Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 67-64: Λύγισε στην Πόλη, κράτησε τη διαφορά!

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 67-64: Λύγισε στην Πόλη, κράτησε τη διαφορά!

Ο Ολυμπιακός για 34 λεπτά ήταν συγκλονιστικός κι έφτασε να προηγείται με 10 πόντους (50-60), αλλά στα τελευταία λεπτά πλήρωσε την κούραση και τις απουσίες (Σπανούλης, Γιανγκ) - Η Φενέρ με ένα σερί 15-0 προηγήθηκε με 65-60, αλλά στο φινάλε οι ερυθρόλευκοι κράτησαν το +9 με το οποίο είχαν κερδίσει στο ΣΕΦ

Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός 67-64: Λύγισε στην Πόλη, κράτησε τη διαφορά!
Ο Ολυμπιακός πλησίασε στην έβδομη εκτός έδρας νίκη του, αλλά η πίεση της Φενέρμπαχτσε τον… λύγισε και γνώρισε την ήττα με 67-64. Ο Ολυμπιακός έπαιξε αρκετά καλά σε πρώτη και τρίτη περίοδο, παρά τις απουσίες των Σπανούλη και Γιανγκ, και παρά το αποτέλεσμα, έκλεισε καλά το παιχνίδι, κρατώντας τη διαφορά σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων. Οι Πειραιώτες παρέμειναν στην τρίτη θέση και συνεχίζουν να αισθάνονται άνετα σε ό,τι αφορά το πλεονέκτημα της έδρας στα playoffs της Euroleague.

Με τον Έρικ Γκριν να ξεκινάει «καυτός» και με εφτά προσωπικούς του πόντους, ο Ουμπιακός προηγήθηκε με 5-12 (4’). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, σκλήρυναν την άμυνά τους, αλλά κυρίως βρήκαν τέσσερα εύστοχα σουτ πίσω από τα 6.75 (Ντατόμε και Ντίξον από δύο) κι έτσι ισοφάρισαν στους 22 πόντους με τη λήξη της πρώτης περιόδου.

Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς είχε βρει ρυθμό στην επίθεση και με 14 δικούς του πόντους η Φενέρμπαχτσε προηγήθηκε με 30-26 (13’), ενώ χαρακτηριστικό είναι πως σε αυτό το διάστημα τον είχαν μαρκάρει τέσσερις διαφορετικοί αμυντικοί (Γκριν, Ουότερς, Λοτζέσκι, Μάντζρης). Η άμυνα σε όλο το γήπεδο της τουρκικής ομάδας δυσκόλευε τον Ολυμπιακό ο οποίος δεν κατάφερνε να βρει αιφνιδιασμούς και στο 5 εναντίον 5 είχε προβλήματα στη δημιουργία (εξαίρεση ο Μάντζαρης). Εκτός των άλλων, οι Πειραιώτες αστοχούσαν και στις βολές που κέρδιζαν.

Κλείσιμο
Στο δεύτερο ημίχρονο οι ρόλοι μεταξύ των ομάδων άλλαξαν. Ο Ολυμπιακός με σπουδαία άμυνα έκλεινε κάθε δίοδο προς το δικό του καλάθι, με αποτέλεσμα η Φενέρμπαχτσε να βρει τους πρώτους της πόντους στο 13’. Την ίδια ώρα, ο Κώστας Παπανικολάου, με δύο συνεχόμενα σουτ τριών πόντων, ισοφάρισε και με ένα ακόμη από τα χέρια του Βαγγέλη Μάντζαρη προσπέρασε με 43-45 (27’). Με το χρόνο να κυλάει, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς ένιωθαν μεγαλύτερη πίεση και φυσικά ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να αφήσει κάτι τέτοιο ανεκμετάλλευτο και με κλέψιμο και κάρφωμα του Έρικ Γκριν και τρίποντο του Παπανικολάου πήγε στο +10 (46-56, 30’) η διαφορά.

Ήταν δεδομένη η αντίδραση της Φενέρ με την απίστευτη βοήθεια που είχε από τον κόσμο της. Παρά την αρχικά καλή άμυνα των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο Μπόμπι Ντίξον έριξε τη διαφορά στους 6 πόντους (54-60, 33’). Ο Ολυμπιακός ήταν ομάδα που πελαγοδρομούσε στην επίθεσή της, η πιεστική άμυνα της Φενέρ τον υποχρέωνε σε λάθη ή κακές επιλογές και οι γηπεδούχοι μείωσαν ακόμη περισσότερο ένα πεντάλεπτο πριν τη λήξη (58-60) και τα τρίποντα των Μπογκντάνοβιτς και Ντατόμε της έδωσαν και το προβάδισμα με 65-60 (38’). Από τη μία υπήρχε η νίκη κι από την άλλη η διατήρηση της διαφοράς των 9 πόντων. Ο Ολυμπιακός δεν άντεξε στην ενέργεια της τουρκικής ομάδας, όμως κράτησε τη διαφορά (+9) σε περίπτωση ισοβαθμίας.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Φενέρ έβγαλε περισσότερη ενέργεια στην τελευταία περίοδο, Στα στατιστικά ξεχωρίζει η ανωτερότητά της Φενέρμπαχτσε στις βολές (81%-71%), στα ριμπάουντ (38-31) και κυρίως στις δεύτερες επιθέσεις (14 επιθετικά αντί 6 του Ολυμπιακού).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς σε 33:52 είχε 27 πόντους (5/8δ., 3/5τρ., 8/9β.), 3 ριμπαόυντ, 4 ασίστ, 2 λάθη κι ένα κλέψιμο.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Ο Ματ Λοτζέσκι σε 23’ είχε 4 πόντους με 0/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 1/2 βολές. Δεν βοήθησε καθόλου ο Αμερικανός.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Ο Ολυμπιακός  σκόραρε 8:35 πριν τη λήξη του ματς με τον Γκριν (50-60) και ξαναβρήκε πόντους 1:34 πριν τη λήξη με βολές του Παπανικολάου. Σε αυτό το διάστημα η Φενέρ έτρεξε σερί 15-0 και ουσιαστικά πανηγύρισε τη νίκη.

ΑΦΑΝΗΣ «ΗΡΩΑΣ»: Ο Τζίτζι Ντατόμε τελείωσε με 17 πόντους, 6 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα κι ένα λάθος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στην δεύτερη περίοδο ξεχώρισαν δύο συνεχόμενα κοψίματα του Έκπε Γιούντο. Το ένα στον Λοτζέεσκι και το άλλο στον Ουότερς.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός την επιθετική καθίζηση της τελευταίας περιόδου.

Η Φενέρμπαχτσε το άγχος που ένιωσε με τις βιαστικές προσωπικές επιθέσεις όταν έγινε το σκορ 50-60.

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 40-34, 47-56, 67-64


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης