Νίκολς: «Κάνω τα μικρά πράγματα, αυτά που δεν δείχνει η στατιστική»

Νίκολς: «Κάνω τα μικρά πράγματα, αυτά που δεν δείχνει η στατιστική»

Ο Ντιμίτρις Νίκολς μίλησε στο gazzetta.gr για τη μεγάλη νίκη του Παναθηναϊκού στη Βιτόρια, τη δική του προσφορά στο παρκέ αλλά και για την επόμενη μέρα των «πρασίνων» στην EuroLeague.

Νίκολς: «Κάνω τα μικρά πράγματα, αυτά που δεν δείχνει η στατιστική»
Μπορεί να μην είναι εκείνος που θα κάνει το κάτι παραπάνω, μπορεί να μην είναι εκείνος που θα αποτελεί σημείο αναφοράς επί μονίμου βάσεως στα παιχνίδια του Παναθηναϊκού Superfoods, μπορεί να μην είναι εκείνος με το μεγαλύτερο «γκελ» στον κόσμο της ομάδας, ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό «γρανάζι» της «πράσινης» μηχανής κάνοντας πράγματα τα οποία δεν αποτυπώνονται στο χαρτί της στατιστικής...

Βλέποντας κάποιος τους αριθμούς από το παιχνίδι στη Βιτόρια, σίγουρα θα προσπεράσει αμέσως το όνομα του Ντιμίτρις Νίκολς, ο οποίος είχε μόλις 2 πόντους με 1/1 δίποντο και 2 ριμπάουντ. Κι όμως. Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι ήταν από τις πολυτιμότερους παίκτες των «πρασίνων» στο πρώτο δεκάλεπτο.

Το διάστημα, δηλαδή, που ο Παναθηναϊκός έχτισε τη διαφορά στο σκορ και η οποία έμελλε να αποδειχθεί καταλυτική για τη συνέχεια του ματς. Ο Αμερικανός φόργουορντ έκανε αυτά τα «μικρά πράγματα» στην άμυνα, έβγαλε ενέργεια και με την παρουσία του «γέμιζε» την «πράσινη» πεντάδα απέναντι στην Μπασκόνια που έδειχνε... τελείως χαμένη από την αντιμετώπιση της ελληνικής ομάδας.
Κλείσιμο

«Απλά προσπαθώ να δώσω ενέργεια στην ομάδα και να γίνομαι όσο το δυνατόν καλύτερος προκειμένου να τη βοηθήσω να κερδίζει. Αυτό είναι που μετράει. Μου αρέσει να κάνω τα μικρά πράγματα. Αυτά που δεν αποτυπώνονται στη στατιστική. Και αυτά ακριβώς προσπαθώ να δώσω στην ομάδα ώστε να φτάνουμε στις νίκες» ήταν η εξήγηση του Νίκολς στο gazzetta.gr θέλοντας να εξηγήσει τον δικό του ρόλο μέσα στην ομάδα: «Θέλαμε να παλέψουμε για κάθε κατοχή, για κάθε φάση. Μπορεί να μην αποτυπώνεται στη στατιστική, αλλά αυτά τα μικρά πράγματα είναι που κερδίζουν τα πρωταθλήματα» συμπλήρωσε.

«Το καλύτερο εκτός έδρας παιχνίδι»

Για την αναμέτρηση με τη Μπασκόνια και το μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού είπε ότι «αναμφισβήτητα ήταν το καλύτερο παιχνίδι μας φέτος εκτός έδρας και σίγουρα η μεγαλύτερη νίκη που έχουμε κάνει μακριά από το ΟΑΚΑ. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα γιατί ευελπιστώ να κάνουμε ακόμα μεγαλύτερες στα playoffs», ενώ όσον αφορά το ματς ανέφερε:

«είναι πολύ καλό να μπαίνεις δυνατά σε ένα ματς, να παίζεις καλή άμυνα, να αποκτάς ρυθμό και να μην αφήνεις τον αντίπαλο να αντισταθεί. Αυτό ήταν και το κλειδί για να φτάσουμε σε αυτή τη μεγάλη νίκη η οποία θα μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Ξέραμε πολύ καλά πόσο σημαντικό ήταν το συγκεκριμένο παιχνίδι για μας και γι' αυτόν τον λόγο έπρεπε να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν με την μεγαλύτερη αυτοσυγκέντρωση. Και σε ένα μεγάλο βαθμό το καταφέραμε. Η Μπασκόνια είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει καλά στην έδρα της, αλλά και εμείς από τη πλευράς μας μπήκαμε πολύ αποφασισμένοι για τη νίκη», ενώ στάθηκε και στο «νεκρό» διάστημα της ομάδας του στο τελευταίο δεκάλεπο:

«Κάναμε κάποια λάθη τα οποία προήλθαν από την κούραση και την έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης. Είναι κάτι που θα το διορθώσουμε όμως και στη συνέχεια θα πάμε πολύ καλύτερα».

«Ανυπομονώ για το ματς στο ΟΑΚΑ με την ΤΣΣΚΑ»

Ο Αμερικανός φόργουορντ στάθηκε και στη πιθανότητα να μπει ο Παναθηναϊκός στην τετράδα λέγοντας ότι «πραγματικά θα ήταν υπέροχο να τερματίσουμε στην 4η θέση και να πάρουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs. Ξέρω ότι είναι κάτι που το θέλουν και οι οπαδοί μας και οι οποίοι θα χαρούν πολύ εάν και εφόσον τα καταφέρουμε στο τέλος» ωστόσο σπεύδει να υπογράμμισε:

«Μέχρι τότε έχουμε καιρό. Προς το παρόν αυτό που μετράει είναι να βλέπουμε κάθε ματς ξεχωριστά. Πλέον αφήνουμε πίσω μας τη Μπασκόνια και κοιτάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Και δεν αναφέρομαι σε αυτό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, αλλά αυτό με την ΑΕΚ. Μετά από αυτό θα δούμε και την επόμενη αναμέτρηση για την EuroLeague».

Για το ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας είπε πως «ανυπομονώ για το ματς της Παρασκευής γιατί ξέρω ότι οι οπαδοί μας είναι ενθουσιασμένοι με αυτή τη νίκη και θα γεμίσουν το ΟΑΚΑ για να δημιουργήσουν και πάλι μια φανταστική ατμόσφαιρα. Είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης. Πραγματικά!» και σε ερώτηση για το γεγονός ότι στον πρώτο γύρο είχε κάνει εξαιρετικό ματς απέναντι στην πρώην ομάδα του, είπε:

«Απλά είμαι χαρούμενος που είμαστε σε καλύτερη θέση απ' ότι ήμασταν πριν από μερικές εβδομάδες. Εγώ από τη πλευρά μου δεν ξέρω αν θα κάνω ανάλογο παιχνίδι όπως αυτό του πρώτου γύρου, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα προσπαθήσω και θα δούμε τι θα γίνει. Το σημαντικό είναι η νίκη. Τίποτε άλλο δεν μετράει...»


Πηγή: www.gazzetta.gr
















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης