ΕΠΟ: Ποιος προορίζεται για πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης

ΕΠΟ: Ποιος προορίζεται για πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης

Ο Πέτρος Μαυροειδής, καθηγητής δικαίου και μέλος του CAS είναι ο βασικός υποψήφιος – Μέχρι τα τέλη της εβδομάδας οι ανακοινώσεις

ΕΠΟ: Ποιος προορίζεται για πρόεδρος της επιτροπής εξομάλυνσης
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η σύνθεση της Επιτροπής Εξομάλυνσης, η οποία θα αναλάβει να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου στην ταραχώδη περίοδο που περνά και να εναρμονίσει το καταστατικό της ΕΠΟ με τις διεθνείς επιταγές. 

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πως για την προεδρία προορίζεται ο Πέτρος Μαυροειδής. Πρόκειται για έναν Έλληνα καθηγητή δικαίου με έδρα την Ελβετία, που αποτελεί εδώ και χρόνια μέλος του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου της Λωζάνης (CAS) και φέρεται να είναι θετικός να αναλάβει τη θέση. Παράλληλα, αποτελεί μέλος της επιτροπής οικονομικού ελέγχου των συλλόγων της UEFA από το 2009. 

Έχει γεννηθεί στις 19 Οκτωβρίου του 1959 στη Θεσσαλονίκη, είναι παντρεμένος και έχει τρεις κόρες. Σπούδασε νομική στη γενέτειρά του κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Βρυξέλλες, Μπέρκλεϊ και Χαϊδελβέργη, ενώ έχει ακολουθήσει διαπρεπή σταδιοδρομία σε υψηλές θέσεις διεθνώς. 

Κλείσιμο
Τα υπόλοιπα μέλη
Σε ό,τι αφορά στην υπόλοιπη σύνθεση της επιτροπής, υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα είναι πενταμελής ή επταμελής, με τον επιτετραμμένο της FIFA Κωστάκη Κουτσοκούμνη να επιθυμεί το πρώτο και τους ανωτέρους του το δεύτερο. 

Στη σύνθεση θα υπάρχει τουλάχιστον ένας ποδοσφαιριστής, με φαβορί τον Άγγελο Χαριστέα, ενώ εφόσον η επιτροπή είναι επταμελής ίσως μπει και δεύτερος με επικρατέστερο τον Άγγελο Μπασινά. Επίσης θα υπάρξει ένας εκλεκτός του Υπουργείου, πιθανότατα δικαστικός (συνταξιούχος ή ενεργός). 

Φημολογείται πως αν η επιτροπή είναι πενταμελής, θέση σε αυτή θα έχει ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ενώ αν είναι επταμελής πιθανότατα δεν θα βρεθεί σε αυτή. Ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας προορίζει για τη θέση του αρχιδιαιτητή τον Γιώργο Μπίκα, ενώ θέλει να του δώσει και θέση στην επιτροπή εξομάλυνσης. Τέλος, εφόσον η επιτροπή είναι επταμελής, θέση σε αυτή θα πάρει και ένας δημοσιογράφος.
Πηγή:www.sport-fm.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης