Μπούρσα – Ολυμπιακός 3-0: Έχασε στον τελικό, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή

Μπούρσα – Ολυμπιακός 3-0: Έχασε στον τελικό, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή

Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 3-2 με το οποίο είχε κερδίσει στον πρώτο τελικό και η Μπούρσα επικρατώντας με 3-0 κατέκτησε το Challenge Cup - Αυτός ήταν ο πρώτος Ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία των κοριτσιών του Ολυμπιακού που σύντομα θα επιστρέψουν

Μπούρσα – Ολυμπιακός 3-0: Έχασε στον τελικό, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή
Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Προύσα έσβησε το φετινό Ευρωπαϊκό όνειρο του Ολυμπιακού. Οι... ερυθρόλευκες κατάφεραν να πετύχουν κάτι που δεν είχαν πετύχει στο παρελθόν, να φτάσουν δηλαδή σε έναν τελικό Ευρωπαϊκού Κυπέλλου και συγκεκριμένα του Challenge Cup. Έκαναν την υπέρβαση στον πρώτο τελικό απέναντι στην Τουρκική Μπούρσα κερδίζοντας με 3-2 παρότι βρέθηκαν πίσω με 0-2 και έδειξαν έτοιμες να γράψουν ιστορία και να γίνουν η πρώτες από την χώρα μας που παίρνουν Ευρωπαϊκό τίτλο.

Δυστυχώς όμως στον σημερινό δεύτερο τελικό, η Μπούρσα ήταν καλύτερη, τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς δεν έπιασαν την απόδοση στο κατάμεστο Ρέντη, με συνέπεια να ηττηθούν με 3-0 (25-15, 25-16, 25-23) και να μείνουν στο δεύτερο σκαλοπάτι της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Μια εξαιρετική προσπάθεια, ένα όμορφο παραμύθι για τον Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε όχι όπως θα το ήθελαν στην ομάδα, αλλά σίγουρα η προσπάθεια ήταν τεράστια και σε όλες αξίζουν πολλά μπράβο. 

Κλείσιμο


Μπήκαν αγχωμένες και έχασαν άνετα τα δύο σετ
Ο δεύτερος τελικός στο κατάμεστο κλειστό της Προύσας θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τον πρώτο. Τα κορίτσια του Μπράνκο Κοβάτσεβιτς μπήκαν αγχωμένα και οι Τουρκάλες έχοντας αυτές από την πλευρά τους τον κόσμο στο πλευρό τους, πήραν με σχετική άνεση το 2-0. Και στα δύο σετ ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στην υποδοχή με συνέπεια να μείνουν εκτός παιχνιδιού οι Γιώτα και Λαμπρούση και το αντίπαλο μπλοκ να κλείνουν σωστά την Χίπε.

Στον αντίποδα οι γηπεδούχες με τις Ντα Σίλβα και Χόρβατ να είναι ασταμάτητες και την Γιλντιρίμ σε πολύ καλή ημέρα, δεν είχαν πρόβλημα να κάνουν το 2-0 και να φτάσουν ένα σετ μακριά από την δεύτερη κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου στην ιστορία τους.

Το πάλεψαν αλλά ένα λάθος στοίχησε τα πάντα
Και έτσι φτάσαμε στο τρίτο και δυστυχώς τελευταίο σετ. Ένα σετ που έμοιαζε σε μεγάλο βαθμό με το ματς στο Ρέντη, καθώς ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε πολύ καλύτερος και πάλεψε και με το παραπάνω. Με την Λαζάρεβιτς σε μεγάλα κέφια οι «ερυθρόλευκες» κατάφεραν να πάνε το ματς πόντο-πόντο, αλλά στο 24-23 έγινε λάθος σε εύκολο πέρασμα των γηπεδούχων με συνέπεια η Μαλασάι να δεχθεί μπλοκ και να μην μπορέσει να κάνει το 24-24. Ένας πόντος, μια φάση που έκρινε τα πάντα, με την Μπούρσα να κατακτά το τρόπαιο και τα κορίτσια του Κοβάτσεβιτς να φεύγουν με ψηλά το κεφάλι από μια διοργάνωση που έφτασαν μια ανάσα από το να την κατακτήσουν.



Πρώτη σκόρερ για τις νικήτριες ήταν η Ντα Σίλβα με 21 πόντους και την ακολούθησαν οι Χόρβατ με 13 και Γιλντιρίμ, Πρόκοπιτς με 10. Για τις «ερυθρόλευκες» η Λαζάρεβιτς με 13 ήραν η μοναδική με διψήφιο αριθμό πόντων.

Διαιτητές: Χέκφορντ (Αγγλία) - Βικτορίνι (Σλοβακία)

*Οι πόντοι της Μπούρσα προήλθαν από 6 άσσους, 43 επιθέσεις, 11 μπλοκ και 15 λάθη αντιπάλων και του Ολυμπιακού προήλθαν από 1 άσσο, 30 επιθέσεις, 2 μπλοκ και 21 λάθη αντιπάλων

Τα σετ: 25-15, 25-16, 25-23
Μπούρσα (Ντε Μπράντ): Γιλντιρίμ 10 (10/22 επ. 33% υπ. – 28% άριστες), Σόρογλου 4 (1/6 επ., 3 μπλοκ), Κιρντάρ 1 (1 άσο), Ντα Σίλβα 21 (18/38 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ)., Πρόκοπιτς 10 (5/8 επ., 5 μπλοκ), Χόρβαθ 13 (9/26 επ., 3 άσοι, 1 μπλοκ, 67% υπ. - 56% άριστες), Τσιχάν –λ (64% υπ. – 36% άριστες) / Σαρίγλου –λ, Χατίπογλου, Ιντσέ 1 (1 άσο), Αλμπαϊράκ.
Ολυμπιακός (Κοβάτσεβιτς) Γιώτα 3 (2/6 επ., 1 μπλοκ), Λαζάρεβιτς 13 (12/29 επ., 1 μπλοκ, 58% υπ. – 38% άριστες), Μαλασάι 4 (4/15 επ., 30% υπ. – 25% άριστες), Λαμπρούση 2 (1/7 επ., 1 άς), Χριστοδούλου, Χίπε 7 (7/30 επ.), Κονόμι –λ (32% υπ. – 23% άριστες) / Κοκκινάκη-λ,  Βλαχάκη 3 (3/4 επ.), Τέζα, Εμμανουηλίδου 1 (1/1 επ.).



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης