Ντέμης Νικολαΐδης: «Θα ψηφίσω αυτόν που δεν θα μου τάξει τίποτα»

Ντέμης Νικολαΐδης: «Θα ψηφίσω αυτόν που δεν θα μου τάξει τίποτα»

Μια συζήτηση διαφορετική από τις άλλες έγινε στο «Ντεμοτεχνείο». Με καλεσμένο τον Γιάννη Κουτσομύτη, οι Νικολαΐδης-Σπυρόπουλος τα είπαν στον ΣΠΟΡ FM για την πολιτική, την οικονομία, το προσφυγικό κ.α.

Ντέμης Νικολαΐδης: «Θα ψηφίσω αυτόν που δεν θα μου τάξει τίποτα»
Διαφορετική θεματολογία -αλλά εξίσου αυξημένο ενδιαφέρον- είχε αυτή την εβδομάδα η εκπομπή του Ντέμη Νικολαΐδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6. 

Ο παλαίμαχος άσος και ο Αλέξης Σπυρόπουλος φιλοξένησαν στο στούντιο τον πολιτικό αναλυτή και σκηνοθέτη, Γιάννη Κουτσομύτη και έκαναν μια κουβέντα αλλιώτικη από τις άλλες. 

Συζήτησαν λοιπόν για πολιτική, οικονομία, κοινωνικά φαινόμενα και για άλλα σημαντικά θέματα της ζωής πέρα από την μπάλα. 

Κλείσιμο
Αναλυτικά όσα είπε ο Ντέμης Νικολαΐδης στον αέρα του ΣΠΟΡ FM 94,6 

Για το πώς θα ψηφίσει στις επόμενες εκλογές: «Εγώ μετά από χρόνια βρήκα τον τρόπο που θα ξαναψηφίσω. Κάθισα και σκέφτηκα και στατιστικά. Αν δεν φωνάξεις, μιλώντας στους ψηφοφόρους, παίζοντας και ένα θέατρο, γιατί αποκλείεται σπίτι σου να μιλάς όπως μιλάς σε ένα βάθρο, δεν γίνεται. Σχεδόν όλοι κάνουν το ίδιο εδώ και 30 χρόνια. 

Πρέπει να φωνάξουν, να κάνουν διακοπές για να πάρουν το χειροκρότημα ή την αποδοκιμασία γιατί θα πουν το όνομα του αντιπάλου κόμματος, θα τάξουν, θα υποσχεθούν πάρα πολλά. Στο τέλος αυτός που θα τάξει τα περισσότερα, κερδίζει. Όταν, λοιπόν, βγει αυτή η κυβέρνηση, επειδή έχει τάξει πολλά, δεν τα κάνει, άρα είμαστε απογοητευμένοι. Οπότε λέω ότι την επόμενη φορά θα ψηφίσω αυτόν που δεν θα φωνάξει και δεν θα μου τάξει τίποτα. Θα μου τάξει τα λιγότερα. Τι πιθανότητα έχω να ψηφίσω το σωστό κόμμα»; 

Για ιδιωτικά πανεπιστήμια: «Είναι σχεδόν αδύνατον, δεν είναι δουλειά της εκάστοτε κυβέρνησης και για αυτό πιστεύω πως μήπως πρέπει όλοι μαζί να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση. Εγώ συμφωνώ με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, αλλά δεν είναι η λύση». 

Για την συμπεριφορά των πολιτικών, που ορισμένες φορές γίνεται προσβλητική: «Λένε ότι για να κυριαρχήσεις στους ανθρώπους είναι πιο εύκολο να εξάψεις τα πάθη τους, παρά να υποστηρίξεις τα συμφέροντά τους. Λένε επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχεις στην πολιτική είναι να βρεις ένα πλήθος να πηγαίνει κάπου και εσύ να βγαίνεις μπροστά. 

Το πρώτο που θέλω να πω είναι για τον τρόπο, τη συμπεριφορά της κυβέρνησής μας. Γιατί υπάρχει θυμός; Γιατί δεν υπάρχει ευγένεια; Αυτό με ενοχλεί. Γιατί δεν μιλούν ανθρώπινα; Γιατί δεν μιλούν όπως μιλούν στους φίλους τους» 

Για την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες: «Έτυχε να διαβάζω για την δεκαετία του '20, οπότε έφτασα στο 1929 που ξαναλειτούργησε το ΣτΕ επί Βενιζέλου. Ένας απ’ τους λόγους που το έκανε ήταν για να μην υπάρξει ανεξέλεγκτη νομοθεσία από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Εγώ δεν έχω την ικανότητα να ξέρω κατά πόσο επηρεάζονται οι δικαστές. Ξέρω ότι το ΣτΕ είναι η ανώτατη δικαστική αρχή απ’ την μία και η κυβέρνηση απ’ την άλλη πλευρά. Το να ακούω την κυβέρνηση να κατηγορεί το ανώτατο θεσμικό όργανο δεν μου κολλάει. 

Οι πολιτικοί μας έχουν μια συμπεριφορά η οποία γίνεται πολύ εύκολα προσβλητική. Το πιο ενοχλητικό είναι να έχουν τα πρόσωπα που μας κυβερνάνε μια προσβλητική συμπεριφορά. Έτσι, χάνονται και τα προσχήματα». 

Για την πολιτική των κυβερνήσεων στα πρώτα χρόνια με το Μνημόνιο: «Αν έλεγε την αλήθεια η κυβέρνηση κι έκανε ένα καλό deal με τους πολίτες, τότε θα είχαμε φύγει κι εμείς απ’ την κρίση». 

Για την Γερμανία και το προσφυγικό: «Μέσα σε έναν αιώνα έχουν δημιουργήσει δύο παγκόσμιους πολέμους και δεν έχουν πληρώσει για κανέναν. Γι’αυτό πάντα θα υπάρχει καχυποψία γύρω τους. 

Μπορεί να το λέω αυτό, όμως όταν ρώτησα τους γονείς μου οι οποίοι ήταν μετανάστες, μου είπαν ότι οι Έλληνες είχαν θετικές εντυπώσεις όταν μετανάστευσαν. Δεν έχουν να θυμούνται κακά πράγματα». 

Πηγή: Sport-fm
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης