ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-0: Μεγάλο τρίποντο στο... βούρκο

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-0: Μεγάλο τρίποντο στο... βούρκο

Το γκολ του Μιχαήλ σε ένα γήπεδο-βούρκο, όχι μόνο κράτησε τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 5άδα, αλλά έχει και ιστορική σημασία αφού για πρώτη φορά από το 1983 (σε επίπεδο Α΄εθνικής) ο Πανιώνιος φεύγει ηττημένος (1-0) από τους Ζωσιμάδες!

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-0: Μεγάλο τρίποντο στο... βούρκο
Ο ΠΑΣ Γιάννινα σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο που δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο αξιώσεων, να επικρατήσει με το γκολ του Μιχαήλ του Πανιωνίου και πλέον μπήκε ξανά γερά στην διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη πεντάδα βάζοντας παράλληλα τέλος σε μια αρνητική παράδοση 34 ετών. Από την πλευρά του ο Πανιώνιος ηττήθηκε μετά από οκτώ ματς με τον ίδιο πάντως να πληρώνει και την έλλειψη επιθετικού.    

Πως ξεκίνησαν 

Ο Γιάννης Πετράκης ήξερε ότι το ματς με τον Πανιώνιο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού αν δεν κέρδιζε τότε θα έμενε πολύ πίσω όσον αφορά την μάχη της πεντάδας. 

Για τον λόγο αυτό αποφάσισε να αλλάξει σχηματισμό και να αφήσει στην άκρη το 3-5-2 και να πάει με τετράδα πίσω ανεβάζοντας παράλληλα τον Τζημόπουλο στα χαφ. Έτσι, οι γηπεδούχοι κατέβηκαν με 4-3-3 με τον Πασχαλάκη στο τέρμα και αμυντική τετράδα τους Καρανίκα, Σκόνδρα, Μιχαήλ και Κούτρη. Στα χαφ οι Τζημόπουλος, Κοζορώνης και Ακόστα αποτέλεσαν την τριάδα στο κέντρο με τους Ζάιρο (δεξιά), Ναδάλες (αριστερά) στο πλευρό του Κόντε ο οποίος ξεκίνησε στην κορυφή της επίθεσης. 

Από την πλευρά του ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είχε μετρημένα κουκιά στην διάθεσή του αφού ο τραυματισμός του Ενγκόνγκ τον ανάγκασε να μεταθέσει τον Μπεν στην επίθεση με τον Μασούρα να παίρνει την θέση του δεξιά. Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1 και τους Γιαννιώτη, Βλάχο, Ρισβάνη, Οικονόμου και Τασουλή στην άμυνα. Κόρμπος και Σιώπης ήταν τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα Φούντας (αριστερά), Μασούντ (ελεύθερο ρόλο) και Μασούρα (δεξιά) να είναι πίσω από τον Μπεν.
Κλείσιμο

Χωράφι το γήπεδο

Η κακοκαιρία όπως ήταν λογικό που πλήττει όχι μόνο τα Γιάννενα, αλλά και όλη την χώρα δεν θα μπορούσε να μην επηρεάσει το γήπεδο. Ο αγωνιστικός χώρος ήταν ένα... χωράφι με αποτέλεσμα να δυσκολέψει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων.

Το πρώτο δεκάλεπτο πέρασε με τους ποδοσφαιριστές να προσπαθούν να προσαρμοστούν στις δύσκολες συνθήκες με την πρώτη καλή στιγμή να έρχεται στο 11' με το διαγώνιο σουτ του Ζάιρο το οποίο κατέληξε ψηλά άουτ. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να πατάνε καλύτερα χωρίς πάντως να μπορούν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα και φαινόταν πως δύσκολα θα ερχόταν κάποια επικίνδυνη στιγμή από οργανωμένη επίθεση. 

Στο 17' όμως ο ΠΑΣ πήρε κεφάλι στο σκορ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κοζορώνη, ο Μιχαήλ στο δεύτερο δοκάρι πήρε την κεφαλιά η οποία αφού γκέλαρε στον αγωνιστικό χώρο κατέληξε στα δίχτυα. Το γκολ αυτό έδωσε το δικαίωμα στον ΠΑΣ να έχει μεγαλύτερη κατοχή της μπάλας και να πατάει καλύτερα και παραλίγο να κλειδώσει το ματς όταν στο 33' ξανά ο Ζάιρο από πλάγια θέση νικήθηκε από τον Γιαννιώτη.

Οι φιλοξενούμενοι με τον Μασούντ εκτός αγώνα (λογικό αφού ο αγωνιστικός χώρος δεν τον βοηθούσε να δείξει την αξία του), ισορρόπησαν στο τελευταίο δεκάλεπτο κι έγιναν επικίνδυνοι σε δύο φάσεις. Αρχικά στο 37' με την κεφαλιά του Μπεν που κατέληξε άουτ, και στη συνέχεια με το φάουλ του Φούντα.

Ανέβηκε ο Πανιώνιος

Στην επανάληψη ο  «κυανέρυθροι» μπήκαν πιο φορτσάτοι αλλά φαινόταν ότι ο ήδη επιβαρυμένος αγωνιστικός χώρος δεν μπορούσε να τους βοηθήσει όπως φάνηκε στο 53' όταν ο Μασούντ πέρασε δύο παίκτες, αλλά στη συνέχεια η μπάλα κόλλησε με το σουτ του Ιρανού να μην έχει την δύναμη για να απειλήσει τον Πασχαλάκη.     

Βλέποντας την επιθετικότητα του Πανιωνίου στο πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιάννης Πετράκης έβαλε τον Γαρουφαλιά στην θέση του Ναδάλες δίπλα στον Τζημόπουλο σε μια προσπάθεια να αποκτήσει περισσότερα τρεξίματα κι ένα επιπλέον χαφ στο κέντρο για να εμποδίσει την αγωνιστική άνοδο του Μασούντ. 

Πίεσε ο Πανιώνιος, μίλησε ο Πασχαλάκης στο τέλος

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πλέον την κατοχή της μπάλας, αλλά φάση δεν μπορούσαν να κάνουν στην εστία των Ηπειρωτών, με τους γηπεδούχους να φτάνουν κοντά στο 2-0 με την κεφαλιά του Τζημόπουλου στο 59' να διώχνει ο Γιαννιώτης. Οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων με τον ΠΑΣ να δίνει χώρο χτυπώντας στις αντεπιθέσεις. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς βλέποντας ότι όσο ο χρόνος περνούσε δεν γινόταν να παιχτεί στρωτό ποδόσφαιρο, έβαλε στον αγωνιστικό χώρο και τον Ταποκό για να γεμίσει την περιοχή των Ηπειρωτών με ψηλά κορμιά μήπως με κάποια κεφαλιά καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν συνεχόμενα φάουλ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ, αφού στις δύο επικίνδυνες φάσεις που δημιούργησαν στο τέλος του αγώνα, ο Κόρμπος νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, ενώ ο Ρισβάνης έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.   

Οι συνθέσεις:

ΠΑΣ Γιάννινα: Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Καρανίκα, Κούτρης, Ναδάλες (58' Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Ακόστα, Ζάιρο (93' Μπουκουβάλας), Κόντε (94' Γιάκος) 
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Ρισβάνης, Οικονόμου, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης (87' Καθάριος), Μασούρας (73' Ταποκό), Μασούντ, Φούντας, Μπεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης