Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-77: Ο Ρίβερς τον έστειλε στον τελικό!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-77: Ο Ρίβερς τον έστειλε στον τελικό!

Ο Παναθηναϊκός σταμάτησε το αρνητικό σερί του κόντρα στον Ολυμπιακό (από πέρσι μετρούσε έξι σερί νίκες) και με πρωταγωνιστή τον Ρίβερς ο οποίος έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ, αλλά και τον Καλάθη στο φινάλε πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη 

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 67-77: Ο Ρίβερς τον έστειλε στον τελικό!
Ο Παναθηναϊκός διέκοψε το σερί των έξι συνεχόμενων νικών του Ολυμπιακού επικρατώντας στο ΣΕΦ με 67-77 και παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίζει τον Άρη. Οι φιλοξενούμενοι είχαν σε μεγάλη μέρα τους Κέι Σι Ρίβερς (24π.) ενώ η αλλαγή της τελευταίας στιγμής (Γκέιμπριελ αντί Νίκολς) λειτούργησε ευεργετικά για τον Τσαβι Πασκουάλ με τον Αμερικανό να προσφέρει εξαιρετική άμυνα και 14 πόντους.

Ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε αρκετά επιθετικά, είχε μόνο τον Βαγγέλη Μάντζαρη σε καλή μέρα (16π.) και στο τέλος που αποφάσισε να παίξει καλύτερη άμυνα δεν του έφτασε ο χρόνος.

Η πρώτη περίοδος δεν ήταν ποιοτική μπασκετικά. Οι γηπεδούχοι έκαναν πολλά και εύκολα λάθη (7), αλλά είχαν τον Βαγγέλη Μάντζαρη σε ημιάγρια κατάσταση (7π., 1ασ.). Από την άλλη ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με σημείο επαφής τον Γιάννη Μπουρούση και στη συνέχεια η παρουσία του Κένι Γκέιμπριελ πρόσφερε 4 εύκολους πόντους.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός φόργουορντ των φιλοξενούμενων έφτασε τους 9 πόντους δίνοντας προβάδισμα 5 πόντων στην ομάδα του (18-23, 15’). Ο Κέι Σι Ρίβερς «πόσταρε» συνέχεια τον Γκριν και πρόσφερε στο σκοράρισμα. Ο Βασίλης Σπανούλης στον επίλογο του ημιχρόνου πέτυχε δύο πανομοιότυπα δύσκολα καλάθια και χάρη σε αυτά ο Ολυμπιακός μείωσε τη διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Πάντως πριν μπουν οι παίκτες στα αποδυτήρια υπήρξε ένταση ανάμεσα σε Παπανικολάου και Ρίβερς η οποία γενικεύτηκε με όλους τους παίκτες των δύο ομάδων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε έχοντας άριστες επιλογές και κυρίως καθαρές επιλογές. Ανενόχλητοι οι Σίνγκλετον και Ρίβερς σκόραραν ενώ οι Πειραώτες πάσχιζαν να ευστοχήσουν. Οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με 34-40 (24’), ωστόσο στη συνέχεια ένα 7-0 σερί από τους Πρίντεζη και Σπανούλη άλλαξε «αφεντικό» στον πίνακα του σκορ (41-40, 26’). Για λίγο πάντως άλλαξε η εικόνα της αναμέτρησης αφού με τον Ρίβερς να έχει βρει ρυθμό, ο Παναθηναϊκός έτρεξε δικό του σερί 7-0 (41-47, 29’). 

Με δύο τρίποντα από Τζέιμς και Ρίβερς οι «πράσινοι» πήγαν στο +9 (46-55, 32’). Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά με 3/3 τρίποντα του Παναθηναϊκού (Γκέιμπριελ, Τζέιμς, Καλάθης) φρόντισε να… κόψει τη φόρα των Πρωταθλητών Ελλάδας (58-70, 37’). Στον χρόνο που απέμενε οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ψυχραιμία τους με αποτέλεσμα να μειωθεί η διαφορά (65-70, 39’). Σε εκείνο το σημείο ο Ολυμπιακός φωνάζει για ένα σφύριγμα του Καρακατσούνη στο οποιο θεωρούν πως ο Μάνζταρης έκλεψε καθαρά τη μπάλα, αλλά ο Βολιώτης ρέφερι τον χρέωσε με φάουλ. Στη συνέχεια με 7/8 βολές οι «πράσινοι» προκρίθηκαν στον τελικό Κυπέλλου.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο Παναθηναϊκός έβαλε μεγάλα σουτ στο τελευταίο δεκάλεπτο ενώ είχε πολύ καλύτερες λύσεις στην επίθεση του. Γενικότερα οι επιθέσεις του ήταν πιο… καθαρές.

Οι νικητές ήταν καλύτεροι στα τρίποντα (33%-36%), πήραν 4 περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (7-11), έκαναν 6 λιγότερα λάιθη (8-14) κι είχαν δύο περισσότερες ασίστ (10-12).

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κέι Σι Ρίβερς τελείωσε (30:34) με 27 πόντους (9/11δ., 2/4τρ.), 5 ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα λάθος και 2 κλεψίματα.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Κεμ Μπιρτς σε 8:30 είχε μόλις ένα ριμπάουντ και κακές άμυνες. Επίσης δε βοήθησε στην επίθεση ο Βασίλης Σπανούλης (7π., 2ρ., 5λ., 1ασ.).

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Με το σκορ στο 51-55 ο Παναθηναϊκός βρήκε 3/3 τρίποντα και ξέφυγε σε σκορ και ψυχολογία.

Στο τέλος με το σκορ στο 65-70,  Βαγγέλης Μάντζαρης έκλεψε τη μπάλα, ο διαιτητής έκρινε πως είχε κάνει φάουλ. Στον Ολυμπιακό φωνάζουν για αυτή τη φάση διότι ο Ελληνας διεθνής θα έφευγε μόνος του για lay up.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Κένι Γκέιμπριελ είχε 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και σπουδαία άμυνα. Πολύ καλός επιθετικά και ο Τζέιμς Σίνγκλετον με 11 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Μάικ Τζέιμς έκανε περίπατο στο παρκέ και με άλεϊ ουπ πάσα πρόσφερε ένα εντυπωσιακό κάρφωμα στον Κένι Γκέιμπριελ.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Ολυμπιακός τον άσχημο τρόπο που έπαιξε στην επίθεσή του ενώ και την ολιγωρία σε κάποιες στιγμές στην άμυνά του.

Ο Παναθηναϊκός τον φόβο που έδειξε στο τελευταίο τρίλεπτο, γεγονός που έδωσε από το πουθενά ελπίδα στον αντίπαλο.

Τα δεκάλεπτα: 15-14,  28-29, 45-52, 67-77
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης