Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1: Προηγήθηκε, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν κέρδισε!

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1: Προηγήθηκε, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν κέρδισε!

Η Κέρκυρα μετά την ισοπαλία στην έδρα του Ολυμπιακού, πήρε βαθμό κι από την ΑΕΚ - Η Ένωση προηγήθηκε στο 14' με τον Λαμπρόπουλου έχασε τρομερές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα της και το πλήρωσε στο 74' όταν ο Τουράμ ισοφάρισε σε 1-1

Κέρκυρα - ΑΕΚ 1-1: Προηγήθηκε, έχασε πολλές ευκαιρίες αλλά και πάλι δεν κέρδισε!
«Νίκες παντού», έλεγε την Παρασκευή ο Τόμας Πέκχαρτ αλλά για να γίνουν οι νίκες θα πρέπει η ΑΕΚ να τελειώνει τα ματς όταν μπορεί και αξίζει να το κάνει. Οπως, για παράδειγμα, στην Κέρκυρα κόντρα στην τοπική ομάδα. Η Ενωση ήταν ανώτερη από το ξεκίνημα, προηγήθηκε νωρίς με τον Λαμπρόπουλο, πραγματοποιούσε -με 4-4-2 σε ρόμβο- την καλύτερη της εμφάνιση από την ημέρα που την ανέλαβε ο Ζοσέ Μοράις και έκανε ευκαιρίες. Δεν τις αξιοποιούσε όμως... Και όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, η τιμωρία για αυτό ήταν η απώλεια άλλων δύο βαθμών αφού οι Φαίακες ισοφάρισαν στο 74' με τον Τουράμ και πήραν μια ανέλπιστη ισοπαλία!

Από τα πρώτα λεπτά η ΑΕΚ φάνηκε ότι λειτουργούσε πολύ καλά με το 4-4-2 με ρόμβο. Ο Γαλανόπουλος έδινε ένταση στο κέντρο, οι Γιόχανσον-Σιμόες έκαναν αυτά που έπρεπε και από εκεί και πέρα ο Μάνταλος, σε ελεύθερο ρόλο, δεν είχε προβλήματα στο να κυκλοφορεί και να μοιράζει την μπάλα. Με τον Ντίντακ να έχει όρεξη από αριστερά, η Ενωση έβγαινε συνεχώς μπροστά και το γκολ δεν άργησε να έρθει.

Η υπέροχη γυριστή κεφαλιά του Λαμπρόπουλου στο 14', μετά το κόρνερ του Μάνταλου, έδωσε το προβάδισμα (0-1) στους Κιτρινόμαυρους, οι οποίοι συνέχισαν να κάνουν το παιχνίδι τους. Η ομάδα του Ζοσέ Μοράις ήλεγχε σε τέτοιο βαθμό το ματς ώστε να έχει ποσοστό κατοχής που έφτανε και στο 70%, περιορίζοντας στο μισό γήπεδο την Κέρκυρα. Οι γηπεδούχοι ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν το παραμικρό επιθετικά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να ασχολείται μόνο με το πώς θα βάλει το δεύτερο γκολ.

Θα μπορούσε να το κάνει στο 28' με το σουτ του Αραβίδη που απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, με τον Γιόχανσον να μην σκοράρει στο... ριμπάουντ, θα μπορούσε να το κάνει στο 37' με το πλασέ του Γαλανόπουλου που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας, θα μπορούσε να το κάνει και στο 39' με το δυνατό σουτ του Μάνταλου στην κίνηση αλλά ο Κουτζαβασίλης έκανε μεγάλη επέμβαση. Και κάπως έτσι, το πρώτο μέρος έκλεισε μόνο με 1-0 για την ΑΕΚ, η οποία είχε πολύ καλή παρουσία και άξιζε περισσότερα γκολ.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Μιχάλης Γρηγορίου έβαλε τους Γεωργίου και Γκομές αντί των Επστάιν και Κόντου, χωρίς όμως να αλλάξει κάτι στην εικόνα της ομάδας του. Η Κέρκυρα δεν μπορούσε να βάλει δύσκολα στην Ενωση, η οποία διατηρούσε τον έλεγχο. Οι Κιτρινόμαυροι έβγαιναν εύκολα και ωραία μπροστά αλλά στο τέλος ήταν φλύαροι και έκαναν λάθη στην τελική πάσα, με συνέπεια να μην βάζουν το δεύτερο γκολ για να κλειδώσουν το ματς.
Κλείσιμο

Ο Μοράις αποφάσισε να κάνει την πρώτη του κίνηση στο 63', βάζοντας τον Πατίτο αντί του Αραβίδη, με την ομάδα του να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 70' με τον Γιόχανσον από κοντά για το 0-2. Αυτό, όμως, δεν έγινε ούτε σε αυτή τη φάση και τελικά, όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις με την ΑΕΚ, ήρθε το 1-1: Στο 74' ο Ντουαλά έφυγε από δεξιά, έκανε το γύρισμα και ο Τουράμ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα! Το 1-1, προφανώς, ήταν άδικο για την Ενωση αλλά από την άλλη ήταν και... δίκαιη τιμωρία για τις χαμένες ευκαιρίες.

Παρ' όλα αυτά, στο 77' οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να μπουν και πάλι μπροστά στο σκορ με το δυνατό σουτ του Σιμόες αλλά ο Κουτζαβασίλης είχε... αποφασίσει ότι θα αποκρούει τα πάντα και το έκανε με το ένα χέρι! Ολη αυτή την ώρα, εν τω μεταξύ, η ΑΕΚ έπαιζε ουσιαστικά με 10 παίκτες αφού ο Αλμέιδα είχε χαθεί... κάπου αριστερά αλλά ο Μοράις τον κρατούσε στο ματς, μέχρι να αποφασίσει στο 87' να τον βγάλει για να βάλει τον Πέκχαρτ. Ο Τσέχος είχε ανεβασμένη ψυχολογία μετά τα δύο γκολ στο κύπελλο αλλά δεν είναι και... Superman για να μπαίνει στο 87' και να δίνει νίκες, με συνέπεια η ΑΕΚ να χάσει, γιατί αυτή η ισοπαλία σαν ήττα είναι, ένα δικό της ματς...

Και κάπως έτσι, οι Κιτρινόμαυροι δείχνουν να μην μπορούν πλέον να κάνουν δύο σερί νίκες και αυτό έχει ως συνέπεια, φυσικά, να απομακρύνονται και πάλι από τη διεκδίκηση του τίτλου.

Man of the match: Εννοείται πως με την εξέλιξη του αγώνα ο τίτλος ανήκει στον Τουράμ. Ο επιθετικός της Κέρκυρας ο οποίος όπως έχετε διαβάσει αποκλειστικά στο gazzetta.gr «αρέσει» στην ΑΕΚ έκανε αυτό που δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση ο Αλμέιδα, δηλαδή τη μισή φάση: γκολ!

Αδύναμος κρίκος: Ο Ζοζέ Μοράις και το γεγονός πως το κακό διάβασμα του αγώνα από τον πάγκο. Δεν είναι δυνατόν να απομακρύνει από τον αγωνιστικό χώρο τον Αλμέιδα που ήταν εκτός ματς στο 87ο λεπτό. Δεν υπάρχει καμία λογική εξήγηση γι' αυτό με την έννοια πως δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του στην γραμμή κρούσης. Ωστόσο ταιριάζει εδώ και ο Γιόχανσον ο οποίος είχε δυο σπουδαίες φάσεις να τελειώσει το ματς και δεν το έκανε με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να χάσει δυο βαθμούς.

Στο ύψος του: Ο Γαλανόπουλος που αν δεν είχε σκοράρει Τουράμ προφανώς και θα ήταν στο Man of the match. Ο νεαρός χαφ έκανε πολλά κλεψίματα και κοψίματα, σούπερ τρεξίματα και σωστή μετάβαση από το αμυντικό στο επιθετικό παιχνίδι. Δυστυχώς η καλή του εμφάνιση δεν απέφερε νίκη γα την ΑΕΚ...

Η γκάφα: Είναι σίγουρα το τελείωμα του Γιόχανσον τόσο στο 28' όταν στο ριμπάουντ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία. Το ίδιο... γκάφα λογίζεται και το δεύτερο τελείωμα του Σουηδού χαφ στο δεύτερο ημίχρονο (στο 70'), αλλά και το τσαφ του Ντίντακ στη φάση του γκολ των γηπεδούχων.

Το στραγάλι: Δεν είχε λάθη η διαιτησία του Καλογερόπουλου. Μία φάση στην οποία ζήτησαν πέναλτι στην Κέρκυρα ο Τουράμ πρώτα πιάνει από το χέρι τον Ντίντακ ο οποίος με τη σειρά του δείχνει να κρατάει μετά την φανέλα, αλλά και οι δυο δεν γινόταν να 'χουν κατοχή της μπάλας. Δεν επηρέασε το αποτέλεσμα η διαιτησία του συγκεκριμένου ρέφερι. Υπάρχει και η φάση που ο Γαλανόπουλος και η ΑΕΚ ζητάει πέναλτι, αλλά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο!

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να φτάσει σε μία δεύτερη σερί νίκη έπειτα από πολύ καιρό και όμως δεν... Κι αυτό διότι δεν κατάφερε σε ένα ματς που δέχτηκε μισή φάση να μην φτάσει η μπάλα στο πλεχτό της εστίας της. Ο Μοράις ξεχάστηκε στη γωνιά του πάγκου του να κοιτάζει το ματς χωρίς να παρεμβαίνει έγκαιρα και να σώσει τη νίκη. Γκέλα που δεν άξιζε όπως και με τον Ατρόμητο αλλά ήρθε και δεν την βοηθάει να μείνει... ζωντανή σε οτιδήποτε μπορεί να ήθελαν στα Σπάτα να διεκδικήσουν. Νέο καλό αποτέλεσμα για την Κέρκυρα που είχε μέτρια έως κακή εικόνα αλλά μπόλικη τύχη να δει την πρώτη υποψία φάσης που δημιούργησε να διαμορφώνει το τελικό 1-1. Ένα βήμα μπρος και δυο πίσω για την ΑΕΚ..

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Βενέτης, Ντουαλά (92' Ντιμιτρόφσκι), Σπίνουλας, Κόντος (46' Γκομές), Νίκιτς, Σιόντης, Ιωάννου, Επστάιν (46' Γεωργίου), Ζαραδουκάς, Τούραμ.
ΑΕΚ (Ζοσέ Μοράις): Μπάρκας, Γκάλο, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Ντιντάκ, Σιμόες, Γιόχανσον, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Αραβίδης (63' Πατίτο), Αλμέιδα (87' Πέκχαρτ).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης