Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 75-80: Ο Ομπράντοβιτς του... έκλεισε το σπίτι

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 75-80: Ο Ομπράντοβιτς του... έκλεισε το σπίτι

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να φέρει τη σειρά στα ίσια απέναντι στη Φενέρ και γνωρίζοντας την δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στο ΟΑΚΑ (80-75) βρέθηκε με το ενάμιση πόδι εκτός Final 4 - Σοβαρά παράπονα οι «πράσινοι» για τη διαιτησία!

Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 75-80: Ο Ομπράντοβιτς του... έκλεισε το σπίτι
Και τώρα χρειάζεται να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση στην ιστορία του! Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν εκμεταλλεύτηκε την έδρα του, αλλά βρέθηκε στο 0-2 μετά τα δύο πρώτα ματς στο ΟΑΚΑ και ταυτόχρονα με ενάμιση πόδι εκτός Final 4.

Η Φενέρμπαχτσε κατάφερε να σπάσει και για δεύτερη φορά την έδρα των «πρασίνων» κερδίζοντας με 80-75 και να χρειάζεται μία νίκη στα επόμενα παιχνίδια για να πάρει το εισιτήριο για την τελική φάση της διοργάνωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα θαύμα για να επαναφέρει τη σειρά στο ΟΑΚΑ, ωστόσο με βάση την εικόνα των δύο ομάδων μετά τα δύο πρώτα παιχνίδια, δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος στα... θαύματα την σήμερον ημέρα!

Παρόλα αυτά ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φτάσει στη νίκη έχοντας το προβάδισμα με 68-65 τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος, αλλά κάποιες επιπόλαιες και λανθασμένες επιλογές έδωσαν το δικαίωμα στη, ψύχραιμη και έμπειρη Φενέρ να πραγματοποιήσει ένα σερί 9-0 και να προηγηθεί με 74-68 στα 2:30 πριν από το τέλος. Και πάλι. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για την μεγάλη ανατροπή και παραλίγο να τα καταφέρει αν έβρισκε διχτάκι το τρίποντο που επιχείρησε ο Ρίβερς στα 24'' πριν από το τέλος με το σκορ στο 76-75 υπέρ της Φενέρ. Να σημειωθεί ότι οι «πράσινοι» είχαν και πολλά παράπονα από τη διαιτησία του αγώνα! 

Μπορεί στο τρίτο δεκάλεπτο ο Μπογκντάνοβιτς να «σίγησε» ωστόσο εκείνος που πήρε τη σκυτάλη ήταν ο Μπόμπι Ντίξον ο οποίος κράτησε τη Φενέρ στο σκοράρισμα και εκμεταλλεύτηκε τα «κενά» διαστήματα των «πρασίνων» με αποτέλεσμα να προηγηθεί και με επτά πόντους διαφορά (54-61) μετά και τους πρώτους πόντους του Σλούκα στη σειρά. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στην επίθεση έκανε και πάλι την εμφάνισή του, με την άμυνα της τουρκικής ομάδας να «στραγγαλίζει» τους παίκτες του Πασκουάλ οι οποίοι άρχισαν να παρουσιάζουν τα συμπτώματα του πρώτου ματς. Ο Καλάθης έμοιαζε εγκλωβισμένος, ενώ με την αστοχία του έδινε το δικαίωμα στους Τούρκους να βρουν εύκολα καλάθια.

Στο ξεκίνημα, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει το βράδυ της Τρίτης και μπήκε εξίσου δυναμικά στο παρκέ στο ΟΑΚΑ! Με περίσσια αυτοπεποίθηση άρχισε να βλέπει το καλάθι του Παναθηναϊκού σαν... βαρέλι με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 18 πόντους με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας (3/5 δίποντα και 4/5 τρίποντα). Ο Γιούντο ήταν εκείνος που τον συμπλήρωσε ιδανικά έχοντας κυριαρχήσει στις δύο ρακέτες. Τόσο αμυντικά που είχε «σκεπάσει» το καλάθι της ομάδας του, όσο και επιθετικά με 14 πόντους και 7/8 δίποντα. Αμφότεροι αποτελούσαν και τον μεγάλο... μπελά των «πρασίνων» έχοντας πετύχει τους 32 από τους 45 πόντους της Φενέρ! Όπερ και σημαίνει το 71% της επιθετικής της παραγωγής.
Κλείσιμο

Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός δεν είχε σε καλή μέρα (και πάλι) τον Νικ Καλάθη, ο οποίος δεν μπόρεσε να προσφέρει τις απαιτούμενες βοήθειες στις δύο μεριές του παρκέ (1/6 σουτ στο α' μέρος). Ο Μαικ Τζέιμς αποτελούσε τη μοναδική αξιόπιστη λύση και αυτό με προσωπικές ενέργειες με αποτέλεσμα να «ανοίγει» την καλά διαβασμένη άμυνα της Φενέρμπαχτσε. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο ημίχρονο είχε πετύχει 16 πόντους με 5/5 δίποντα και 2/3 τρίποντα, την ώρα που ο Κρις Σίνγκλετον έπεσε στην... παγίδα του Ομπράντοβιτς και δη του Άντιτς, ο οποίος κατάφερε να τον εκνευρίσει και να του κόψει τον ρυθμό που είχε αρχίσει να βρίσκει. Οι «πράσινοι» είχαν προηγηθεί και με 16-6 στο ξεκίνημα του αγώνα, αλλά το 14-0 σερί της Φενέρμπαχτσε (χάρη στα τρίποντα του Μπογκντάνοβιτς) ανέτρεψε το σκηνικό και έδωσε εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρ ήταν και πάλι πολύ πιο διαβασμένη σε σχέση με τον Παναθηναϊκό, πιο έτοιμη για ένα τέτοιο ματς και φυσικά δεν άφησε και την δεύτερη ευκαιρία να πάει χαμένη. Βρήκε τα μεγάλα σουτ, είχε τον Μπογκντάνοβιτς και πάλι σε μεγάλη μέρα, μόνο που αυτή τη φορά ήταν και ο Γιούντο με τον Ντίξον που κατάφεραν να ανατρέψουν τα αμυντικά σχέδια του Πασκουάλ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ήταν και πάλι «όλα τα λεφτά» για τη Φενέρ έχοντας 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Γιούντο πρόσθεσε άλλους 22 πόντους με 11/14 δίποντα και 9 ριμπάουντ.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Νικ Καλάθης δεν βρέθηκε και πάλι σε καλή μέρα με αποτέλεσμα να μείνει στους 4 πόντους με 0/4 τρίποντα με αποτέλεσμα να μην βοηθήσει καθόλου τον Παναθηναϊκό ούτε στο δεύτερο ματς της σειράς.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 68-65 στο 36' αλλά δέχθηκε ένα σερι 9-0 μέσα σε δύο λεπτά με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -6! Ακόμα και έτσι μπόρεσε να το γυρίσει και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο, αλλά στην τελευταία επαναφορά οι «πράσινοι» έκαναν παιδαριώδης λάθος και δεν είχαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν καν... σουτ!

Ο «ΑΦΑΝΗΣ» ΗΡΩΑΣ: Ο Μπόμπι Ντίξον κράτησε τη Φενέρ στο σκοράρισμα τη στιγμή που «σίγησαν» οι Μπογκντάνοβιτς και Γιούντο με αποτέλεσμα να τελειώσει το ματς με 14 πόντους και 3/4 τρίποντα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εκπληκτικό κάρφωμα του Μάικ Τζέιμς στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και πήρε τον κεντρικό διάδρομο, πάτησε γερά και παρά τα (μόλις) 180 εκατοστά του κάρφωσε με δύναμη στο καλάθι της Φενέρμπαχτσε κερδίζοντας και το φάουλ!

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τις κάκιστες επιλογές του στο τρίτο δεκάλεπτο και δη στην επίθεση και τη χαμηλή παραγωγικότητα των 11 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 43-45, 59-63, 75-80

Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε

Game 1 Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 58-71 (0-1)

Game 2 Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 75-80 (0-2)

0Game 3 Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 25/4. 20:45

*Game 4 Φενέρμπαχτσε - Παναθηναϊκός 27/4, 20:45

*Game 5 Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε 2/5

*αν χρειαστεί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης