Πανδαισία: Σίτι-Μονακό 5-3, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-4

Πανδαισία: Σίτι-Μονακό 5-3, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-4

Δύο αγώνες, 14 γκολ και μια βραδιά που κάθε φίλος του ποδοσφαίρου θα ήθελε να μην τελειώσει ποτέ – Στο Μάντσεστερ, η Σίτι και η Μονακό πρωταγωνίστησαν στο κορυφαίο ματς της χρονιάς, με συνεχείς ανατροπές (1-0, 1-2, 2-3, 5-3) – Στο Λεβερκούζεν η Ατλέτικο ήταν ανώτερη, προηγήθηκε 0-2 στο ημίχρονο, αλλά οι πεισματάρηδες Γερμανοί μείωσαν σε 2-3 για να «καθαρίσει» ο Τόρες

Πανδαισία: Σίτι-Μονακό 5-3, Λεβερκούζεν-Ατλέτικο 2-4
Είναι από τις βραδιές που καταλαβαίνει κι ο πλέον αδαής γιατί το Champions League έχει εξελιχθεί στην κορυφαία διασυλλογική ποδοσφαιρική διοργάνωση. Μια βραδιά αστέρων, ένα ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που διήρκησε δυστυχώς μόνο 90 λεπτά.

Στο Μάντσεστερ η Μονακό, βρέθηκε να χάνει με 1-0, αλλά μέχρι το 75' ήταν μπροστά με 2-3 και είχε χάσει και πέναλτι, αλλά η Σίτι στην πρώτη της εμφάνιση που θύμισε ομάδα Γκουαρδιόλα έφερε το ματς τούμπα και πήρε τη νίκη με 5-3!

Στο Λεβερκούζεν δεν είχαμε το ίδιο σασπένς, καθώς η Ατλέτικο προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο, αλλά με τους Γερμανούς ποτέ δεν μπορείς να μείνεις ήσυχος και η Μπάγερ μείωσε στο 68' σε 2-3, όμως ο Φερνάντο Τόρες με καταπληκτική κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

Μάντσεστερ Σίτι – Μονακό 5-3
(26' Στέρλινγκ, 58', 71' Αγουέρο, 77' Στόουνς, 82' Σανέ-32', 61' Φαλκάο, 40' Mπαμπέ)

Σε ένα από τα καλύτερα ματς της διοργάνωσης, η Σίτι έκανε τη μεγάλη ανατροπή, επικράτησε 5-3 της εξαιρετικής Μονακό και βρίσκεται κοντά στην πρόκρισή της στα προημιτελικά!
Κλείσιμο

Στο ωραιότερο παιχνίδι της φετινής διοργάνωσης, σε ένα από τα συναρπαστικότερα της ιστορίας του Champions League, Σίτι και Μονακό έκαναν τα πάντα! Γκολ, ευκαιρίες, χαμένα πέναλτι, πάθος και στο τέλος... Πεπ Γκουαρδιόλα! Η Μάντσεστερ επικράτησε 5-3 των Γάλλων στο μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία των πρώτων αγώνων σε νοκ άουτ στη διοργάνωση. Οι Πολίτες πέτυχαν για δεύτερη φορά στο Champions League πέντε τέρματα (5-2 την ΤΣΣΚΑ τον Νοέμβριο του 2013), ενώ οι Μονεγάσκοι δέχθηκαν πέντε γκολ για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία. 

Εντυπωσιακό ξεκίνημα, φουλ ρυθμός και... Μονακό γεμάτη αυτοπεποίθηση. Οι Γάλλοι πίεσαν ψηλά και στο 19' είχαν την πρώτη καλή φάση, αλλά η κεφαλιά του Γκλικ κατέληξε άουτ. Η Σίτι ανέβηκε μετά το 20ο λεπτό κι έξι λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ. Σέντρα του Σανέ, προβολή του Στέρλινγκ με τη Μονακό να... φωνάζει ακόμα για οφσάιντ! Οι Γάλλοι δεν επηρεάσθηκαν κι έξι λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση. Ο Φαμπίνιο έκανε ιδανική σέντρα και ο Φαλκάο με ιδανική κεφαλιά σημείωσε το 1-1.

Εξαιρετικός ρυθμός στο ματς και δυο λεπτά αργότερα η Σίτι φώναξε έντονα για πέναλτι. Ο Αγουέρο έπεσε από το μαρκάρισμα του Σούμπασιτς, αλλά ο διαιτητής.... μάλλον σωστά δεν έδειξε παράβαση. Εξάλλου, στην εξέλιξη της φάσης οι Μονεγάσκοι είχαν νέα φάση για να σκοράρουν, αλλά ο Μπαπέ έστειλε τη μπάλα άουτ. Το απίθανο σκηνικό συνεχίστηκε και στο 42' από την υπέροχη ασίστ του Φαμπίνιο ο Μπαπέ πέτυχε το 2-1. Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους Γάλλους στην επανάληψη και στο 50' ο Φαλκάο κέρδισε πέναλτι από τον Οταμέντι. Ο Κολομβιανός ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ήταν άσχημη, πολύ άσχημη και ο Καμπαγέρο κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι.

Η απάντηση της Σίτι ήρθε οκτώ λεπτά αργότερα! Τρελή κούρσα του Στέρλινγκ, πάσα στον Αγουέρο και γκάφα του Σούμπασιτς για το 2-2. Η Μάντσεστερ όμως δεν ξέρει να αμύνεται και στο 61' ήρθε νέο χτύπημα. Ο Φαλκάο έκανε πλάκα στον Στόουνς, πλάσαρε υποδειγματικά σημειώνοντας το 3-2! Ηταν το δεύτερο του γκολ στο ματς, όσα είχε πετύχει με τη Μάντσεστερ σε... 15 παιχνίδια!

Ο Ζαρντίμ δεν... πάγωσε ποτέ το ρυθμό της ομάδας του, έκανε το ολέθριο λάθος να κρατήσει τη Μονακό ψηλά και το πλήρωσε! Απίθανη αντεπίθεση της Σίτι και μια τρελή – τρελή ανατροπή έριξε στο καναβάτσο τους Γάλλους! Στο 71' ο Αγουέρο με άψογο τελείωμα πέτυχε το 3-3, στο 77' ο Στόουνς με προβολή διόρθωσε τις... γκάφες του, ενώ στο 82' ο Σανέ διαμόρφωσε το 5-3!


Πηγή:www.gazzetta.gr


Μπάγερ Λεβερκούζεν – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-4
(48' Μπελαραμπί, 68' Σάβιτς αυτ. - 17' Σαούλ, 25' Γκριεζμάν, 59' Γκαμεϊρό πεν., 86' Τόρες)

Κυνικοί, άκρως δολοφονικοί μπροστά, οι Ροχιμπλάνκος διέλυσαν 2-4 την Λεβερκούζεν στην Γερμανία και έχουν στο τσεπάκι τους το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Η Ατλέτικο δεν παίζει μόνο άμυνα. Με τη διαφορά πως όταν αποφασίζει να κάνει το παιχνίδι της μπροστά, μπορεί να έχει ευστοχία αντίστοιχη μπασκετικών βολών. Η ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε πέρασε με ξεκάθαρη ανωτερότητα από την «Μπάι Αρένα», διέλυσε την Λεβερκούζεν με 2-4 και θα μπορούσε να έχει βάλει ακόμα τόσα. Είχε δύο δοκάρια, καθαρές ευκαιρίες και έναν ιδιαίτερο κυνισμό, ο οποίος την οδηγεί ουσιαστικά στην επόμενη φάση.

Οι Μαδριλένοι έκαναν την τέλεια εμφάνιση ειδικά στο α' μέρος. Αμύνθηκαν αλάνθαστα και χτύπησαν με τρελή αποτελεσματικότητα αν και είχαν και τη βοήθεια της άμυνας των γηπεδούχων που πελαγοδρομούσε. Στο 12' άγγιξαν το 0-1, όταν στη σέντρα του Φιλίπε Λουίς ο Βέντελ με στραβοκλωτσιά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της ομάδας του και ενώ στη φάση είχε προηγηθεί απόκρουση του Λένο σε σουτ του Γκριεζμάν.

Πέντε λεπτά αργότερα όμως ο Σαούλ έγραψε με υπέροχο αριστερό φαλτσαριστό από δεξιά στο απέναντι παραθυράκι, κρεμώντας τον Λένο. Στο 25' ήρθε και το δεύτερο. Ο Ντράγκοβιτς έκανε μεγάλο τσαφ αντί για διώξιμο, ο Γκαμεϊρό κάλπασε και αφού τράβηξε πάνω του τους δύο αμυντικούς, έδωσε πάρε βάλε στον αμαρκάριστο Γκριεζμάν.

Τρεις διαδοχικές ευκαιρίες σε ένα λεπτό (29') είχε η Λεβερκούζεν για να απαντήσει, αλλά στην καλύτερη εξ αυτών ο Μογιά απογειώθηκε στο σουτ του Καμπλ. Οι Γερμανοί στάθηκαν τυχεροί στο 33', καθώς ο Λένο έβγαλε με τον αγκώνα το εξ επαφής πλασέ του Γκριεζμάν, που έκανε τρομερή εμφάνιση, έφτασε τα 13 γκολ και έγινε ο κορυφαίος σκόρερ της Αλέτικο σε Πρωταθλητριών/ Champions League, ξεπερνώντας τον θρυλικό Λουίς Αραγονές.

Στην επανάληψη οι Γερμανοί πήραν πρωτοβουλίες και μείωσαν άμεσα, με τον Μπελαράμπι (48') να ξεκινάει και να ολοκληρώνει με κοντινό πλασέ τον ωραίο συνδυασμό. Δύο λεπτά αργότερα ο Γκαμεϊρό σημάδεψε τη συμβολή των δοκαριών και στο 57' κέρδισε πέναλτι, αφού έκανε ποδιά στον τραγικό Ντράγκοβιτς, εκείνος τον τράβηξε εκτός περιοχής (αλλά συνέχισε να τραβάει και εντός). Ο Γάλλος φορ εκτέλεσε εύστοχα και έκλεισε τη βραδιά του με γκολ, ασίστ και κερδισμένο πέναλτι.

Στο 68' όμως οι Ασπιρίνες ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Στην παράλληλη σέντρα ο Μογιά έστειλε την μπάλα στο γόνατο του Σάβιτς και αυτή κατέληξε στα δίχτυα. Η πίεση συνεχίστηκε και ο Φιλίπε Λουίς έσωσε στη γραμμή το σουτ του Ερνάντες. Κόντρα στη ροή όμως ήρθε και το τέταρτο για τους φιλοξενούμενους. Ο Βρσάλικο έκανε τη συστημένη (86') και με τέλεια κεφαλιά δοκάρι και μέσα ο Φερνάντο Τόρες στην πρώτη φορά που ακούμπησε την μπάλα στο ματς, έβαλε το 20ο του στο θεσμό (σ.σ.: 3ος Ισπανός μετά τους Ραούλ 71, Μοριέντες 33).

Ετσι η Ατλέτικο έβαλε καρέ εκτός έδρας στο σεντόνι για πρώτη φορά μετά το 1996 (1-4 στην Βίτσεβ Λοτζ) και μπορεί να σκέφτεται τα προημιτελικά, μιας και στις 22 φορές που νίκησε εκτός σε νοκ άουτ στην Ευρώπη, πέρασε σε όλες. Πόσο μάλλον που το 2-4 γενικότερα σε 31 φορές έχει ανατραπεί μόλις σε μία (1984 η Μετς την Μπαρτσελόνα).

* Ο μεσοεπιθετικός της Λεβερκούζεν, Κάι Χάβερτς σε ηλικία 17 ετών και 255 ημερών έγινε ο τέταρτος νεότερος που έπαιξε βασικός σε νοκ άουτ ματς του Champions League μετά τους Μπόγιαν, Ντράξλερ, Αλάμπα!

* Ο Τσιτσαρίτο έπιασε με 45 ματς στο Champions League τον άλλον κοορυφαίο Μεξικανό στο θεσμό, Ράφα Μάρκες!

* Ο Γκάμπι δέχτηκε κάρτα και χάνει τη ρεβάνς!

Λεβερκούζεν (Ρόγκερ Σμιντ): Λένο, Τοπράκ, Ντράγκοβιτς, Χένρικς, Βέντελ, Αράνγκις, Καμπλ, Μπελαραμπί (66' Πογιάνπαλο), Χάβερτς (56' Φόλαντ), Μπραντ (87' Μπέιλι), Ερνάντες
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγο Σιμεόνε): Μογιά, Χιμένες, Σάβιτς, Βρσάλικο, Φιλίπε Λουίς, Γκάμπι, Σαούλ, Κόκε, Καράσκο (77' Κορέα), Γκριεζμάν (77' Τόρες), Γκαμεϊρό (70' Τόμας).



Πηγή:www.gazzetta.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης