο τέρμα ο Ελιουνούσι) και πετυχαίνοντας αυτό που είχε ζητήσει και ήθελε ο Λεμονής.
 
ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ 2 ΟΜΑΔΕΣ
 
Για τον Παναιτωλικό: κίπερ ο Κυριακίδης, τετράδα άμυνας με Τσοκάνη, Ροντρίγκες, Χαντάκια και Κουτρομάνο.  Κέντρο με Λόπες και Παπάζογλου, επιτελικός ο Ρόσα, στα δύο άκρα Ρέι και Κλέσιο και φορ ο νεαρός Βακράκος.
 
Κλείσιμο
Σχετικά με τον Ολυμπιακό: Κίπερ ο Καπίνο, δίδυμο στο κέντρο της άμυνας με Μποτία και Ρέτσο, άκρα άμυνας με Φιγκέϊρας και Ντε Λα Μπέγια, κέντρο με Ρομαό και Μάρτινς, επιτελικός ο Τσόρι, άκρα επίθεσης με Ελιουνούσι και Μάριν και φορ ο Καρντόσο.
 
ΤΑ ΔΟΚΑΡΙΑ Ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ, ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΤΣΟΡΙ...
 
Στο α' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε εξαιρετικά δυνατά στο ματς.  Στο 9' ο Καρντόσο είχε μία κεφαλιά-ψαράκι άουτ. Στο 17' χαμένο τετ α τετ ο Ελιουνούσι και λίγο μετά ο Μάριν ζήτησε πέναλτι. Στο 18' ο Καρντόσο είχε το πρώτο από τα δύο δοκάρια του πρώτου ημιχρόνου. Με σουτ... κεραυνό από φάση που έβγαλε ο Ντε Λα Μπέγια σε συνεργασία με τον Μάριν.
 
Στο 25' ο Κυριακίδης έβγαλε δύσκολα το φάουλ του Τσόρι. Ο Παναιτωλικός επιχείρησε να σκοράρει με σουτ του Κλέσιο που έφυγε έξω. Στο 31' μία κεφαλιά του Κλέσιο μπλοκάρεται. Στο 37' ήρθε το γκολ με τον Τσόρι από κοντά και ενώ είχε προηγηθεί δοκάρι του Καρντόσο από κεφαλιά. Η σέντρα έγινε από τον Ντε Λα Μπέγια το κεφάλι του Παραγουανού. Πριν το τέλος του α' μέρους και ο Παναιτωλικός ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις.
 
ΕΠΕΣΕ ΚΑΠΩΣ Ο ΡΥΘΜΟΣ, ΦΑΣΕΙΣ Ο ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
 
Στην επανάληψη της αναμέτρησης ο ρυθμός έπεσε κάπως. Ο Παναιτωλικός κυρίως με τον κινητικό και θετικό Κλέσιο έβγαλε φάσεις για γκολ. Στο 74' ο Ελιουνούσι είχε μία μεγάλη φάση με σουτ που αποκρούστηκε και αμέσως μετά ένα σουτ άουτ.
 
ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΩΝ ΚΑΡΝΤΟΣΟ ΚΑΙ ΝΤΕ ΛΑ ΜΠΕΓΙΑ ΓΚΟΛ Ο ΕΛΙΟΥΝΟΥΣΙ
 
Στο 79' ο Καρντόσο έσπασε την μπάλα σε Ντε Λα Μπέγια με τον Ισπανό να βγάζει φαλτσαριστή και πολύ καλή σέντρα για τον Ελιουνούσι που έκανε το σουτ για το 0-2. Στο 88' ο Καπίνο είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτ Ρόσα και μετά ο Κλέσιο είχε προσπάθεια με τον Έλληνα κίπερ εξουδετερωμένο έστειλε την μπάλα έξω. Ο Κλέσιο είχε μετά και χαμένο τετ α τετ.
 
MAN OF THE MATCH: Ο Ντε Λα Μπέγια με τον Τσόρι. Ο Ισπανός είναι στην φάση του 0-1 από τον Τσόρι και ανέβασε με σημαντικό ποσοστό επιτυχίας επιθέσεις του Ολυμπιακού. Από την δική του μπαλιά βγαίνει και το 0-2. Καλός και ανασταλτικά και MVP για 2ο διαδοχικό ματς μετά τον ΠΑΣ στο πρωτάθλημα. Ο Τσόρι σε ένα ματς που μπορεί να ήταν και το τελευταίο του με Ολυμπιακό σκόραρε παίζοντας ως αρχηγός.
 
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Σταθερός ο Ρομαό και θετικότατος ο Κλέσιο από τον Παναιτωλικό με αρκετές ενέργειες και φάσεις.
 
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ελιουνούσι κυρίως. Ακόμα και σε θεωρητικά μη ενδιαφέροντα από βαθμολογικής πλευράς παιχνίδια ο Νορβηγός δεν έδειξε ικανός να κάνει την διαφορά. Ούτε ο Μάριν ήταν τόσο καλός σήμερα.
 
Η ΓΚΑΦΑ: Τα δοκάρια του Καρντόσο. Ο Παραγουανός έφτασε τα 3 δοκάρια σε 2 σερί ματς μετά από αυτό που είχε στο Κύπελλο με την ΑΕΚ.
 
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ξέφυγε το παιχνίδι από τον έλεγχο της διαιτησίας στο επίπεδο της... ατιμωρησίας ιδιαίτερα σκληρών μαρκαρισμάτων.  Το κακό ξεκίνησε από την πολύ δυνατή γονατιά του Ρόσα πάνω στο πρόσωπο του Μάρτινς. Γενικά η διαιτησία επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές και είχε αστοχία και στον πειθαρχικό έλεγχο. Οι Ολυμπιακός και Παναιτωλικός διαμαρτυρήθηκαν και για πέναλτι και για φάσεις με οφσάιντ.
 
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Ολυμπιακός πήρε μία σχετικά άνετη νίκη εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό με σκορ 2-0. Με τα γκολ των Τσόρι και Ελιουνούσι και έχοντας τον Ντε Λα Μπέγια σε πολύ καλή μέρα πέτυχε αυτό που ήθελε και με αυτόν τον τρόπο έκλεισε την χρονιά του ιδανικά. Μένει πλέον η φιέστα του πρωταθλήματος.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης