Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86: Σπουδαία εμφάνιση, μεγάλο διπλό!

Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86: Σπουδαία εμφάνιση, μεγάλο διπλό!

Με ηγέτη τον εντυπωσιακό Μάικ Τζέιμς ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν σίφουνας από το Μιλάνο πανηγυρίζοντας την 3η συνεχόμενη νίκη του και 8 συνολικά στη διοργάνωση

Αρμάνι Μιλάνο-Παναθηναϊκός 72-86: Σπουδαία εμφάνιση, μεγάλο διπλό!
Οι «πράσινοι» έψαχναν από το ξεκίνημα της EuroLeague μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας. Και το κατάφεραν πραγματοποιώντας την καλύτερή τους εμφάνιση τη φετινή σεζόν μακριά από το ΟΑΚΑ. Το τελικό 86-72 είναι... πλασματικό αφού η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν πολύ πιο μεγάλο.

Λίγο η... ανυπαρξία της Αρμάνι Μιλάνο, λίγο το γεγονός ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού την έκαναν να μοιάζει... παιχνιδάκι στα χέρια τους, λίγο η φοβερή εμφάνιση των Μάικ Τζέιμς και Νικ Καλάθη, έφταναν και περίσσευαν για να δέσει το γλυκό! Ειδικά ο Τζέιμς ήταν εκείνος που... ξεχαρμάνιασε περισσότερο από όλους ψάχνοντας μια καλή εμφάνιση και στην EuroLeague.

Μετά το καλό παιχνίδι στα Τρίκαλα που ήταν το... προεόρτιο, ο Αμερικανός γκαρντ πάτησε το πόδι στο γκάζι, ενώ υπήρχαν και στιγμές που θύμισε μεγάλο βαθμό τον... Ράσελ Ουέστμπρουκ με την ενέργεια που έβγαζε στο παρκέ και την εκρηκτικότητα στο παιχνίδι του. Η διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους, δείγμα της εικόνας των δύο ομάδων στο παρκέ. Ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός στην άμυνα και δεν έδωσε το δικαίωμα στην Αρμάνι να φανεί απειλητική, με μοναδική εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» δέχτηκαν 21 πόντους σε αυτό το διάστημα, αλλά στη συνέχεια άλλαξαν άρδην το σκηνικό! Μάλιστα ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +26 (76-50) στα μέσα της τελευταίας περιόδου.

Κλείσιμο
Αυτή τη φορά ο Νικ Καλάθης μπορεί να μην ξεκίνησε το ματς κάνοντας... όλες τις δουλειές στο γήπεδο, αλλά ήταν εκείνος που χάριζε εμπιστοσύνη στους «πράσινους» και αποτελούσε σταθερή αξία στην επίθεση. Αν και το ματς θύμιζε λίγο... ροκ κατάσταση, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κρατούσε την ομάδα σημειώνοντας τους 12 από τους 16 πόντους της πρώτης περιόδου (21-16 η Αρμάνι) έχοντας 5/6 σουτ εντός παιδιάς. Και αυτό την ώρα που οι υπόλοιποι παίκτες της ομάδας του Τσάβι Πασκουάλ είχαν 1/11! Στον αντίποδα, η Αρμάνι είχε βρει ρυθμό και μπορούσε να «τρυπήσει» την... κοιμισμένη (σε πολλά σημεία) άμυνα της ελληνικής ομάδας.


Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός επέβαλε την... τάξη στο ματς! Αν και ο Νικ Καλάθης έμεινε για 8 λεπτά στον πάγκο, ο Μάικ Τζέιμς φρόντισε να τον αντικαταστήσει επάξια και να σημειώσει εννέα πόντους στην δεύτερη περίοδο. Το διάστημα που οι «πράσινοι» απέκτησαν ολοκληρωτικά τα ηνία του αγώνα, χωρίς να επηρεαστούν από το rotation του Καταλανού προπονητή. Όλοι είχαν και από κάτι να προσφέρουν, ειδικά στην άμυνα όπου δέχθηκαν μόλις οκτώ πόντους και να πάνε στα αποδυτήρια με +11 πόντους (40-29). Είναι χαρακτηριστικό ότι στην δεύτερη περίοδο το επιμέρους σκορ για την ελληνική ομάδα ήταν 24-8! 

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έκοψε από νωρίς τον βήχα της Αρμάνι και δεν την άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα να φανεί απειλητική. Είχε λύσεις από όλους τους παίκτες, ενώ στηρίχθηκε πολύ στην άμυνά η οποία ήταν και ένα κλειδιά του ματς.

ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Μάικ Τζέιμς ήταν συγκλονιστικός, αφού με την ενέργειά του και την πληθωρική παρουσία του στο παρκέ (19 πόντοι με 5/7 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο σε 24:10) έκανε τη διαφορά στο ματς. Μαζί του και ο Νικ Καλάθης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 16 πόντους (5/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα), 6 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 λάθη σε 22:44.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Οι Κρούνοσλαβ Σίμον (5π., 2/8 σουτ) και Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (7π., 3/8 σουτ, 4 λάθη) δεν βοήθησαν καθόλου την Αρμάνι να φανεί -έστω- ανταγωνιστική.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η δεύτερη περίοδος όπου οι «πράσινοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους και με ένα επιμέρους 24-8 έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο στο +11 (40-29) με αποτέλεσμα να πάρουν το μομέντουμ του αγώνα και να «κλειδώσουν» το ματς.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Τζέιμς Φελντέιν με συνεχόμενα σουτ ήταν εκείνος που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη διαφορά των 20 πόντων που ήταν και καταλυτική ώστε να φανεί ακόμα περισσότερο η διαφορά των δύο ομάδων. Σε αυτό δεν πρέπει να παραλειφθεί και η συνεισφορά του Κέι Σι Ρίβερς.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Θα επιλέξουμε δύο φάσεις και οι δύο ανήκουν στον Μάικ Τζέιμς! Πρώτα με ένα coast to coast αλά... Ουέστμπρουκ που κατέληξε σε κάρφωμα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα ήταν η λήξη του ημιχρόνου, όταν και μπόρεσε να διασχίσει όλο το γήπεδο σε λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα και να σημειώσει το καλάθι που έδωσε αέρα 11 πόντων (40-29).

ΤI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός το γεγονός ότι πήρε τέσσερις προσπάθειες περισσότερες για τρίποντο (13/34) αντί για δίποντο (17/30), ενώ η Αρμάνι τα 4/19 τρίποντα (ποσοστό 21,1%) και τα 14 λάθη

Τα δεκάλεπτα: 21-16, 29-40, 42-64, 72-86


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης