Βίντεο: «Διπλό» με νιάτα η Ιταλία, σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ισπανία, Σουηδία

Βίντεο: «Διπλό» με νιάτα η Ιταλία, σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ισπανία, Σουηδία

Η ανανεωμένη Ιταλία πέρασε με νίκη από το Αμστερνταμ κόντρα στην Ολλανδία με ανατροπή (1-2) ενώ η Σουηδία έκανε το ίδιο στην Πορτογαλία (2-3). Νίκη στην Γαλλία η Ισπανία (0-2)

Βίντεο: «Διπλό» με νιάτα η Ιταλία, σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Ισπανία, Σουηδία
Λίγες μέρες μετά τη νίκη κόντρα στην Αλβανία (2-0) στα προκριματικά, ο Τζανπιέρο Βεντούρα κατέβασε πολλούς πιτσιρικάδες οι οποίοι κράτησαν την παράδοση που θέλει την Squadra Azzurra να μην χάνει ποτέ σε φιλικό. Από την άλλη, οι Οράνιε, ήταν με υπηρεσιακό προπονητή τον Φρεντ Χριμ μετά την απόλυση του Ντάνι Μπλιντ και ηττήθηκαν στην έδρα τους αν και προηγήθηκαν νωρίς.
 
Αν και ξεκίνησαν έχοντας κατοχή, οι Azzurri βρέθηκαν να χάνουν στο 10' όταν το σουτ του Προμές βρήκε στον Ρομανιόλι και έπιασε στα ανάποδα βήματα τον Ντοναρούμα, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος keeper που ξεκινά βασικός στην Εθνική Ιταλίας. Το 1-0 διατηρήθηκε πάντως για 67 δευτερόλεπτα αφού στο επόμενο λεπτό ο Εντερ με τρομερό διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1. Στο 32' ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας, Ζουτ, απέκρουσε την κεφαλιά του Παρόλο ύστερα από κόρνερ αλλά δεν μπορούσε να κάνει κάτι στη συνέχεια και ο Μπονούτσι έγραψε το 1-2. Στο φινάλε του πρώτου μέρους ο Ντε Ρόσι τραυματίστηκε για να μπει και να κάνει ντεμπούτο ο Ρομπέρτο Γκαλιαρντίνι της Ιντερ.

Οι Ολλανδοί βγήκαν επιθετικά στο δεύτερο μέρος και είχαν καλές στιγμές με τους Κλάασεν και Προμές, ενώ η Ιταλία είχε φάση με τον Εντερ και στη συνέχεια ο Βεντούρα έδωσε ντεμπούτο στους Σπινατσόλα και Πετάνια της Αταλάντα. Στη συνέχεια ο Αντρέα Μπελότι έχασε δύο ευκαιρίες και σειρά πήρε ο Σπινατσόλα. Στην άλλη πλευρά, ο Ντοναρούμα έπεσε και απέκρουσε με το ένα χέρι τη σουτάρα του Σνάιντερ, τον οποία σταμάτησε ξανά στη συνέχεια για να μείνει το 1-2 μέχρι το τέλος.

Κλείσιμο


Ντεουλοφέου, Σίλβα και... Video!

Ποδοσφαιρική λάμψη στο Stade de France και μπορεί τα βλέμματα να ήταν στραμμένα στον 18χρονο Μπαπέ που πήρε θέση βασικού, την παράσταση όμως έκλεψαν Σίλβα, Ντεουλοφέου και... τεχνολογία. Η Ισπανία επικράτησε 2-0 των Γάλλων, με τον παίκτη της Σίτι να είναι το... κλειδί του Λοπετέγι για τη σπουδαία νίκη γοήτρου. Αλλωστε, ο Σίλβα έχει συμμετοχή σε 9 γκολ (6 τέρματα, 3 ασίστ) με τον 50χρονο στον πάγκο, περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο Ισπανό. Στα αξιοσημείωτα, η... νίκη του Video, αφού χάρη σε αυτό ακυρώθηκε σωστά το τέρμα του Γκριεζμάν και μέτρησε το τέρμα του Ντεουλοφέου! 

Η Ισπανία ήταν καλύτερη στο α μέρος, είχε την κατοχή και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στους Γάλλους. Ελάχιστες οι καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες, με τον Γιορίς να έχει μια εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ινιέστα. Στο 48' οι Γάλλοι πανηγύρισαν, αλλά... προσγειώθηκαν ανώμαλα έπειτα από δέκα δεύτερα. Ο  Ζαλέ έκανε τη σέντρα, τόσο ο Τολισό στην κεφαλιά όσο και ο Γκριζμάν που σκόραρε ήταν οφσάιντ. Οι Ισπανοί δεν πρόλαβαν να διαμαρτυρηθούν, αφού σύντομα ο διαιτητής είχε ενημερωθεί πως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει. Η είσοδος του Ντεουλοφέου στο 67' άλλαξε την εικόνα, αφού ένα λεπτό αργότερα ο παίκτης της Μίλαν κέρδισε πέναλτι και ο Σίλβα πέτυχε το 1-0. Μάλιστα, έφτασε τα 28 γκολ με την Εθνική, αφήνοντας πίσω του τον Ιέρο. Ο Ντεουλοφέου ήταν εξαιρετικός και στο 77΄ πέτυχε το 2-0 από πάσα του Αλμπα. Στην αρχή ο διαιτητής το ακύρωσε, αλλά ενημερώθηκε πως έκανε λάθος...
 


Ολική επαναφορά της Σουηδίας στην Πορτογαλία

Οι Πορτογάλοι υποδέχτηκαν φιλικά τους Σουηδούς στην Μαδέιρα και φάνηκαν να το έχουν το ματσάκι. Προηγήθηκαν εύκολα 2-0, αλλά στη συνέχεια χαλάρωσαν και έτσι οι φιλοξενούμενοί τους μπόρεσαν να φτάσουν αρχικά στην ισοφάριση και στις καθυστερήσεις να κλέψουν τη νίκη με 2-3. Ο Ρονάλντο (18') έβαλε το 71ό του με την Εθνική, για να φτάσει στην 3η θέση των Ευρωπαίων τον Μίροσλαβ Κλόζε, ενώ στο 34' σημείωσε αυτογκόλ ο Γκράνκβιστ. Ο Κλάεσον όμως χτύπησε δύο φορές (57', 76') και έσωσε την κατάσταση για τη χώρα του, με τον Ζοάο Κανσέλο στο 93' να σημειώνει με τη σειρά του αυτογκόλ, καθώς η μπάλα χτύπησε πάνω του.


Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης