Ευρωλίγκα: Τα δύο καλεντάρια για την επόμενη σεζόν και η μεγάλη απόφαση!

Ευρωλίγκα: Τα δύο καλεντάρια για την επόμενη σεζόν και η μεγάλη απόφαση!

To Εurohoops αποκαλύπτει τα δύο καλεντάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή ενόψει της επόμενης σεζόν στην Ευρωλίγκα, την κρίσιμη απόφαση που θα ληφθεί τις επόμενες μέρες και όλα τα δεδομένα και πως αυτά επηρεάζονται από τον ψυχρό πόλεμο Eurocup – Champions League

Ευρωλίγκα: Τα δύο καλεντάρια για την επόμενη σεζόν και η μεγάλη απόφαση!
Την εποχή που η παρθενική Ευρωλίγκα στην ιστορία με 30 αγωνιστικές οδεύει προς το τέλος της κανονικής περιόδου, πρέπει να ληφθεί μια πολύ σημαντική και κρίσιμη απόφαση!

Την επόμενη σεζόν, ξεκινούν τα “παράθυρα” της ΦΙΜΠΑ με τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2019, που θα διεξαχθεί στη Κίνα! Οι προκριματικοί αγώνες των ομίλων έχουν οριστεί να γίνουν από 20 ως 28 του Νοέμβρη και από 19 ως 27 Φλεβάρη.

Και τα δύο διαστήματα είναι από Δευτέρες ως Τρίτες, που σημαίνει πως θεωρητικά, οι διεθνείς παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Ευρωλίγκας, δεν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν στα προκριματικά, ούτε να παίξουν σε εθνικά πρωταθλήματα, ούτε φυσικά στην Ευρωλίγκα.

Κλείσιμο
Που βρισκόμαστε τώρα; Έχουν ήδη γίνει δύο συσκέψεις για το θέμα και τις επόμενες μέρες, υπάρχει μια ακόμα, πιθανότατα η πιο καθοριστική, στη Βαρκελώνη. Εκεί, η Ευρωλίγκα από κοινού με τις ομάδες, πρέπει να λάβει την οριστική απόφαση στο ερώτημα: Θα υπάρχουν αγώνες για την Ευρωλίγκα τις ίδιες μέρες που έχει ορίσει τα προκριματικά η ΦΙΜΠΑ (σε αυτό το ενδεχόμενο τα ίδια τα κλαμπ πρέπει να αποφασίσουν αν θα παραχωρούν τους διεθνείς παίκτες τους στις εθνικές ή όχι…) ή όχι;

Τα δύο καλεντάρια

Αυτή τη στιγμή, η Ευρωλίγκα έχει δύο καλεντάρια, για τα οποία είναι ενήμερες όλες οι ομάδες. Το ένα αφορά το ενδεχόμενο να αποφασίσει μαζί με τις ομάδες, να μην ορίσει αγωνιστικές στα διαστήματα 20-28 Νοέμβρη και 19-27 Φλεβάρη. Εκεί είναι που το πρόγραμμα θα… συμπτυχθεί και θα ζορίσει πολύ!

Αν αποφασιστεί αυτό, το καλεντάρι θα έχει ως εξής: Η επόμενη Ευρωλίγκα της σεζόν 2017-18 θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη, δεν θα υπάρχει η “ανάσα” της μιας αγωνιστικής με διακοπή όπως φέτος και αντί για 5 διπλές αγωνιστικές μέσα στην χρονιά, θα έχουμε 7 διπλές αγωνιστικές.

Αυτό σημαίνει πως κάθε μήνα της κανονικής περιόδου από τον Οκτώβρη ως τον Απρίλη θα υπάρχει μια εβδομάδα με διπλή αγωνιστική…

Το δεύτερο καλεντάρι αφορά το ενδεχόμενο που Ευρωλίγκα και ομάδες αποφασίσουν να σταθούν απέναντι στην ΦΙΜΠΑ και να πάνε πια σε μετωπική σύγκρουση. Βάζοντας αγωνιστικές τις ίδιες μέρες που έχουν προγραμματιστεί τα “παράθυρα” των προκριματικών της ΦΙΜΠΑ. Σε αυτό το ενδεχόμενο, το πρόγραμμα θα είναι ίδιο με φέτος, αφού δεν αλλάζει τίποτα και έχουμε πάλι 30 αγωνιστικές κανονική περίοδο για 16 ομάδες.

Είναι πολύπλοκο και μια… αλυσίδα

Πιθανότατα πριν το φάιναλ φορ θα έχουμε τις οριστικές αποφάσεις και θα γνωρίζουμε ποια θα είναι η απόφαση της Ευρωλίγκας και των συλλόγων που την απαρτίζουν. Υπάρχουν συνεχώς ζυμώσεις και συζητήσεις και παρασκηνιακά.

Μην ξεχνάμε πως Ευρωλίγκα και ΦΙΜΠΑ βρίσκονται σε “πόλεμο” για το Eurocup και το Champions League και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως πέρα από την Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ που ανακοίνωσε επίσημα ότι θα αφήσει την διοργάνωση της ΦΙΜΠΑ και θα παίξει στο Eurocup την επόμενη σεζόν, το ίδιο σκέφτονται να κάνουν κι άλλες Γαλλικές ομάδες, αλλά και Ιταλικές.

Στην Ελλάδα προς το παρόν μόνο ο ΠΑΟΚ φαίνεται σίγουρος πως θα συνεχίσει στο Champions League και δεν… γλυκοκοιτάζει το Eurocup, ενώ η μεγάλη μάχη δίνεται για την Τουρκία!

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο αρκετές από τις 4 ομάδες που ήταν φέτος στο Champions League να προτιμήσουν το Eurocup για την επόμενη σεζόν κι αν συμβεί αυτό, θα είναι ένα τεράστιο πλήγμα και οικονομικά, αλλά και στο πρεστίζ για την ΦΙΜΠΑ.

Όλα αυτά τα θέματα όπως καταλαβαίνετε είναι αλληλένδετα και επηρεάζουν την τελική απόφαση για το καλεντάρι της Ευρωλίγκας την επόμενη σεζόν. Έγκυρες πληροφορίες του Eurohoops αναφέρουν πως οι ιθύνοντες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, θα αφήσουν την οριστική απόφαση στα χέρια των συλλόγων και για αυτό τους έχουν παρουσιάσει δύο καλεντάρια για το ένα ή το άλλο ενδεχόμενο και είναι έτοιμοι και για τα δύο ενδεχόμενα.

Έχει λογική η συγκεκριμένη τακτική από την πλευρά της Ευρωλίγκας. Γιατί; Επειδή δεν θα πιέσει τους συλλόγους, θα τους αφήσει να αποφασίσουν μόνοι τους και δύο τινά μπορούν να συμβούν.

Αν αποφασιστεί πως δεν θα υπάρξουν κενά τον Νοέμβρη και τον Φλεβάρη, σημαίνει πως όλες οι μεγάλες ομάδες είναι απέναντι στη ΦΙΜΠΑ και δεν θέλουν τα προκριματικά, οπότε η ΦΙΜΠΑ θα λάβει το μήνυμα ότι όχι μόνο η Ευρωλίγκα δεν συμφωνεί με αυτό, αλλά καμία από τις ομάδες που τροφοδοτούν με τους παίκτες τους, τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών.

Αν αποφασιστεί πως θα υπάρξουν κενά και η Ευρωλίγκα μαζί με τα κλαμπ, δεχτούν να περάσει το αίτημα της ΦΙΜΠΑ για διακοπή όταν παίζουν οι εθνικές στα προκριματικά, τότε οι ομάδες είναι εκείνες που όχι μόνο πρέπει να αποφασίζουν κάθε φορά αν θα αφήνουν τους παίκτες τους διαθέσιμους για τις εθνικές, αλλά πρέπει να βρουν τρόπο να δίνουν “ανάσες” στους πιο σημαντικούς γηγενείς παίκτες τους.

Που και θα επιβαρύνονται με εξτρά παιχνίδια μέσα στην χρονιά για τα προκριματικά και θα παίζουν όλη τη σεζόν σερί χωρίς διακοπή και με 7 διπλές αγωνιστικές, δηλαδή διπλή εβδομάδα κάθε μήνα συν τα εθνικά πρωταθλήματα…

Σε αυτό το δεύτερο ενδεχόμενο, μπορεί το καλεντάρι της Ευρωλίγκα να συμπτυχθεί και να γίνει ακόμα πιο ζόρικο για τους παίκτες και τις ομάδες από ότι φέτος, αλλά είναι σίγουρο πως θα προκληθεί πολύ μεγάλη τριβή και φθορά μεταξύ όλων των μεγάλων ομάδων στην Ευρώπη και της ΦΙΜΠΑ.

Αν δε κάποιες από αυτές αποφασίζουν να μην δίνουν τους μεγάλους γηγενείς παίκτες τους για τα προκριματικά (πχ με την αιτιολογία ότι είναι κουρασμένοι, ότι κάποια παιχνίδια είναι εύκολα ή ακόμα και το ότι δεν δέχονται να τους παραχωρήσουν, ενώ οι NΒers δεδομένα δεν θα αγωνίζονται με τις εθνικές μεσούσης της σεζόν) τότε οι κόντρες θα γίνουν ολοένα και μεγαλύτερες με τις εθνικές ομοσπονδίες όλων των χωρών να βρίσκονται εμπλεκόμενες και με θιγμένα συμφέροντα, στη μέση ενός ακόμα ψυχρού – μπασκετικού – πολέμου…

Πηγή:www.eurohoops.net
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης