Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-0: Έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί

Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-0: Έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί

Η εικόνα διάλυσης που έφερε και την παραίτηση Γρηγορίου ήταν... ηχηρό καμπανάκι στην Κέρκυρα - Οι «Φαίακες» άλλαξαν την εικόνα τους και με το γκολ του Επστάιν πήραν νίκη γοήτρου με το 1-0 επί του Πανιωνίου

Κέρκυρα-Πανιώνιος 1-0: Έδωσε τέλος στο αρνητικό σερί
Μόνη της έμπλεξε, μόνη της ξέμπλεξε! Η Κέρκυρα επικράτησε του Πανιώνιου και κέρδισε την παραμονή της στην κατηγορία. Κάτι που είχε καταφέρει ουσιαστικά εδώ και κάποιες εβδομάδες, αλλά δεν το είχε κλειδώσει...

Η εικόνα διάλυσης που παρουσίασε στα τελευταία παιχνίδια την έφεραν σε δύσκολη θέση. Έπρεπε να τελειώσει την δουλειά μόνη της και αυτό έκανε. Καθάρισε άνετα το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, τον οποίο κέρδισε με 1-0 και κλείδωσε με κάθε επίσημο τρόπο την παρουσία της και στο επόμενο πρωτάθλημα της Football League!

Έτσι έπαιξαν

Κλείσιμο
Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο της Κέρκυρας, ο Κώστας Χριστοφοράκης, δεν άλλαξε πολλά πράγματα από τις επιλογές του Μιχάλη Γρηγορίου. Κράτησε το 4-2-3-1, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Κουτζαβασίλης. Στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Ντιόγκο, Βενέτης, Ιωάννου, Σπίνουλας. Αμυντικοί μέσοι Σιόντης και Ανδρεόπουλος. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γκομές, αριστερό ο Επστάιν, δεκάρι ο Κέβιν και στην κορυφή της επίθεσης ο Τουράμ.

Από την άλλη ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, παρέταξε επίσης με 4-2-3-1 την ομάδα του. Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Γιαννιώτης, στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Βλάχος, Γκιοάτα, Μούκταρης, Τασουλής. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Κόρμπος, Ταπόκο. Στα αριστερά βρέθηκε ο Μασούρας, στα δεξιά ο Μπεν, στην κορυφή ο Γεσίλ, με τον Σαββίδη πίσω του σε ελεύθερο ρόλο.

Ανώτερη η Κέρκυρα και γκολ μετά από 410'!

Οι «Φαίακες» ήταν αυτοί που ήθελαν πιο πολύ το παιχνίδι ώστε να μη μπλέξουν σε σενάρια υποβιβασμού. Έτσι αυτό το έδειξαν από το ξεκίνημα που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να απειλούν ουσιαστικά την εστία του Γιαννιώτη. Στο 27' ωστόσο, κατάφεραν να βρουν το γκολ που ήθελαν.

Ο Ανδρεόπουλος έβγαλε την σέντρα, ο Επστάιν... συνεργάστηκε με τον αμυντικό του Πανιώνιου, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο με ωραία ατομική προσπάθεια και πλάσαρε τον Γιαννιώτη για το 1-0. Αυτό ήταν το πρώτο τέρμα των Επτανήσιων μετά από 410 λεπτά που είχαν αν βρουν δίχτυα. Πέρα από αυτό δεν είχαμε κάτι άλλο με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με αυτό το 1-0.

Σβηστά στο δεύτερο

Ακόμα πιο εύκολα ήταν τα πράγματα για την Κέρκυρα στο δεύτερο ημίχρονο. Με τις φάσεις να είναι ελάχιστες, οι «Φαίακες» διατήρησαν με χαρακτηριστική ευκολία αυτό το 1-0. Μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα. Αλλά τόσο ο Γκομές, όσο και ο Κέβιν, αστόχησαν μετά από μπαλιές του Τουράμ.

Το ίδιο έκανε και ο Βραζιλιάνος, όταν βρέθηκε αυτός απέναντι στον Γιαννιώτη μετά από μπαλιά του Ζορμπά. Τελικά το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους και η Κέρκυρα κέρδισε την παραμονή της, χωρίς να περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα...

MVP: Ο Επστάιν. Πέτυχε το γκολ της νίκης για την Κέρκυρα και αυτό του δίνει τον τίτλο αυτόν. Ήταν αρκετά δραστήριος και χάρισε τρεις βαθμούς στην ομάδα του μετά από πολύ καιρό!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Γεσίλ. Δεν φάνηκε σχεδόν καθόλου όσο αγωνίστηκε. Ήταν εμφανώς αποκομμένος από τους συμπαίκτες του και ο Πανιώνιος ήταν για 90 λεπτά ακίνδυνος.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Εδώ θα μπορούσαμε να βάλουμε δύο. Τον Τουράμ που στο δεύτερο μέρος βρήκε πολλές φορές τους συμπαίκτες του ξεμαρκάριστους, αλλά αυτοί δεν έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και τον Ανδρεόπουλο. Ο δεύτερος μετά από πολύ καιρό αγωνίστηκε και πάλι βασικός και από τα πόδια του έχει ξεκινήσει το 1-0, ενώ ήταν πολύ καλός μέχρι το σημείο που αντικαταστάθηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Την έκανε ο διαιτητής της αναμέτρησης! Στο 90' έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ντιόγκο και στη συνέχεια κόκκινη νομίζοντας πως έχει ήδη μία. Τελικά δεν είχε, το κατάλαβε και το διόρθωσε...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής της αναμέτρησης Γιαννουλάκης, δεν αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Σε γενικές γραμμές έβγαλε εύκολα το παιχνίδι...

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Η Κέρκυρα το ήθελε εμφανώς πιο πολύ. Έπαιζε απέναντι σε έναν αδιάφορο Πανιώνιο και άνετα πήρε τη νίκη που την κράτησε και μαθηματικά στην κατηγορία. Από την άλλη, οι Νεοσμυρνιώτες, είναι εμφανέστατο πως έχουν το μυαλό τους στα πλέι οφ.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης