Ο θεός Ζλάταν πρόσφερε το League Cup στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο θεός Ζλάταν πρόσφερε το League Cup στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Σουηδός επιθετικός είπε την τελευταία λέξη, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2 στο 87' - Μεγάλος πρωταγωνιστής για τη Σαουθάμπτον ο Γκαμπιαντίνι, που πέτυχε δύο γκολ

Ο θεός Ζλάταν πρόσφερε το League Cup στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Σε έναν καταπληκτικό τελικό στο Wembley οι Αγιοι γύρισαν το ματς από 2-0 σε 2-2 χάρη σε δύο γκολ του εκπληκτικού Μανόλο Γκαμπιαντίνι στον οποίο ακυρώθηκε και ένα ακόμα κανονικό, όμως το θαύμα το έκανε ο Σουηδός legend. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που είχε ανοίξει το σκορ με φαουλάρα, έγραψε στο 87' το τελικό 3-2 υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων που κατέκτησαν το 5ο League Cup της ιστορίας τους. Ηταν ο δεύτερος τίτλος στο Old Trafford για τον Ζοσέ Μουρίνιο έπειτα από εκείνον του Community Shield κόντρα στην Λέστερ και 24ος στην καριέρα του.

Η Γιουνάιτεντ μπήκε με σκορπό να ελέγξει το ματς και ο Πογκμπά ανάγκασε τον Φόρστερ σε επέμβαση στο 4' όμως η Σαουθάμπτον θα ήταν πιο ουσιαστική στο 11' αν δεν είχε ακυρωθεί κακώς το γκολ του Γκαμπιαντίνι ως οφσάιντ μετά το γύρισμα του Σεντρίκ Σοάρες από δεξιά. Μια στιγμή μαγείας του Ζλάταν αρκούσε για να ανοίξει το σκορ με τον 35χρονο να κάνει το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 19'. Οι Αγιοι αντέδρασαν καλά στο ματς και ανέλαβαν δράση, όπως έκανε όμως και ο Νταβίδ Ντε Χέα, ο οποίος σταμάτησε τους Γουόρντ-Πρόουζ (27') και Τάντιτς (32').

Κόντρα στη ροή του αγώνα όμως, στο 38', η Γιουνάιτεντ έβαλε και δεύτερο γκολ όταν οι Μάτα, Μαρσιάλ και Ρόχο συνδυάστηκαν και ο Λίνγκαρντ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 2-0. Η ομάδα του Πιέλ έβαλε το γκολ που άξιζε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν ο Γουόρντ-Πρόουζ γύρισε από δεξιά και ο Γκαμπιαντίνι πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα για το 2-1.
Κλείσιμο

Στο δεύτερο, η Σαουθάμπτον μπήκε δυνατά και απείλησε με το τρελό βολέ του Ρέντμοντ που έβγαλε ο Ντε Χέα, όμως στο ίδιο λεπτό ο Ισπανός keeper δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα σε αυτό του Γκαμπιαντίνι από το ύψους του πέναλτι (2-2). Η Γιουνάιτεντ έδειξε να παίρνει πλέον πιο σοβαρά την κατάσταση, ο Ζλάταν δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος στην άμυνα στο 59' αφού ο Φόρστερ απέκρουσε με τα πόδια και στο 63' η ομάδα του Μουρίνιο γλίτωσε την ολική ανατροπή καθώς η κεφαλιά του Οριόλ Ρομέου πήγε στο δοκάρι.

Στο τελευταίο κομμάτι η ομάδα του Μουρίνιο ήταν περισσότερο αυτή που προσπάθησε να δημιουργήσει και τελικά δικαιώθηκε. Στο 76' ο Λίνγκαρντ έκανε το βολέ ψηλά από εξαιρετική θέση και στο 84' ο Φόρστερ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Μαρσιάλ. Η φάση που έκρινε τον τελικό έγινε στο 87' όταν ο Ιμπραΐμοβιτς ξεκίνησε τη φάση, πήρε ξανά μπάλα για να βοηθήσει στο χτίσιμο της επίθεσης και στο τέλος της ήταν εκεί που έπρεπε για να κάνει γκολ την όμορφη σέντρα του Ερέρα (3-2).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαγί, Σμόλινγκ, Ρόχο, Ερέρα, Πογκμπά, Λίνγκαρντ (77' Ράσφορντ), Μάτα (46' Κάρικ), Μαρσιάλ (90' Φελαϊνί), Ιμπραΐμοβιτς.

Σαουθάμπτον (Κλοντ Πιέλ): Φόρστερ, Σοάρες, Στέφενς, Γιοσίντα, Μπερτράντ, Ρομέου, Ντέιβις (90' Τζέι Ροδρίγες), Γουόρντ-Πρόουζ, Τάντιτς (78' Μπουφάλ), Ρέντμοντ, Γκαμπιαντίνι (83' Λονγκ).

Πηγή: www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης