Ολυμπιακός: Όταν γλύτωσε από του… Χάρου τα δόντια

Ολυμπιακός: Όταν γλύτωσε από του… Χάρου τα δόντια

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε το, σχεδόν, “buzzer beater” τρίποντο του Έρικ Γκριν για να φύγει αλώβητος από την Λευκάδα και να μην πάθει ένα… στραπάτσο που θα τον δυσκόλευε περαιτέρω στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος

Ολυμπιακός: Όταν γλύτωσε από του… Χάρου τα δόντια
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι “ερυθρόλευκοι” την γλιτώνουν σχεδόν στο παρά… ένα από ήττες εκτός προγράμματος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, μόνο οι απώλειες με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό θεωρούνται… κατανοητές, τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια, που υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των “αιωνίων” και των υπολοίπων ομάδων της Α1.

Το Eurohoops κατέγραψε τις 15 συνολικά αναμετρήσεις των τελευταίων 10 χρόνων, στις οποίες οι Πειραιώτες κατάφεραν να επικρατήσουν με τα… χίλια ζόρια έναντι αντιπάλων θεωρητικά πιο αδύναμων. Στην λίστα συμπεριλαμβάνονται τα ματς που ο Ολυμπιακός επικράτησε με διαφορά μικρότερη ή ίση των τριών πόντων.

Τα ευρήματα αναφέρουν ότι η ομάδα που δυσκολεύει περισσότερο τους πρωταθλητές των δύο τελευταίων σεζόν, είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος παραλίγο να επικρατήσει σε τρεις αναμετρήσεις του Ολυμπιακού. Μάλιστα η μια από αυτές κρίθηκε στην παράταση (2015-16). Μπορεί τελικώς οι “ερυθρόλευκοι” να νίκησαν με παραπάνω από τρεις πόντους, όμως ο “δικέφαλος του βορρά” θα είχε αναδειχθεί νικητής αν δεν έσωζε τους Πειραιώτες ο Ντάνιελ Χάκετ με λέι απ στο στο τέλος της κανονικής διάρκειας του αγώνα.

Επίσης, Μαρούσι και Ηλυσιακός βρέθηκαν δύο φορές πολύ κοντά στο “μπαμ”, αλλά δεν τα κατάφεραν. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα των βορείων προαστίων (με προπονητή τον Σούλη Μαρκόπουλο) στους ημιτελικούς της σεζόν 2007-08 (εποχή που πρωταγωνιστούσε στην Α1, προτού “υποβιβαστεί” μερικά χρόνια μετά) έφτασε μια… ανάσα πριν αποκλείσει τον Ολυμπιακό από τους τελικούς! Ποιος έσωσε τους ερυθρόλευκους; Η τύχη, αφού το σουτ του Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς κατέληξε εκτός καλαθιού 3″ πριν το τέλος και αφού πρώτα στρυφογύρισε δύο φορές στην στεφάνη.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα κατά έτος:
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης