Δίχως Νεϊμάρ στο Clasico η Μπαρτσελόνα

Δίχως Νεϊμάρ στο Clasico η Μπαρτσελόνα

Δεν θέλει να ρισκάρει τιμωρία του η Μπάρτσα - Σέντρα στις 21:45 (Cosmote Sport1) - Oι πιθανές συνθέσεις 

Δίχως Νεϊμάρ στο Clasico η Μπαρτσελόνα
Ο Βραζιλιάνος φορ έχει τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές, για την αποβολή και το ειρωνικό χειροκρότημα προς τον τέταρτο διαιτητή, στην πρόσφατη ήττα των «μπλαουγκράνα» από τη Μάλαγα.

Η Επιτροπή Εφέσεων της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απέρριψε την έφεση που άσκησαν οι Καταλανοί, οι οποίοι προσέφυγαν αμέσως στο CAS.

Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο επρόκειτο να συνεδριάσει το Σάββατο, όμως, λόγω μη απαρτίας, δεν έγινε ποτέ η συνάντηση ώστε να υπάρξει μια λύση για τον Νεϊμάρ. Στη Μπαρτσελόνα ισχυρίζονταν ότι έφτασε έγγραφο στα χέρια τους που δηλώνει ότι όντως δεν πραγματοποιήθηκε η εκδίκαση και γι' αυτό θεωρούσαν πως από τη στιγμή που δεν υπήρξε εξέλιξη και έχει ασκηθεί εντός διορίας και ορθά η έφεση, ο ποδοσφαιριστής έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Κλείσιμο
Από την άλλη, υπάρχει ο ισχυρισμός του επικεφαλής του CAS, Ενρίκε Αρνάλδο, πως ενδεχόμενη συμμετοχή του Βραζιλιάνου στο clasico μπορεί ν' αποφέρει τιμωρία στη Μπαρτσελόνα, με την ομάδα να δηλώνει ότι θέλει οριστική και επίσημη απόφαση για την υπόθεση και από τη στιγμή που δεν την έχει, τότε επιτρέπεται να τον χρησιμοποιήσει μέχρι την εκδίκαση της έφεσης...

Τελικά, το πρωί της Κυριακής έκανε γνωστό ο σύλλογος της Βαρκελώνης ότι ο Λουίς Ενρίκε δεν θα υπολογίζει στις υπηρεσίες του Νεϊμάρ, ακόμα κι αν παραμένει δίχως επίσημη ενημέρωση από το CAS και τονίζοντας ότι η αιτία του αποκλεισμού του παίκτη από τους διαθέσιμους για το παιχνίδι είναι η «αβεβαιότητα σχετικά με την εφαρμογή των κανονισμών...». 

Όταν παγώνει ο χρόνος 

Όπως σωστά και αδιαμφισβήτητα ανέφεραν και οι «μπλαουγκράνα» στους λογαριασμούς τους στα social media, την ώρα διεξαγωγής του clasico, ο χρόνος... παγώνει σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Κάθε χρόνο, οι δύο «Κολοσσοί» του ισπανικού ποδοσφαίρου έχουν λόγους και πρόσωπα που δίνουν άλλη διάσταση στη μεταξύ τους σύγκρουση, ωστόσο, πως θα ήταν ένας συνδυασμός με τους καλύτερους που έχουν φορέσει τη φανέλα των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα μέσα στον 21ο αιώνα;

Με μια λέξη... Έκρηξη!

Φανταστείτε, αρχικά τη Ρεάλ, με τον γερόλυκο και «άγιο», Ίκερ Κασίγιας κάτω από τα δοκάρια, έχοντας μπροστά του μια τετράδα αποτελούμενη από τους Μίτσελ Σαλγάδο, Φερνάντο Ιέρο, Σέρχιο Ράμος και Μαρσέλο! Δύο από το παρελθόν αλλά τρομερά αξιόπιστους και δύο από τη σύγχρονη εποχή, από τους καλύτερους που θα μπορούσαν να υπάρξουν στις θέσεις τους...


Στα χαφ, ποιος θα διαφωνούσε μια μια συνεργασία των Κλοντ Μακελελέ και Ζινεντίν Ζιντάν, έχοντας δίπλα τους στα δύο άκρα τους Λουίς Φίγκο και Κριστιάνο Ρονάλντο δεξιά κι αριστερά αντίστοιχα;

Και στην επίθεση, ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και ο Ραούλ, μάλλον δεν έχουν αντίπαλο αυτή τη στιγμή... Αν τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε δει αυτή τη μετατόπιση του Κριστιάνο στην κορυφή της επίθεσης, να μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τέτοιους φορ, δεν έχει ακόμα και σήμερα η Ρεάλ...

Στον πάγκο της «βασίλισσας» θα μπορούσαν να βρίσκονται οι Ρομπέρτο Κάρλος, Πέπε, Τσάμπι Αλόνσο (ναι, στον πάγκο...) Τόνι Κροος, Γκάρεθ Μπέιλ, ο Ρουντ Φαν Νίστελροϊ για δυνατό στήριγμα στην επίθεση και για αναπληρωματικός πορτιέρο ο μεγάλος, Θέσαρ Σάντσεθ!

Και τώρα Μπαρτσελόνα...


Κάτω απ' τα δοκάρια ο Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν μάλλον κερδίζει εύκολα τη θέση του καλύτερου γκολκίπερ της ομάδας για τα χρόνια που εξετάζουμε, με την άμυνα μπροστά του να έχει κάτι από... κλάση του παρελθόντος.

Ο Ντάνι Άλβες είναι το καλύτερο δεξί μπακ που θα μπορούσε να υπάρξει για τους «μπλαουγκράνα» και από εκεί και πέρα αρχίζουν οι... αναμνήσεις! Δίδυμο Πουγιόλ – Αμπελάρδο στα στόπερ! Ειδικά ο τελευταίος κερδίζει τη θέση του κι ας βρέθηκε μέχρι το 2002 στο «Καμπ Νόου». Ήταν τέτοια η συνεργασία του με τον άλλοτε αρχηγό των Καταλανών μέσα στη δεκαετία του '90 και τέτοια η ικανότητά του να τα βάζει με κάθε επιθετικό που ήταν υπερπολύτιμος. Στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο Σέρχι Μπαρχουάν, προϊόν των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα και επί εννέα χρόνια μέλος της πρώτης ομάδας, μέχρι το 2002 όταν και αποχώρησε για να συνεχίσει στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Στους «μπλαουγκράνα», το σύστημα θα ήταν το 4-1-2-3, με τον Πεπ Γκουαρδιόλα να παρουσιάζεται ως «κόφτης» μπροστά από τα στόπερ και έχοντας ακριβώς μπροστά του, δύο ποδοσφαιριστές που έχουν γράψει τρομερή ιστορία με τον σύλλογο και δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να τους κουνήσει από τη θέση τους, σε μια ιδανική 11άδα του αιώνα που διανύουμε. Ινιέστα και Τσάβι. Δύο ονόματα, δίχως λέξεις και αναλύσεις. Εκ των κορυφαίων στο είδος και τη δουλειά τους στο χορτάρι...

Η τριπλέτα της επίθεσης, έχει το ίδιο λάτιν ταπεραμέντο, όπως συμβαίνει και εν έτει 2017. Μόνο που το... βραζιλιάνικο πρόσωπο είναι διαφορετικό. Δεν υπάρχει Νεϊμάρ. Υπάρχει δεξιά ο Μέσι, στην κορυφή της επίθεσης ο Λουίς Σουάρες και αριστερά ο ... Ροναλντίνιο! Αυτός ο τρομερός ποδοσφαιριστής που όσο το έζησε φρόντισε να το απολαύσει, πρώτα για εκείνον κι έπειτα για όλους τους υπόλοιπους, τους τίτλους, τις διακρίσεις και την κριτική... Πρώτα το χαμόγελο για τη μπάλα κι έπειτα όλα τ' άλλα!

Τον Νεϊμάρ τον αφήνουμε στον πάγκο, όπου σίγουρα θα βρισκόταν ο Βίκτορ Βαλδές για την αντικατάσταση του Τερ Στέγκεν, εννοείται πως θα βρίσκαμε στους αναπληρωματικούς τον ήρωα, Ερίκ Αμπιντάλ, τους Πικέ – Μπουσκέτς και τον Ετό, ενώ και ο μεγαλοπρεπής Ριβάλντο θα ήταν έτοιμος για... ζέσταμα και είσοδο στο ματς.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης