Ντεζ Ουέλς: Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα και κολλητός του Τζον Ουόλ!

Ντεζ Ουέλς: Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα και κολλητός του Τζον Ουόλ!

Η Δόξα Λευκάδας έφτασε ένα τρίποντο μακριά από το να κάνει την έκπληξη της δεκαετίας στην basket league και να κερδίσει τον πρωταθλητή Ολυμπιακό

Ντεζ Ουέλς: Ποιος είναι ο πρώτος σκόρερ στην Ελλάδα και κολλητός του Τζον Ουόλ!
Τελικά ο Γκριν λύτρωσε τους “ερυθρόλευκους”, που γλίτωσαν το… κάζο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, ωστόσο οι νεοφώτιστοι ήταν αυτοί που “έκλεψαν” τις εντυπώσεις.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Χάρη Μαρκόπουλου ήταν για ένα ακόμα παιχνίδι, μετά από αυτό της πρεμιέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο Ντεζ Ουέλς.

Ο σούπερ σκόρερ, όπως αποδεικνύεται, των επτανήσιων βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα της basket league έχοντας σημειώσει 64 πόντους στα τρία πρώτα του παιχνίδια, οδηγώντας, παράλληλα,την ομάδα του στη μεγαλειώδη νίκη της πρεμιέρας κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Κλείσιμο
Ο πρωτοεμφανιζόμενος στα μέρη μας, Αμερικανός, είχε απέναντι στην ομάδα της Θεσσαλονίκης 25 πόντους (3/3 τρίποντα), έχοντας παράλληλα 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ και ισάριθμες τάπες, ενώ χθες (22/10) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ σκοράροντας 27 πόντους με 4/4 τρίποντα σε σχεδόν 24 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ουέλς, αν μη τι άλλο, μας έχει δείξει τις ικανότητες του από τις πρώτες του εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα και φαίνεται ότι μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχει ήδη μέσο όρο πόντων 21,3, σκοράροντας… κατά βούληση!

Το Eurohoops σκιαγραφεί το προφίλ του Ντεζ Ουέλς, και σας συστήνει 24χρονο γκαρντ/φόργουορντ, που στην περίπτωση του, η αλήθεια είναι, πως το ταλέντο… περισσεύει!

Τα πρώτα μπασκετικά βήματα

Ο Ουέλς γεννήθηκε στις 15 Απριλίου του 1992 στο «Raleigh της North Carolina». Αγωνίζεται ως σούτινγκ γκαρντ, αλλά και σμολ φόργουορντ, βλέποντας τον κόσμο  από το 1 μέτρο και τα 96 εκατοστά που μετρά το ύψος του. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε στην περιοχή του. Έπαιξε στο «High School Word of God Academy», εκεί όπου ήταν συμπαίκτης και φίλος με τον νυν αστέρα του ΝΒΑ, Τζον Ουόλ (Ουάσινγκτον Γουίζαρντς). Πριν από το NCAA, ο Ουέλς πέρασε από ακόμα ένα Λύκειο. Το «Hargrave Military Academy» στη Βιρτζίνια. Εκεί ήταν συμπαίκτης με έναν άλλο νυν παίκτη του NBA. Τον Πι Τζέι Χέρστον, που θα ξεκινήσει τη φετινή σεζόν στους Χιούστον Ρόκετς.

Οι περιπέτειες στο κολέγιο

Η πορεία του στο κολέγιο ξεκίνησε στο “Xavier”. Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Ο Ουέλς ήταν στην καλύτερη ρούκι ομάδα της περιφέρειας του, μόνο που τα πάντα άλλαξαν όταν ήρθε η καταγγελία συμμαθήτριας του για σεξουαλική επίθεση! Όπως ήταν επόμενο, ο Ουέλς αποβλήθηκε από το κολέγιο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, αποβλήθηκε και από το NCAA, όταν ενεπλάκη σ’ ένα σοβαρό καυγά στη διάρκεια του αγώνα με τους “Cincinnati Bearcats”. Βέβαια, ο ίδιος ο παίκτης υπερασπίστηκε τον εαυτό του σχετικά με την επίθεση στην κοπέλα, κατηγόρησε το κολέγιο του για ψεύτικη κατηγορία και οι δύο πλευρές έλυσαν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Ο Ουέλς άλλαξε κολέγιο. Μετακόμισε στο Μέριλαντ και το NCAA του επέτρεψε να παίξει αμέσως, λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης. Κανονικά – και με βάση τους κανονισμούς – θα έπρεπε να μείνει εκτός για έναν χρόνο. Έτσι γίνεται με τους αθλητές που αποφασίζουν να αλλάξουν ομάδα στο NCAA. Ο Ουέλς, όμως, αγωνίστηκε κανονικά και με 13.1 πόντους κατά μέσο όρο ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Την επόμενη χρονιά ανέβασε τους αριθμούς του. Σημείωνε 14.9 πόντους ανά παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι η ομάδα του είχε αποκλειστεί και τις δύο χρονιές από την τελική φάση, ο ίδιος είχε αποσπάσει θετικές κριτικές για τις εμφανίσεις του με τους ‘Terrepins”.

Αν νομίζετε, όμως, πως τα προβλήματα σταμάτησαν εκεί για τους Οουέλς… κάνετε λάθος. Η τελευταία του χρονιά ξεκίνησε με τον ίδιο να είναι τραυματίας στον καρπό. Έμεινε εκτός για έναν μήνα, αλλά το καλό ήταν πως δεν έχασε τον ρυθμό του. Όταν επέστρεψε συνέχισε να ηγείται και ο “Mark Turgeon”, προπονητής της ομάδας, είχε πει πως: “δεν μας αφήνει ποτέ να χάσουμε”. Η ομάδα του πήρε –επιτέλους- την πρόκριση για το “NCAA Tournament”, μόνο που στη φάση των 32, ο ίδιος δεν ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις. Μέτρησε μόλις 9 πόντους, έκανε και 8 λάθη, με την ομάδα του να μένει εκτός από το “West Virginia” έπειτα από την ήττα με 69-59.

Η προσπάθεια για το NBA

Οι ειδικοί προέβλεπαν πως θα βρει θέση στον δεύτερο γύρο του NBA draft 2015. Έπεσαν έξω. Καμία ομάδα δεν τον διάλεξε. Ο ίδιος –όπως ήταν λογικό- δεν το έβαλε κάτω. Ήταν αποφασισμένος να διεκδικήσει ένα συμβόλαιο στο ΝΒΑ μέσω του Summer League, μόνο που ένας τραυματισμός στον αντίχειρα δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί με τους Ουίζαρντς. Γι’ ακόμα μία φορά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο ίδιος. Αλλά γι’ ακόμα μία φορά δεν το έβαλε κάτω! Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του έδωσαν μη εγγυημένο συμβόλαιο, ο ίδιος προσπάθησε να δείξει το ταλέντο τους, αλλά εν τέλει αποχώρησε έπειτα από μόλις μία συμμετοχή σε ματς της preseason.

Συνέχισε, όμως, να είναι υπό την επίβλεψη των Θάντερ. Συμφώνησε με τους Οκλαχόμα Σίτι Μπλου, που είναι η θυγατρική των Θάντερ στο NBDL. Το ντεμπούτο του κόντρα στους Όστιν Σπερς συνοδεύτηκε με εντυπωσιακή εμφάνιση, καθώς μέτρησε 19 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο. Η συνέχεια ήταν ανάλογη. Η στατιστική του γράφει πως τελείωσε με 12.7  πόντους ανά συμμετοχή, ωστόσο η χρονιά δεν ολοκληρώθηκε ιδανικά. Κι ο λόγος είναι πως ο Γουέλς στάθηκε ξανά άτυχος, καθώς στο τέλος Μαρτίου το συμβόλαιο του λύθηκε έπειτα από έναν σοβαρό τραυματισμό που υπέστη.

Έτσι κατέληξε στη Λευκάδα

Φέτος το καλοκαίρι έκανε ακόμα μία προσπάθεια να βρεθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη. Πήρε μέρος στο “Summer League” του NBA με τη φανέλα των Σικάγο Μπουλς και κατάφερε να κάνει το όνομα του να ακουστεί. Οι μέσοι όροι του δεν ήταν εντυπωσιακοί (σ.σ. κάτι περισσότερο από 3 πόντοι ανά αγώνα), ωστόσο ξεκίνησε βασικός στα περισσότερα ματς των “Ταύρων” και στον ημιτελικό με τους Καβαλίερς μέτρησε 11 πόντους με 4/7 σουτ, στα περίπου 18 λεπτά που έμεινε στο παρκέ.

Παρόλα αυτά, η πόρτα της μεγαλύτερης βιομηχανίας μπάσκετ δεν άνοιξε για τον Ουέλς. Έτσι, αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη. “Έκλεισε” στην γερμανική Τούμπινγκεν, αλλά η κατάληξη δεν ήταν ξανά αυτή που θα ήθελε. “Κόπηκε” στα ιατρικά τεστ κι έτσι άρχισε ξανά να ψάχνει ομάδα. Κάπως έτσι… έφτασε στη Λευκάδα.

Ο Χάρης Μαρκόπουλος τον εμπιστεύτηκε και ο ίδιος ελπίζει να καταφέρει για πρώτη φορά στην καριέρα του να παίξει μπάσκετ χωρίς προβλήματα. Το ταλέντο το έχει. Το είδαμε κόντρα στον ΠΑΟΚ, αλλά και τον Ολυμπιακό και ίσως δεν θα έπρεπε να μας κάνει εντύπωση, καθώς ο Ουέλς έχει το μπάσκετ μέσα του: Η μητέρα του, Πάμελα Ουέλς, έγραψε ιστορία με το “St. Augustine College” της περιοχής, που γεννήθηκε κι ο άσος της Δόξας Λευκάδας. Δηλαδή του “Raleigh”.

Γενικότερα, ο Ουέλς είναι καλαθοσφαιριστής με πολλά επιθετικά χαρίσματα. Μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, αφού του αρέσει να κινείται στη “weak side”, να σουτάρει, αλλά και να παίρνει πάνω του την επίθεση με “ένας εναντίον ενός”. Το κορμί του τον βοηθάει αρκετά και ο ίδιος φροντίζει να μην παραμελεί την άμυνα. Φυσικά, από τα δυνατά του κομμάτια είναι και οι αιφνιδιασμοί. Εννοείται πως ακόμα θέλει αρκετή δουλειά. Μην ξεχνάτε πως στη Λευκάδα παίζει για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ, ωστόσο φαίνεται ότι στη Δόξα βρήκε το ιδανικό περιβάλλον για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο, βοηθώντας παράλληλα την ομάδα να πετύχει τους στόχους της.

Αυτά για την εντός παρκέ συμπεριφορά του. Όσο για τον ελεύθερο χρόνο που του μένει. Του αρέσει να βλέπει σειρές. Αυτή την περίοδο είναι… κολλημένος με το “Narcos”, ενώ γενικότερα η ζωή στη Λευκάδα του αρέσει αρκετά, όπως μας “ενημέρωσε” μέσω του Instagram.









Πηγή: eurohoops.net/el
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης