Σάλκε-ΠΑΟΚ 1-1: Αντίο στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι (βίντεο)

Σάλκε-ΠΑΟΚ 1-1: Αντίο στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι (βίντεο)

Με την πρόκριση να είχε κριθεί από την Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τη Σάλκε, είχε τις ευκαιρίες του για μια νίκη γοήτρου και με το 1-1 αποχαιρέτισε για φέτος τις ευρωπαϊκές βραδιές! - Μεγάλες επεμβάσεις από Γλύκο

Σάλκε-ΠΑΟΚ 1-1: Αντίο στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι (βίντεο)
Τα καλύτερα για τον ΠΑΟΚ έρχονται. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το κατάλαβαν όλοι όσοι βρέθηκαν στην «ΑουφΣάλκε Αρένα». Εδειξαν να το γνωρίζουν οι 4.000 και πλέον πιστοί οπαδοί του, που παρά το 0-3 του πρώτο αγώνα, τον ακολούθησαν στη Γερμανία.

Πόσο «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ αυτό το 0-3 πριν από μια εβδομάδα στην Τούμπα; Ειδικά, αυτό το παθητικό και κάκιστο τελευταίο οκτάλεπτο, όταν η Σάλκε μετέτρεψε μια απλή νίκη με 0-1 σε εκτός έδρας θρίαμβο.

Εκεί, κρίθηκαν όλα. Ο «Δικέφαλος» ήταν σίγουρο ότι θα πουλούσε ακριβά το τομάρι του στην «ΑουφΣάλκε Αρένα». Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να πάρει πολλά περισσότερα από μια τιμητική ισοπαλία.
Κλείσιμο

Γιατί το 1-1 αδικεί τον ΠΑΟΚ, που ήταν ο κυρίαρχος της αποψινής βραδιάς. Αλλης μιας ευρωπαϊκής βραδιάς που θα μνημονεύεται, έστω κι αν ο «Δικέφαλος» για τέταρτη φορά αποκλείστηκε στη φάση των «32» του Europa League.

ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΟ «3-5-2» ΑΠΟ ΙΒΙΤΣ

Στα λόγια έμειναν οι δύο προπονητές. Ο μεν Μάρκους Βάιντσιρλ σ’ ότι αφορά έξι και επτά αλλαγές, κατεβάζοντας μια κανονική ενδεκάδα, ο δε Βλάνταν Ίβιτς σ’ ότι αφορά ένα πιθανό 4-3-3, που ακουγόταν  λογικό με δεδομένες τις απουσίες των Βαρέλα, Μάτος και Λέοβατς.

Όμως,  εμπιστεύτηκε τον νεαρό Αχιλλέα Πούγγουρα, παρέταξε και πάλι ένα 3-5-2, με τριάδα τους Μαλεζά, Κρέσπο και Πούγγουρα, τους Κίτσιου και Μυστακίδη στα δύο άκρα, Σάχοφ και Τσίμιροτ ως αμυντικά χαφ, «δεκάρι» τον Ουάρντα και στην επίθεση τους Κάμπος και Κουλούρη.

Η Σάλκε ξεκίνησε το ματς με την γνωστή διάταξη, «3-5-2», με τον Μπενταλέμπ να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Κλας Γιαν Χούντελααρ να είναι στην «φροντ λάιν» των «βασιλικών μπλε» δίδυμο με τον Τσούπο Μοτίνγκ.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ 45ΛΕΠΤΟ

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον ΠΑΟΚ. Με τον Ευθύμη Κουλούρη να αστοχεί από κοντά. Ήταν το 16ο λεπτό, με την ελληνική ομάδα να έχει μπει καλά. Ο Γλύκος είπε «όχι» στον Νάλντο, που με καρφωτή κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, απείλησε την εστία των ασπρόμαυρων.

Το λεπτό που άλλαξε τη ροή του αγώνα ήρθε μεταξύ 22’ και 23’. Αρχικά, ο «Δικέφαλος» ζήτησε και θα μπορούσε να πάρει το πέναλτι σε ανατροπή του Μυστακίδη. Και στην κόντρα δέχθηκε το γκολ!

Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο μηδέν για 22 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα, μέχρι την στιγμή που η μπάλα από το πόδι του Αλεσάντρο Σεπφ κατέληξε στα δίχτυα του Παναγιώτη Γλύκου. Όλα τα λεφτά ήταν η εξαιρετική κίνηση του Τσούπο Μότινγκ και η μπαλιά του προς τον Σεπφ. Όμως, πριν συμπληρωθεί το 25ο λεπτό, ο «Δικέφαλος»  ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γιάννης Μυστακίδης έκανε την σέντρα από τα αριστερά, στην πορεία της μπάλας κινήθηκαν Κουλούρης και Νάστασιτς, με τον κεντρικό αμυντικό της Σάλκε να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ήταν εμφανές ότι οι παίκτες του Ίβιτς μπήκαν χωρίς άγχος να παίξουν μπάλα κι ότι έβγαινε… Και είχε κι άλλες καλές στιγμές. Πρώτα με τον Μυστακίδη (28’) και ακολούθως με τον Κουλούρη (32’), ωστόσο και οι δύο σημάδεψαν τους… φανατικούς της Σάλκε κι όχι την εστία του Φέρμαν.

Εκτός από την αστοχία, ο ΠΑΟΚ είχε να αντιμετωπίσει και τους Ιταλούς ρέφερι. Στο 39’σε μια οριακή φάση ο δεύτερος βοηθός Ματέο Πασέρι σήκωσε με καθυστέρηση, καθώς δεν ήταν σίγουρος, το σημαιάκι και δεν μέτρησε ποτέ το γκολ από τον Κουλούρη,

Η Σάλκε ξαναφάνηκε στο γήπεδο με την σουτάρα από τα 25 μέτρα του Μπενταλέμπ, που έφυγε ελάχιστα πάνω από το δοκάρι του Γλύκου, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες (1-1) στα αποδυτήρια.

Ο ΠΑΟΚ ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗ ΣΑΛΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΑΙΝΤΣΙΡΛ

Με το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου και την εικόνα των δύο ομάδων στο χορτάρι της «ΑουφΣάλκε Αρένα», ο Μάρκους Βάιντσιρλ έδειξε ότι άρχισε να ξανασκέφτεται το πως θα περιορίσει τον ΠΑΟΚ. Στο 55’ έριξε στο γήπεδο τον Λέον Γκορέτσκα σε μια προσπάθεια να συμμαζέψει τα πράγματα στη μεσαία γραμμή

Ο Ίβιτς απάντησε με την είσοδο του Πέδρο Ενρίκε στο 62’ αντί του Γιάννη Μυστακίδη, που αποχώρησε με ενοχλήσεις, με την πρώτη καλή στιγμή του «Δικεφάλου» να έρχεται από τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό στο 69ο λεπτό, αλλά το σουτ του να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Φέρμαν.

Η δεύτερη κίνηση του Σέρβου τεχνικού του ΠΑΟΚ ήταν η είσοδος στο παιχνίδι του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αντί του Ουάρντα, με τον Ολλανδό να αγγίζει κι αυτός στο 71’ το γκολ.

 Θα είχε πλάκα να έκανε είτε ο Πέδρο Ενρίκε, είτε ο Μπίσεσβαρ το 1-2…

Στο 83’ ο Γλύκος διόρθωσε το δικό λάθος στη φάση με τον Γκορέτσκα, ενώ στο 85’ ο Πούγγουρα έσωσε πάνω στη γραμμή το αδύναμο σουτ του Κολάσινατς.

Η τελευταία καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήταν με την κεφαλιά του Πούγγουρα, που μπλόκαρε ο Φέρμαν στο 90ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις η Σάλκε έφτασε κοντά στο 2-1 με το σουτ του Γκορέτσκα στο δοκάρι και την εντυπωσιακή απόκρουση του Γλύκου στην κεφαλιά του Χέβεντες.

MVP: Ο Αμρ Ουάρντα ήταν ένα πραγματικό «δεκάρι» που στη μέρα του μοίρασε σωστά την μπάλα και καθοδήγησε επιθετικά τον ΠΑΟΚ.

Στο ύψος του: Ο Αχιλλέας Πούγγουρας δεν μάσησε από το βάρος της αναμέτρησης. Ήταν από τους κορυφαίους του «Δικεφάλου».

Ο αδύναμος κρίκος: Ίσως να είναι, υπό προϋποθέσεις, ο Τζάλμα Κάμπος, που δεν είχε κυρίως και πάλι σωστές επιλογές στην τελική ενέργεια.

Η γκάφα: Η κάκιστη επιστροφή των παικτών του ΠΑΟΚ στη φάση του 1-0 για τη Σάλκε. Με τον Τσούπο- Μοτίνγκ να πιάνει στον ύπνο την ελληνική άμυνα.

Το «στραγάλι»: Ο ΠΑΟΚ έχει δικαιολογημένα παράπονα από τον Ιταλό Λούκα Μπάντι. Μιλάμε για τη φάση του 22ου λεπτού και το πέναλτι που θα μπορούσε να δώσει, αλλά δεν έδωσε, στην ανατροπή του Μυστακίδη.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Ο «Δικέφαλος» αδίκησε τον εαυτό του με το 0-3 του πρώτου αγώνα. Κι αυτό φάνηκε πεντακάθαρα στο δεύτερο παιχνίδι με τη Σάλκε στην «ΑουφΣάλκε Αρένα». Για κοντά 80 λεπτά οι ασπρόμαυροι κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και ασφαλώς τους αδικεί το 1-1 και ο αποκλεισμός από τους «16».

ΣΑΛΚΕ: Φάρμαν, Χέβεντες, Γιοχάνες, Κολάσινατς, Μέγιερ, Μπενταλέμπ (84’ Κέρερ), Τσούπο Μότινγκ (55’ Γκορέτσκα), Σεπφ, Χούντελααρ, Νάλδο (72’ Μπαντστούμπερ), Νάστασιτς.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Κουλούρης, Μυστακίδης (62’ Πέδρο Ενρίκε), Σαχόφ, Πούγγουρας, Κάμπος (78’ Πέλκας), Ουάρντα (68’ Μπίσεσβαρ).



Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης