Ντίνο Ράτζα: «Δεν μου αρέσει η νέα EuroLeague»!

Ντίνο Ράτζα: «Δεν μου αρέσει η νέα EuroLeague»!

Ο παλαίμαχος άσος εξήγησε τους λόγους που δεν ενθουσιάζεται με τη νέα EuroLeague και ξεκαθάρισε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ δεν μπορεί να πλησιάσει το ΝΒΑ

Ντίνο Ράτζα: «Δεν μου αρέσει η νέα EuroLeague»!
Από τότε που ψήλωσε απότομα κι άγγιξε τα 210 εκατοστά, αναγκάζοντας τον Μόκα Σλάβνιτς να ασχοληθεί με την περίπτωσή του, ο Ντίνο Ράτζα αποφάσισε ότι το μπάσκετ θα γινόταν η ζωή του. Στα 49 του χρόνια, ο μεγάλος Κροάτης έχει κάθε δικαίωμα... δια να ομιλεί σχετικά με τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ως ένας από τους καλύτερους ψηλούς που πέρασαν ποτέ από τα μέρη μας.

Ο βετεράνος σέντερ έδωσε το παρών στην κλήρωση των νοκ-άουτ αγώνων στο Basketball Champions League της FIBA ως επίτιμος προσκεκλημένος ενώ αναφέρθηκε στο νέο φορμάτ της EuroLeague, εξηγώντας στο «Nezavisne novine» πως: «δεν μου αρέσουν οι αλλαγές. Δεν νομίζω ότι μια κλειστή λίγκα κάνει καλό στο άθλημα. Είναι λάθος να νομίζουμε ότι το ευρωπαϊκό μπάσκετ πλησιάζει το ΝΒΑ! Το ΝΒΑ είναι μια πηγή εσόδων ενώ όλοι ονειρεύονται να παίξουν στην καλύτερη λίγκα του πλανήτη». 

Παράλληλα ο Ράτζα μπήκε στη διαδικασία να συγκρίνει το σύγχρονο μπάσκετ με αυτό της εποχής του. «Το μπάσκετ σήμερα δεν είναι όπως ήταν πριν από 20-25 χρόνια. Επιμένω ότι τα παιδιά σήμερα δεν απολαμβάνουν το μπάσκετ. Όλα γίνονται για το χρήμα. Τα παιδιά 23-28 ετών που μεγαλώνουν μπασκετικά στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν μένουν πλέον εδώ αλλά προτιμούν να παίξουν στο εξωτερικό».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης