ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 87-106: Πράσινο το μπασκετικό… Survivor στη 2η παράταση!

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 87-106: Πράσινο το μπασκετικό… Survivor στη 2η παράταση!

Μία βδομάδα, τρία παιχνίδια, δύο παρατάσεις και τρεις νίκες - Ο κουρασμένος Παναθηναϊκός τα βρήκε... σκούρα απέναντι στη «μαχητική» ΑΕΚ, ωστόσο συνέχισε το σερί του (87-106)!


 

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 87-106: Πράσινο το μπασκετικό… Survivor στη 2η παράταση!
Ο Παναθηναϊκός ήρθε κουρασμένος από τη νικηφόρα διπλή αγωνιστική της EuroLeague και ολοκλήρωσε τη βδομάδα με τρελό τρόπο! Η ΑΕΚ ουσιαστικά δεν είχε να κερδίσει κάτι περισσότερο, αφού έχει «κλειδώσει» την τρίτη θέση και αναζητούσε τη νίκη για να κάνει επιτέλους ένα ντέρμπι δικό της! Έτσι, πάλεψε μέχρι τέλους και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ... επέζησε στη δεύτερη παράταση!

Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε... πάνω του την ομάδα στην αρχή και πέτυχε τους 8 πρώτους πόντους, ενώ από την άλλη ο ενορχηστρωτής Ρόκο Λένι Ούκιτς (9π., 4/6δίπ. στο 10'), οδηγούσε την επίθεση των γηπεδούχων που «χτύπησαν» κυρίως από κοντά. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε αρκετά άστοχος, ενώ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο δέχτηκε 23 πόντους, τη στιγμή που στη Βιτόρια είχε δεχτεί 27 στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν κάποια αμυντικά κενά των «πρασίνων» και με τις δύο ομάδες να προσφέρουν αρκετές θεαματικές φάσεις το σκορ άλλαζε συνεχώς χέρια.

O Παναθηναϊκός φυσικά είχε στο πίσω μέρος του μυαλού του το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας (31/3, 21:45) που θέλει να διεκδικήσει το καλύτερο πλασάρισμα στα playoffs και φάνηκε να κάνει συντήρηση δυνάμεων, μετά την κούραση της εβδομάδας. Έτσι, στο δεύτερο μέρος μπήκε πιο δυνατά και οι Σίνγκλετον, Καλάθης ανέβασαν με το «καλημέρα» τη διαφορά στο +7 (44-51 στο 22'), τρέχοντας επιμέρους σκορ 16-2, απ' όταν βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 7 πόντους (42-35 στο 17').

Κλείσιμο
Βέβαια, oι «πράσινοι» δεν έπαιζαν μόνοι τους και η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου πέρασε στην αντεπίθεση. Βρήκε γρήγορα ρυθμό, ο Μαυροκεφαλίδης, που έβαλε 9 πόντους στην τρίτη περίοδο, κρατούσε την ομάδα κι όταν υπέπεσε στο τρίτο φάουλ του, οι Ελόνου και Ούκιτς συνέχισαν το έργο του.

Στην τέταρτη περίοδο οι γηπεδούχοι έδειξαν να μην έχουν καθαρό μυαλό. Βιαστικές επιθέσεις, απανωτά λάθη στην επίθεση κι ένας... τσαμπουκάς ανάμεσα σε Λαρεντζάκη και Σίνγκλετον αποσυντόνισαν τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός παρόλα αυτά δεν μπορούσε να... καθαρίσει το παιχνίδι και τα τρίποντα του ΜακΓκραθ κρατούσαν «ζωντανή» την ΑΕΚ. Τελικά, στα τελευταία δευτερόλεπτα ήρθε ένα άστοχο τρίποντο του Φελντέιν κι ένα άστοχο σουτ του Ούκιτς κι οι δύο ομάδες χρειάστηκαν το έξτρα πεντάλεπτο. Εκεί, οι «μάχες» συνεχίστηκαν κι όλα κρίθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα! Ο ΜακΓκραθ έβαλε το κρίσιμο τρίποντο, ο Παναθηναϊκός έχασε κρίσιμες επιθέσεις, αλλά ο Νικ Καλάθης πέτυχε το σουτ της ισοφάρισης και... νέα παράταση, αφού ο Ούκιτς δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι.

Κάπου εκεί, η παράσταση έλαβε τέλος! Ένα τρίποντο του Νίκου Παππά, ένα έμμεσο τρίποντο από τον Ρίβερς «καθάρισαν» τη νίκη (84-90 36').

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός κλήθηκε ν' αφήσει στην άκρη την κούραση και να κάνει το καθήκον του, πριν υποδεχτεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Παρά τα λάθη που έκανε σε κρίσιμα σημεία η «Ένωση» κατάφερε να πάει στην παράταση το παιχνίδι και παρά τον κουρασμένο Ούκιτς, έστειλε το παιχνίδι και στο δεύτερο πεντάλεπτο. Το... σκοτωμένο τρίποντο του Ούκιτς δεν χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στην κανονική περίοδο, το σουτ του στην α' παράταση ήταν αδύναμο και κάπου εκεί οι γηπεδούχοι τα... παράτησαν. Ο Καλάθης ισοφάρισε στη δεύτερη παράταση με επιθετικό ριμπάουντ (8-25 οι πόντοι από τα επιθετικά ριμπάουντ μέχρι τη δεύτερη περίοδο) και οι «πράσινοι» έτρεξαν σερί 0-16 στην δεύτερη παράταση.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: O Kρις Σίνγκλετον έβαλε υποψηφιότητα για MVP! Ο ψηλός του Παναθηναϊκού μάζεψε 37 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και πέτυχε 22 πόντους, μάζεψε 16 ριμπάουντ, έκλεψε 2 φορές και είχε 1 λάθος σε 38:02.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Νικ Καλάθης αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά... ήρωας για τον Παναθηναϊκό. Ο 28χρονος γκαρντ ήταν αυτός που ισοφάρισε σε 84-84 στην πρώτη παράταση, για να πάει το ματς στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο κι εκεί το «τριφύλλι» επισφράγισε τη νίκη. Συνολικά μέτρησε 14 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Από τη μία ο Μαυροειδής αστόχησε στα -16'' της πρώτης παράτασης (84-82) σε κρίσιμη βολή (84-82), από την άλλη ο Μάικλ Ντίξον απουσίασε από ακόμα ένα μεγάλο παιχνίδι.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Η δεύτερη παράταση! Η ΑΕΚ έμεινε από δυνάμεις και με σερί 0-16 ο Παναθηναϊκός τελείωσε το ματς. Μάλιστα, το επιμέρους σκορ της τελευταίας παράτασης ήταν 3-22.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το... εκρηκτικό κάρφωμα του Τσινέμελου Ελόνου στο 42-35.

ΤΙ ΞΕΧΝΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τον τραυματισμό του Νικ Καλάθη στο τέλος της τέταρτης περιόδου, που ευτυχώς μπήκε ξανά στην παράταση, ενώ η ΑΕΚ τα λάθη της τέταρτης περιόδου, τον εκνευρισμό του Λαρεντζάκη και το σουτ του Ούκιτς στο τέλος της α' παράτασης.

Τα δεκάλεπτα: 24-23, 42-41, 62-57, 77-77, 84-84 (παρ.), 87-106 (2η παρ.).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης