Χαμός στον Παναθηναϊκό για το πούλμαν: Σκέφτεται παραίτηση ο Πασκουάλ!

Χαμός στον Παναθηναϊκό για το πούλμαν: Σκέφτεται παραίτηση ο Πασκουάλ!

Με διακοπή συμβολαίου κινδυνεύουν Φώτσης, Τζέιμς, Σίνγκλετον και Γκάμπριελ, που αγνόησαν την εντολή Γιαννακόπουλου και δεν μπήκαν στο πούλμαν για Αθήνα - Ο Σίνγκλετον ακούγεται ήδη ως υποψήφιος για την Μπαρτσελόνα - Ο Καταλανός τεχνικός φέρεται δυσαρεστημένος και έτοιμος να... κουνήσει μαντήλι! - Φώτσης: Έχω πάρει τρεις Ευρωλίγκες και θα γυρίσετε με το πούλμαν;

Χαμός στον Παναθηναϊκό για το πούλμαν: Σκέφτεται παραίτηση ο Πασκουάλ!
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, μετά την απόφαση του «ισχυρού άνδρα» της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, να ακυρώσει τα αεροπορικά εισιτήρια και να δώσει εντολή για επιστροφή της αποστολής από την Κωνσταντινούπολη με... πούλμαν, «τιμωρώντας» έτσι τους παίκτες για την ήττα με 79-61 από την Φενέρ του Ομπράντοβιτς και τον αποκλεισμό της από το φάιναλ-4 της Euroleague με «σκούπα» (3-0 οι Τούρκοι).

Τέσσερις παίκτες (Φώτσης, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Γκάμπριελ) επέλεξαν να... γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την εντολή και κατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο, προκειμένου να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα. Ήδη, ο Σίνγκλετον έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος», με τις φήμες να τον θέλουν να συνεχίζει την καριέρα του στην Μπαρτσελόνα. 

Πιο συγκεκριμένα, ο Κρις Σίνγκλετον, που αναχώρησε νωρίτερα απ' όλους από την Τουρκία, έφτασε στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 17:52 με την πτήση «PC1193» της Pegasus, χωρίς όμως να βγει από την έξοδο των επιβατών, όπου περίμεναν φωτογράφοι και δημοσιογράφοι. Αργά το βράδυ έφτασαν στην Αθήνα και οι Αντώνης Φώτσης, Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκάμπριελ.
Κλείσιμο









Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν πως ο Σίνγκλετον, μαζί με τον Τζέιμς και τον Γκάμπριελ, μόλις άκουσαν την απόφαση να ταξιδέψει η ομάδα οδικώς, εναντιώθηκαν αμέσως, όπως και όλοι οι παίκτες, και στη συνέχεια πήγαν μια βόλτα, θεωρώντας πως δεν θα έφευγε κανένας άλλος. Όταν γύρισαν, συνειδητοποίησαν πως όλοι οι υπόλοιποι είχαν αναχωρήσει, πλην του Φώτση. Με την άφιξη όλων στην Αθήνα, αναμένονται σημαντικές εξελίξεις επί του θέματος, καθώς ίσως τούς επιβληθεί τιμωρία. 

Νεώτερες πληροφορίες, που δεν στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν, θέλουν τον 27χρονο Αμερικανό φόργουορντ να έχει αηδιάσει με την όλη κατάσταση που έζησε τις τελευταίες ώρες και να έχει αποφασίσει να αποχωρήσει άμεσα και οικειοθελώς από την ομάδα.

Ισπανικές πηγές, μάλιστα, διαρρέουν ότι ο ατζέντης του έχει έρθει ήδη σε επαφή με την Μπαρτσελόνα, για να εξετάσει το ενδεχόμενο μεταπήδησής του στους «μπλαουγκράνα» για τα playoffs της ACB


Δεδομένη, έπειτα από τα παραπάνω, θα πρέπει να θεωρείται η εισήγηση του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για απομάκρυνση των «ανταρτών» Φώτση, Σίνγκλετον, Τζέιμς και Γκάμπριελ από την ομάδα, καθώς δεν πειθάρχησαν, παρά τις παραινέσεις του επικεφαλής της αποστολής, Μάνου Παπαδόπουλου.

Η επιμονή τους στο να διαχωρίσουν τη θέση τους και να μην σεβαστούν την απόφαση της διοίκησης είναι πιθανόν να τους κοστίσει τη συνέχεια της καριέρας τους στον Παναθηναίκό.

Όταν επιστρέψει η αποστολή στην Αθήνα, ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ θα έχει συνάντηση με τον προπονητή, Τσάβι Πασκουάλ, και θα εισηγηθεί την επιβολή διακοπής συμβολαίου στους τέσσερις παίκτες.

Ο Καταλανός τεχνικός, ωστόσο, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συναποφασίσει για την τύχη των παικτών, μαζί με τον κ. Γιαννακόπουλο. Και αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες που καταφτάνουν από την Ισπανία, ο Καταλανός τεχνικός φέρεται σφόδρα ενοχλημένος από τις εξελίξεις του τελευταίου 24ωρου στον Παναθηναϊκού και τους χειρισμούς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και σκέφτεται σοβαρά να υποβάλει την παραίτησή του.  

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού σεβάστηκε απόλυτα την επιθυμία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και, μην θέλοντας να οξύνει περισσότερο την κατάσταση, δεν αντιτάχθηκε καθόλου στην απόφαση να επιστρέψει οδικώς η ομάδα από την Τουρκία. Κι όλα αυτά, παρ' ότι ο ισχυρός άνδρας του «τριφυλλιού» δεν επικοινώνησε μαζί του, πριν ανακοινώσει την πρωτοφανή αυτή «τιμωρία», που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ευρώπη. 

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες που «ταξιδεύουν» από την Ιβηρική χερσόνησο, ο Τσάβι Πασκουάλ επικοινώνησε με συμπατριώτες και εξομολογήθηκε τον έντονο προβληματισμό για τα όσα επακολούθησαν την τρίτη σερί ήττα της ομάδας και τον αποκλεισμό από την Φενέρμπαχτσε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι χειρισμοί του ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ δεν τον βρήκαν καθόλου σύμφωνο και στην αυριανή (27/04) συνάντηση κορυφής των δύο ανδρών, δεν αποκλείεται να υποβάλει την παραίτησή του.

Όλα αυτά, φυσικά, μόνο καλό δεν κάνουν στον ιστορικό σύλλογο και την υστεροφημία του, αλλά έχουν και άμεσες συνέπειες στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, μόλις δύο εβδομάδες πριν «ριχτεί» στην μάχη των πλέι οφ της Α1.

Φώτσης: Έχω πάρει τρεις Ευρωλίγκες και θα με γυρίσετε με το πούλμαν;

Μπορεί να μην είναι αρχηγός του Παναθηναϊκού, στα 36 του όμως, ο Αντώνης Φώτσης είναι ο πιο παλιός παίκτης της ομάδας, έχοντας φορέσει τη φανέλα του σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές περιόδους (1997-2001, 2002-2003, 2008-2011 & 2013-σήμερα), με την εφετινή είναι η 12η της καριέρας του με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο έμπειρος διεθνής άσος, με συνολικά 18 τίτλους (3 Euroleague, 6 Κύπελλα και 9 Πρωταθλήματα Ελλάδος) με τους «πράσινους», ξέσπασε μόλις άκουσε την απόφαση της διοίκησης περί επιστροφής της αποστολής οδικώς στην Αθήνα.

«Έχω πάρει τρεις Ευρωλίγκες και θα με γυρίσετε με πούλμαν; Αυτό αποκλείεται!» ήταν, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, η απάντηση του «Batman» στον Μάνο Παπαδόπουλο, που ανακοίνωσε την «τιμωρία» της διοίκησης.

Ο Φώτσης δεν έκανε βήμα πίσω από την θέση του και, παρά τις παραινέσεις που του έγιναν, δεν επιβιβάστηκε στο πούλμαν και πήρε ταξί για το αεροδρόμιο «Κεμάλ Ατατούρκ».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης