ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στον τελικό

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στον τελικό

Το 1-2 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνει σαφές προβάδισμα στην Ένωση, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι μπαρουτοκαπνισμένος από τέτοιας σημασίας παιχνίδια - Οι πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ-Ολυμπιακός: Παίζουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στον τελικό
Αν η πρώτη αναμέτρηση ήταν απλά μάχη, η σημερινή θα είναι σίγουρα... πόλεμος. ΑΕΚ και Ολυμπιακός αναμετρώνται στις 19:00 στο ΟΑΚΑ με στόχο φυσικά την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και την κατάκτηση του τροπαίου.

Το 1-2 της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» δίνει σαφές προβάδισμα στην Ένωση, όμως κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τον Ολυμπιακό, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι μπαρουτοκαπνισμένος από τέτοιας σημασίας παιχνίδια.

Οι «ερυθρόλευκοι», που τον τελευταίο καιρό «ψάχνονται», κατάφεραν να κατακτήσουν το 44ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους με το επιβλητικό 5-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα και μια αρκετά πειστική εμφάνιση που έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Τάκη Λεμονή ενόψει του σημερινού αγώνα.

Κλείσιμο
ΑΠό την άλλη πλευρά ο Μανόλο Χιμένεθ δείχνει να έχει βρει το κουμπί των σημερινών αντιπάλων του, πετυχαίνοντας δύο νίκες στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια εναντίον του Ολυμπιακού. Πέρα από την προετοιμασία στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ισπανός επιστράτευσε και mind games, καθώς κόλλησε στα αποδυτήρια της ομάδας του ένα χαρτί με την δήλωση του Κώστα Φορτούνη «Την Τετάρτη θα πάμε να δείξουμε ποια είναι η καλύτερη ομάδα», στα ελληνικά, τα αγγλικά και ισπανικά, προκειμένου να τη διαβάσουν και να ετοιμαστούν για… απαντήσεις οι παίκτες της «Ένωσης». 

Ο Χιμένεθ έδειξε διατεθειμένος να μην τα αλλάξει σε σχέση με τον πρώτο ημιτελικό. Στις ασκήσεις τακτικής που έκανε λοιπόν στην τελευταία προπόνηση πριν το μεγάλο ματς του ΟΑΚΑ φάνηκε έτοιμος να χρησιμοποιήσει εκ νέου την πετυχημένη συνταγή του «Καραϊσκάκη». 

Στην ψυχολογία ποντάρει πολλά και ο Τάκης Λεμονής και γι' αυτό προσπάθησε να «ντοπάρει» τους παίκτες του στην τελευταία προπόνηση. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού έστειλε σύνθημα πρόκρισης, τονίζοντας στους παίκτες τους πως θέλει να μπουν δυνατά από το πρώτο λεπτό. «Πρέπει να παίξουμε την μπάλα μας, να μπούμε από το 1ο λεπτό αποφασισμένοι στο χορτάρι και να δείξουμε ποιος είναι το... αφεντικό και η καλύτερη ομάδα. Πάμε για να προκριθούμε. Ολυμπιακός είμαστε. Θα περάσουμε», τους είπε μεταξύ άλλων.

Πιθανές ενδεκάδες

ΑΕΚ (4-2-3-1): Μπάρκας – Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ – Σιμόες, Γιόχανσον – Βάργκας, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος - Αραούχο

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Καπίνο – Φιγκέιρας, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Ντε λα Μπέγια – Ρομαό, Μάρτινς – Ελιονούσι, Φορτούνης, Μάριν - Ανσαριφάρντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης