Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Το έσωσε στο φινάλε!

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Το έσωσε στο φινάλε!

Ο Παναθηναϊκός τα βρήκε σκούρα με τον Ατρόμητο αλλά το πρώτο γκολ του Γκιγέρμο Μολίνς με την πράσινη φανέλα ήταν αρκετό για το «τριφύλλι», ώστε να επιβληθεί 1-0!  - Αποχώρησε τραυματίας ο Ζέκα, κόκκινη ο Φυτανίδης

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 1-0: Το έσωσε στο φινάλε!
Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω  από τα δοκάρια. Αριστερό μπακ ο Χουλτ, δεξί ο Κουλιμπαλί και ο Κουτρουμπής με τον Ευαγγέλου στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης στο κέντρο της μεσαίας γραμμής. Εμποκού στο αριστερό «φτερό», Μπουμάλ στο δεξί και ο Μπεργκ με τον Κλωναρίδη στην κορυφή της επίθεσης σε διάταξη 4-4-2.

Από την πλευρά του ο Ρικάρντο Σα πίντο προτίμησε τον Θεοδωράκη στην εστία του Ατρομήτου. Στα δεξιά της άμυνας ο Κυριακίδης, αριστερά ο Κατράνης και ο Φυτανίδης με τον Ζησόπουλο στο κέντρο των μετόπισθεν. Μπάγκα σε ρόλο «κόφτη» και μπροστά του ο Μανιάτης με τον Ούμπιντες. Δεξί χαφ ο Ντιγκινί, αριστερό ο Τόνσο και στην κορυφή του 4-1-4-1 ο Ντάουντα.

Πέταξε το πρώτο ημίχρονο

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει την Πέμπτη έναν... τελικό στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, βαθμολογικά μόνο αδιάφορος δεν ήταν απέναντι στον Ατρόμητο, καθώς το «τριφύλλι» ήθελε μόνο νίκη για να μπει και μαθηματικά στα πλέι-οφ και να μην δώσει κι άλλο πλεονέκτημα στον «δικέφαλο» ενόψει του μίνι πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι», όμως, παρουσίασαν μία μέτρια αγωνιστική εικόνα, χωρίς ουσία και μοναχά κατοχή της μπάλας, χωρίς αυτή να μετουσιωθεί σε παραγωγή φάσεων. Ο Ατρόμητος απείλησε πρώτος με το μακρινό σουτ του Ντιγκινί στο 13' που απόκρουσε ο Βλαχοδήμος ενώ στο 27' ο Ντάουντα με κεφαλιά αν και αμαρκάριστος δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον πορτιέρο των γηπεδούχων.

Ο Παναθηναϊκός είχε σε καλό βράδυ μόνο τον Εμποκού στο δημιουργικό κομμάτι και από εκεί και έπειτα το... χάος! Είναι ενδεικτικό της αδυναμίας του «τριφυλλιού» να απειλήσει, πως είχε μόνό δύο καλές στιγμές. Τόσο στο 33' όσο και στο 37' ο Θεοδωράκης απόκρουσε τις προσπάθειες του Μάρκους Μπεργκ.

Βελτιώθηκε και «καθάρισε» με Μολίνς!

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός έβαλε περισσότερο μυαλό στο παιχνίδι του, πήρε πράγματα και από δεξιά με τον Κουλιμπαλί και όσο περνούσε η ώρα γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός. Οι σωστές επιλογές στην τελική πάσα ήρθαν αλλά έλειψε η σωστή απόφαση στην τελική προσπάθεια. Ο Θεοδωράκης απόκρουσε το σουτ του Κλωναρίδη στο 52', ένα λεπτό αργότερα ο Μπεργκ αστόχησε από κοντά με το κεφάλι όπως και ο Κουρμπέλης στο 79'.

Η είσοδος του Μολίνς(έπαιξε δίπλα στον Μπεργκ, με τον Κλωναρίδη να πηγαίνει δεξί εξτρέμ) και του Χατζηγιοβάννη έδωσαν περισσότερη ορμή στο «τριφύλλι», με τον νεαρό Έλληνα μεσοεπιθετικό να έχει μια απίθανη σουτάρα στο 80' που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ατρομήτου. Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον αντίπαλο στην περιοχή του και τελικά βρήκε το γκολ στο ανοιχτό γήπεδο! Η εξαιρετική κάθετη του Εμποκού, έβγαλε τον Μπεργκ μόνο του έξω από την περιοχή, εκείνος πάσαρε στον Μολίνς και με δεύτερη προσπάθεια ο Σουηδός έστειλε την μπάλα στο πλεκτό!

Το πρώτο γκολ του Μολίνς με την φανέλα του «τριφυλλιού» ήταν καθοριστικό, έφτανε και περίσσευε για να φτάσει το «τρίποντο» στο σακούλι του Παναθηναϊκού. Μία επικράτηση σημαντική τόσο για βαθμολογικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, αν και στο «πράσινο στρατόπεδο» πονοκεφαλιάζουν με την αποχώρηση του Ζέκα στο φινάλε, με τον αρχηγό να δείχνει ότι έχει μυϊκό πρόβλημα!

MAN OF THE MATCH: Ο Γκιγέρμο Μολίνς ήταν η πρώτη αλλαγή του Μαρίνου Ουζουνίδη και ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, πετυχαίνοντας το γκολ της «πράσινης» νίκης! Ο Σουηδός επιθετικός πέτυχε το πρώτο του τέρμα με την φανέλα του Παναθηναϊκού στο 86' και χάρισε το «τρίποντο» στην ομάδα του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού ήταν όαση στην δημιουργία του Παναθηναϊκού. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο όσο και στο δεύτερο. Ταλαιπώρησε αφάνταστα την δεξιά πλευρά του Ατρομήτου με τα... χορευτικά του. Από δική του κάθετη πάσα βγαίνει ο Μάρκους Μπεργκ στο ανοιχτό γήπεδο για να «σερβίρει» στον Μολίνς.
Για τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο νεαρός πορτιέρο, Θεοδωράκης που είχε εξαιρετικές αποκρούσεις και νικήθηκε μοναχά στο τετ-α-τετ με τον Μολίνς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ολιβιέ Μπουμάλ. Σε ακόμη ένα ματς που ο Μαρίνος Ουζουνίδης του έδωσε φανέλα βασικού, ο Καμερουνέζος εξτρέμ ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό.

Η ΓΚΑΦΑ: Στο 27' ο Ντάουντα σπατάλησε την πιο μεγάλη ευκαιρία του Ατρομήτου. Αν και αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, η κεφαλιά του ήταν τόσο αδύναμη που δεν ανησύχησε καθόλου τον Βλαχοδήμο.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Μια χαρά η διαιτησία του Καραντώνη απόψε στην Λεωφόρο. Σωστή αποβολή στον Φυτανίδη που την επεδίωξε για να... καθαρίσει ενόψει της νέας χρονιάς.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός είχε δύο πρόσωπα. Στο πρώτο μέρος ήταν μέτριος, δεν έφτιαξε φάσεις και ο Ατρόμητος τον κράτησε εύκολα στο μηδέν. Στο δεύτερο, όμως, το «τριφύλλι» ανέβασε την απόδοσή του, πάτησε περιοχή, απείλησε και στο 86' ο Μολίνς με το παρθενικό του «πράσινο» γκολ έδωσε τους τρεις βαθμούς στο σύνολο του Μαρίνου Ουζουνίδη.
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης