Σφαιρόπουλος: «Έχουμε έξτρα κίνητρο απέναντι στη Μπασκόνια»

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε έξτρα κίνητρο απέναντι στη Μπασκόνια»

Σύνθημα άμεσης ανασύνταξης που θα φέρει τη νίκη απέναντι στη Μπασκόνια από τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα του Ολυμπιακού με τους Βάσκους στο ΣΕΦ

Σφαιρόπουλος: «Έχουμε έξτρα κίνητρο απέναντι στη Μπασκόνια»
Ομάδα με πολύ καλό ρόστερ και πολλούς παίκτες που μπορούν να βγουν «μπροστά» επιθετικά χαρακτήρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τη Μπασκόνια, στη συνέντευξη Τύπου του αυριανού αγώνα του Ολυμπιακού για την 18η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. 

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας, έκανε αναφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, χαρακτήρισε κλειδί την άμυνα και εστίασε στο ότι η ομάδα του θα πρέπει να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την ισορροπία της ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. 

Παράλληλα, χαρακτήρισε τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό Superfoods, έξτρα κίνητρο για αντίδραση της ομάδας στο αυριανό παιχνίδι. 

Κλείσιμο
Αναλυτικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για: 

-τον αυριανό αγώνα με τη Μπασκόνια: 
«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ καλή ομάδα που είναι ψηλά στη βαθμολογία. Τα αποτελέσματά της μόνο τυχαία δεν είναι. Έχει πολύ καλό ρόστερ, με πέντε παίκτες που έχουν περάσει από το ΝΒΑ και έχουν ποιότητα σαν ομάδα. Έχει πολύ καλό ρυθμό το τελευταίο διάστημα. Με αθλητικούς παίκτες που σκοράρουν πολύ. Έχουν τουλάχιστον επτά-οκτώ παίκτες που βγαίνουν μπροστά. Πρέπει να δείξουμε προσήλωση στην άμυνα για να σταματήσουμε τα εύκολα καλάθια τους στον αιφνιδιασμό. Στην επίθεσή μας πρέπει να λειτουργήσουμε ομαδικά και να παίξουμε έξυπνα. Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι, πρέπει να ακολουθήσουμε όσα έχουμε δουλέψει για να είμαστε έτοιμοι». 

-το αν θα πάει το σκορ ψηλά όπως στο πρώτο παιχνίδι: 
«Έτσι όπως πήγε το ματς του πρώτου γύρου το νικήσαμε από την επίθεση. Δε μπορείς όμως να ποντάρεις πάντα σε μία τόσο καλή ημέρα επιθετικά. Είναι σημαντικό αν το καταφέρουμε, αλλά η φιλοσοφία μας είναι να πηγαίνουμε το ματς στο ρυθμό μας από την άμυνα. Μετά από αυτό θα θέλαμε να έχουμε καλό ρυθμό και στην επίθεση». 

-το αν υπήρξαν διδάγματα από την ήττα στο κύπελλο 
«Πάντα από κάθε παιχνίδι κερδίζεις πράγματα είτε νικάς είτε χάνεις. Εννοείται πως θέλουμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι παίξαμε με τον Παναθηναϊκό». 

-το αν οι τραυματισμοί έχουν αντίκτυπο στον επιθετικό ρυθμό της ομάδας: 
«Το να λειτουργείς καλά στην επίθεση πολλές φορές είναι και θέμα ημέρας. Πολλές φορές υπάρχει καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά όχι καλά ποσοστά. Δουλεύουμε πολύ στην επίθεση και θέλουμε να λειτουργούμε ομαδικά και με υπομονή. Σίγουρα όταν έχεις τραυματισμούς βγαίνεις από το ρυθμό αλλά δε νομίζω πως πρέπει να στεκόμαστε εκεί γιατί έχουμε παίκτες που μπορούν να αναπληρώσουν τα κενά» . 

-τις διαφορές που παρουσιάζει ο Ολυμπιακός στην ισορροπία του σε άμυνα και επίθεση στις εντός με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις: 
«Πρέπει να βελτιώσουμε την ισορροπία ανάμεσα στην επίθεσή μας και την άμυνά μας. Να μην έχουμε τόσα πολλά κενά διαστήματα ή να είναι η άμυνά μας πολύ δυνατή σε αυτά για να μας κρατάει στο παιχνίδι. Πολλές φορές δεν είναι εύκολο να λειτουργούν συνδυαστικά αυτά τα δύο. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και όταν χάνουν ένα σουτ, απογοητεύονται και αυτό τους στοιχίζει στην άμυνα. Αυτό όμως δε πρέπει να συμβαίνει. Η άμυνα είναι άμυνα και η επίθεση, επίθεση». 

-το αν το αυριανό παιχνίδι είναι από τα λεγόμενα «κυκλωμένα»: 
«Δεν υπάρχει κυκλωμένο παιχνίδι όταν είσαι στον Ολυμπιακό. Σε όλα πρέπει να μπαίνεις για τη νίκη, άρα υπό κάποια έννοια όλα είναι… κυκλωμένα». 

-το αν περιμένει να αντιδράσει η ομάδα όπως το έκανε με καλά σερί μετά τις «κακές» ήττες από Γαλατάσαραϊ και Μακάμπι: 
«Αλήθεια είναι αυτό, ο αποκλεισμός μας από το κύπελλο, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για μας απέναντι στη Μπασκόνια».
Πηγή:www.sport-fm.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης