Η σκυτάλη των Βίκος Street Relays περνάει στον Πειραιά

Η σκυτάλη των Βίκος Street Relays περνάει στον Πειραιά

Ο τελευταίος αγώνας της πρωτότυπης και άκρως επιτυχημένης σειράς αγώνων σκυταλοδρομίας σε δημόσιο δρόμο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου στον Πειραιά

Η σκυτάλη των Βίκος Street Relays περνάει στον Πειραιά
Όλοι οι φορείς που συνδράμουν, ο καθένας από το πόστο του, στην τέλεση των Βίκος Street Relays στον Πειραιά, τον τελευταίο αγώνα της πρωτότυπης και άκρως επιτυχημένης σειράς αγώνων σκυταλοδρομίας σε δημόσιο δρόμο, έδωσαν δυναμικό «παρών» στην παρουσίαση της διοργάνωσης στο πανέμορφο νεοκλασικό κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου. 

Άπαντες, οι διοργανωτές, ο Δήμος Πειραιά, οι χορηγοί «Βίκος» και “Renault”, αλλά και οι πρεσβευτές του αγώνα, που αποτελούν μερικές από τις αναγνωρίσιμες φιγούρες στα αθλητικά δρώμενα της χώρας, ανυπομονούν να ζήσουν τη μεγάλη γιορτή των Βίκος Street Relays, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην ειδυλλιακή διαδρομή στη Μαρίνα Ζέας στο Πασαλιμάνι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου. 

Υπενθυμίζεται ότι τα έσοδα από τις δηλώσεις συμμετοχής θα διατεθούν φέτος στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά. Πρόκειται για ένα «ίδρυμα» που επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο, στηρίζοντας ανήλικα παιδιά που προέρχονται από προβληματικές ή άπορες οικογένειες. 

Κλείσιμο
«Μετά τις δύο προηγούμενες  άκρως επιτυχημένες διοργανώσεις, τα Βίκος Street Relays στον τρίτο τους χρόνο πια τείνουν να γίνουν θεσμός. Είναι ένας αγώνας που συμβάλει στην ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στον Πειραιά και επιπλέον, όπως πάντα, εκπληρώνει έναν ιδιαίτερο κοινωνικό σκοπό, με την ενίσχυση ευπαθών ομάδων. Εύχομαι και φέτος να γίνει ένας ωραίος αγώνας και να περάσουμε όλοι καλά. Ραντεβού στην εκκίνηση», τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. 

Ο γνωστός επιτυχημένος προπονητής κολύμβησης, γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης και διευθυντής των Βίκος Street Relays στον Πειραιά, Νίκος Γέμελος τόνισε: 
«Πολλοί μεγάλοι αθλητές και προπονητές έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα για να ενισχύουν τον αγώνα, που γίνεται σε μια ιδανική διαδρομή και θα αναδείξει ως εικόνα την Πειραιά. Τα Βίκος Street Relays είναι ένας αθλητικός αγώνας, που προάγει την έννοια της αλληλοβοήθειας. Ευχαριστούμε τον Βίκο για την ενίσχυση που μας προσφέρει και φυσικά τον κόσμο που θα έρθει να τρέξει».

Τον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π., εκπροσώπησε στην παρουσίαση η γενική διευθύντρια του συλλόγου Χριστίνα Τσιλιγγίρη η οποία τόνισε: «Ο αγώνας έχει έναν ιερό χαρακτήρα, πέρα από τον ψυχαγωγικό. Καλώ όλους τους υποψήφιους δρομείς και ιδιαίτερα τους αθλητές του Ολυμπιακού, που ούτως ή άλλως έχουν αγκαλιάσει τον αγώνα, να λάβουν μέρος». 

Εκ μέρους του ΟΠΑΝ Δήμου Πειραιά, η πρώην Βουλευτής Σταυρούλα Αντωνάκου δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή που τα Βίκος Street Relays ήρθαν στον Πειραιά, τα υποδεχτήκαμε με χαρά, γιατί δεν είναι ένας συνηθισμένος αγώνας. Φέτος αποφασίσαμε να ενισχύσουμε το Σπίτι του Πειραιά έναν φορέα που δραστηριοποιείται από το 1963. 

Συγκινημένος από την πρωτοβουλία των Βίκος Street Relays, ο Κώστας Φαζάκης Πρόεδρος του σωματείου Παιδικό Σπίτι Πειραιά, επισήμανε:
«Ανάλογες πρωτοβουλίες συνεισφέρουν στη συσπείρωση τις κοινωνίας. Είμαι πολύ χαρούμενος που σε αυτές τις δύσκολες εποχές με τη μειωμένη χρηματοδότηση, τα Βίκος Street Relays όχι μόνο προσφέρουν ένα επιπλέον έσοδο στο Παιδικό Σπίτι Πειραιά, αλλά επιπλέον βοηθούν ώστε να ακουστούμε σε ευρύτερο κοινό». 

Τον ονομαστικό χορηγό, την εταιρία Βίκος εκπροσώπησε η Νατάσσα Κρεντς, η οποία στον δικό της μήνυμα υπογράμμισε: 
«Η δική μας σκυτάλη είναι η θετική ενέργεια και η υποστήριξη σε όλους τους αγώνες της σειράς. Τα συναισθήματα που αισθάνονται οι μετέχοντες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα είναι μοναδικά».

Χορηγό των Βίκος Street Relays αποτελεί και η Renault. Ο Ιάκωβος Κρομμύδας που εκπροσώπησε τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία στην εκδήλωση, άφησε να εννοηθεί ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί και τη νέα περίοδο.  
«Είμαστε δικαιωμένοι σαν εταιρία για τη χορηγία και μετέχουμε με μεγάλη χαρά. Μας έχει μείνει η αίσθηση μιας πολύ θετικής ατμόσφαιρας. Παρ’ ότι είμαστε στο τέλος της χρονιάς, για εμάς θέλω να πιστεύω ότι θα είναι η αφετηρία για πολλές ακόμα συμμετοχές στα Βίκος Street Relays». 

Δηλώσεις πρωταθλητών-πρεσβευτών των Βίκος Street Relays
Κώστας Φιλιππίδης (Ολυμπιονίκης άλματος επί κοντώ):
«Είναι πολλαπλά τα μηνύματα που περνούν μέσα από τα Βίκος Street Relays. Ο αγώνας κάθε χρόνο βελτιώνεται ποιοτικά».

Αλεξάνδρα Ασημάκη (Παγκόσμια πρωταθλήτρια πόλο): «Χαίρομαι πάρα πολύ που αποτελώ κομμάτι αυτής προσπάθειας. Ο αγώνας ήταν πολύ όμορφος τα προηγούμενα χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από το να τρέχουν οικογένειες και παιδιά για τα παιδιά». 

Κέλυ Αραούζου (Παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης):
«Ο αθλητισμός είναι για όλους. Οι κολυμβητές δεν είμαστε οι καλύτεροι δρομείς, αλλά όλοι θα είμαστε εκεί για να τρέξουμε». 

Βασιλική Μιλλούση (Πρωταθλήτρια Ευρώπης ενόργανης γυμναστικής): «Με μεγάλη χαρά θα συμμετάσχω για δεύτερη φορά στα Βίκος Street Relays, σε ένα πολύ όμορφο μέρος, όπου πρωταθλητές και απλοί δρομείς τρέχουν όλοι μαζί». 

Κριστέλ Βουρνά (Πρωταθλήτρια Κολύμβησης): «Έβλεπα φωτογραφίες από παλαιότερους αγώνες στο πλαίσιο των Βίκος Street Relays κι έλεγα ότι θα ήθελα να συμμετάσχω κι εγώ. Είναι μια ευκαιρία να αθληθούμε όλοι μαζί, χωρίς να μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα».

Νατάσσα Γκοτζή (Μπασκετμπολίστρια Ολυμπιακού): «Ο Πειραιάς είναι ιδανική πόλη για τέτοιες εκδηλώσεις. Εύχομαι τα στα Βίκος Street Relays να εξαπλωθούν σε όλη την Ελλάδα. Ο αθλητισμός στις μέρες μας αποτελεί σημαντική εναλλακτική δίοδο»

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης